Google

Kako obrisati i isključiti praćenje lokacije u Google Mapsu

Google Maps vrlo je korisna aplikacija kad se trebate na brzinu snaći i orijentisati, čak i kad se uzmu u obzir situacije u kojima je povremeno znala odvesti ljude na pogrešnu lokaciju krivim putem.

Google utrostručuje nagrade za pronalaženje bagova

Ovih dana iz Google-a stižu dva noviteta, od kojih će jedan možda nekome doneti solidnu zaradu. Radi se o tome da je kompanija odlučila da utrostruči nagrade za pronalaženje bagova u njihovim proizvodima.

Google uklonio veći broj aplikacija koje bi se mogle koristiti za špijuniranje

U današnje vrijeme veoma je lako pronaći nečije informacije onlajn. Korisnici na društvenim mrežama su specifično voljni da dijele svoje informacije i lični život sa potpunim strancima na internetu. Ovo je naravno dovelo i do problema, gdje je sada moguće špijunirati i pratiti druge ljude iz udobnosti svog doma.

Rusija kaznila "Google" zbog filtriranja sadržaja

Kompanija "Google" kažnjena je novčanom kaznom od 11.000 dolara zbog kršenja ruskog zakona time što nije isključila štetan sadržaj iz pretrage na internetu, saopštila je Ruska državna regulatorna služba za komunikacije "Roskomnadzor".

Google testira play/pause taster za video sadržaje u Chromeu

​Teško da postoji neko ko uživa u video sadržajima koji se samostalno pokreću, a posebno u osetljivim situacijama kada skretanje pažnje nije poželjno.

Stižu ažuriranja za Android, trebate ih instalirati

Tijekom ovog mjeseca iz Googlea bi trebale stići 33 softverske nadogradnje za operativni sistem Android. Njih devet označene su kao kritične, pa nemojte propustiti instalirati ih.

Google Fast Share, dolazeća Android alatka za dijeljenje fajlova

Google radi na novoj alatki za ij fajlova na Androidu, pod nazivom Fast Share. Alatka je dio Nearby service u Google Play Services sekciji, a ne samo što bi mogla biti zamjena za Android Beam, već se očekuje da će biti i konkurencija Apple AirDrop servisu.

Google na sudu zbog kršenja GDPR-a

Čak i kad ne koristite Googleove usluge, vaš telefon pamti gdje se nalazite 340 puta dnevno, poručuju iz UFC-Que Choisira.

Google Go aplikacija ima preko 100 miliona preuzimanja

Android Go (ili Go Edition) je svedenija verzija popularnog operativnog sistema, a namijenjena je tome da radi na telefonim iz donjeg segmenta. Ovi telefoni stižu i sa specijalnim, nezahtjevnim verzijama ugrađenih Google aplikacija, kao i sa Google Go aplikacijom.

Google odustaje od proizvodnje tableta

Google je odlučio da napusti tržište tableta, potvrdivši da ove godine ipak nećemo vidjeti novi Pixel Slate.

Najčitanije