Google

"Gugl" odbio da plaća milione za vijesti

KANBERA - "Gugl" je odbio zahtjev da plaća stotine miliona dolara godišnje kao nadoknadu medijima u Australiji u skladu sa vladinim planom o podjeli prihoda.

Google Chrome 84 će se boriti protiv malicioznih obavještenja

Obavještenja su korisna opcija na vebu, ali kako ih koristi sve veći broj ljudi, tako se pojavljuju više malicioznih verzija koje koriste hakeri.

Google planira ponovo otvori pojedine kancelarije

ATLANTA - Iako su pojedine tehnološke kompanije saopštile zaposlenima da će i poslije završetka pandemije korona virusa moći da rade od kuće, druge već planiraju da dio svojih zaposlenih vrate na posao u kancelarije već ovog ljeta.

Apple i Google predstavili kako će telefoni pratiti da li ste zaraženi

Tehnološke kompanije Apple i Google juče su predstavile dugo očekivanu tehnologiju za automatsko obavještavanje ljudi ako su možda bili izloženi novom virusu korona, putem aplikacije za pametne mobilne telefone.

Uskoro grupisanje tabova u Google Chrome pretraživaču

Svi smo se nerijetko našli u situaciji da nam je otvoreno više desetina tabova u Google Chrome pretraživaču. Sa takvom gužvom, teško je pronaći tab koji nam je potreban. Zbog ovoga, Google je riješio da uvede neke promjene, kada je u pitanju Google Chrome.

Google Duo dodao "family mod" i grupne razgovore iz pretraživača

Google još nije završio sa unapređenjima Google Duo servisa za vrijeme pandemije. Ranije je ubacio nekoliko dodataka, a sada je ubacio i family mod za porodice. Taj mod prije svega unosi kreativnost u vaše video pozive.

Google Meet stiže na Gmail

​Google ne gubi vreme, pa svoj servis za video pozive već integriše u Gmail. Tako neki korisnici već vide link za pokretanje Google Meet-a, te Zoom uskoro dobija još jaču konkurenciju.

Zabranjena upotreba lokacije za praćenje kontakata tokom epidemije

Kompanije "Apple" i "Google" saopštile su da će zabraniti upotrebu funkcije praćenja lokacije u aplikacijama na čijem razvoju rade.

Google i Apple: Korona aplikacija neće čuvati GPS podatke

Kompanije Apple i Google saopštile su da će zabraniti upotrebu funkcije praćenja lokacije u aplikacijama na čijem razvoju rade kako bi usporili širenje virusa korona.

Google uklonio više od 2,5 milijardi oglasa

Google je blokirao i uklonio 2,7 milijardi oglasa u 2019. godini i suspendovao oko milion naloga oglašavača zbog kršenja pravila, objavila je kompanija.

Najčitanije