Golanska visoravan

Naselje na Golanskoj visoravni dobija naziv po Trampu

TEL AVIV - Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da će jedno naselje na Golanskoj visoravni nazvati po Donaldu Trampu, u znak zahvalnosti za odluku američkog predsjednika da prizna ovaj region kao izraelsku teritoriju.

Putin: SAD odlukom o Golanskoj visoravni krše rezoluciju UN

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin je danas izjavio da odluka SAD da priznaju Golansku visoravan kao teritoriju Izraela predstavlja kršenje Rezolucije Savjeta bezbjednosti Ujedinjenuh nacija.

Arapska liga odbacila Trampovo davanje Golana Izraelu

TUNIS - Arapska liga danas je na samitu u Tunisu odbacila američko priznanje izraelskog suvereniteta nad Golanskom visoravni, javlja AP.

Erdoan o Trampovoj odluci: U kakvom to svijetu živimo?

ISTANBUL - Predsjednik Republike Turske i Stranke pravde i razvoja (AK Parti) Redžep Tajip Erdoan je istakao da mnoge zemlje i organizacije ne prihvataju odluku koju je potpisao američki predsjednik Donald Tramp o priznanju izraelskog suvereniteta nad Golanskom visoravni u Siriji.

Čavušoglu: SAD ignorišu međunarodno pravo u slučaju Golana

ANKARA - Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je danas da su Sjedinjene Američke Države "ignorisale međunarodno pravo" time što su priznale suverenitet Izraela nad Golanskom visoravni.

Rusija: Dekret iz Vašingtona ne mijenja naš stav

MOSKVA - Potpisivanje dekreta kojim je predsjednik SAD Donald Tramp priznao suverenitet Izraela nad Golanskom visoravni ne mijenja zvanični stav Rusije o tom pitanju, izjavio je izaslanik ruskog predsjednika za Bliski istok i Afriku Mihail Bogdanov.

Damask: Trampova odluka otvoreni napad na suverenitet zemlje

DAMASK - Damask vjeruje da je potez predsjednika SAD Donalda Trampa, koji je potpisao dekret o priznavanju suverenosti Izraela nad Golanskom visoravni, otvoreni napad na suverenitet i teritorijalni integritet Sirije, izjavio je neimenovani izvor iz sirijskog Ministarstva spoljnih poslova.

Tramp potpisao dekret o Golanskoj visoravni

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp potpisao je dekret kojim SAD priznaju suverenitet Izraela nad Golanskom visoravni.

Erdoan: Pitanje Golanske visoravni biće izneseno pred UN

ISTANBUL - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan izjavio je danas da će Ankara pitanje Golanske visoravni iznijeti pred UN.

Tramp sutra potpisuje dekret o Golanskoj visoravni

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp sutra će potpisati dekret o priznanju suvereniteta Izraela nad Golanskom visoravni, rekao je danas vršilac dužnosti izraelskog ministra spoljnih poslova Izrael Kac.

Najčitanije