Google

Google Meet neće ograničavati pozive sve do 2021.

Google se svim silama trudi da Meet postane konkurentan, te stigne na vrh liste servisa za video pozive. Sve je više novih funkcija, a premijum usluge su postale besplatne od početka pandemije. Gmail korisnici će besplatne i neograničene pozive moći da koriste sve do 2021. godine.

Mozilla traži da se popravi "užasan" YouTube algoritam

YouTube je dugo kritikovan zbog algoritma koji mnogim korisnicima baš i ne preporučuje nešto korisno. Kompanija je obećala poboljšanja, ali kritičari, kao što je Mozilla, smatraju da je nemoguće provjeriti da li se na tim poboljšanjima zaista i radi.

Kako da vas Google potpuno prestane pratiti?

Ako zaista želite da isključite praćenje lokacije vašeg uređaja u razlilitim aplikacijama, postoji način da to i uradite.

Huawei mnogo bliži Apple modelu poslovanja

Administracija Donalda Trampa uvodi sve više zabrana kineskoj kompaniji, ali u Huaweiju smatraju da to ne samo da ih neće zaustaviti, nego će iz svega izaći potpuno drugačiji i jači, jer su za to sposobni.

Nova ekstenzija za Chrome korisnicima prikazuje na koji način ih reklame prate

Reklame i oglasi su dio Interneta, ali za razliku od stvarnog/fizičkog svijeta, digitalne reklame su mnogo pametnije jer mogu da prate korisnika, njegove navike tokom pretraživanja interneta. To znači da kompanije znaju šta korisnik voli, šta izbjegava, šta pretražuje i na taj način mogu da kreiraju ciljane reklame koje su usmjerene ka konkretnim korisnicima ili grupama.

Google uskoro počinje prodaju telefona sa 5G mrežom

Američka kompanija "Google" saopštila je da će prvi modeli telefona sa 5G mrežom "Pixel 4a" i "Pixel" biti dostupni u prodaji na jesen po cijeni od 499 dolara.

Google uvodi nove bezbjednosne funkcije na video platformi Meet

Kompanija Alfabet, u čijem se vlasništvu nalazi Google i druge kompanije povezane sa Googleom, saopštila je da će uvesti nove bezbjednosne funkcije na platformi za održavanje video konferencija Meet, kako bi sprečila učestvovanje nepozvanih korisnika, prenosi agencija Rojters.

Google od sada ima i prevodilac za hijeroglife

Google je uveo funkciju prevodioca za hijeroglife "Fabricius", koji koristi kompjutersko učenje za dekodiranje drevnih egipatskih znakova.

Google planira da uloži 10 milijardi dolara u Indiji

Kompanija Google saopštila je da narednih godina planira da uloži 10 milijardi dolara u Indiji, prenose "The Wall Street Journal" i "Financial Times".

Google Maps testira prikazivanje semafora u SAD

U novom testu koji je otpočeo prije par dana, Google želi da provjeri kako će raditi nova opcija koja se implementira u njihovom popularnom alatu Google Maps.

Najčitanije