Google

Google ima sjajne vijesti za gejmere

Tokom ove nedjelje Google je počeo sa isporukom funkcije, koja će gejmerima omogućiti da igre iz clouda pokrenu direktno iz rezultata pretrage.

Google pokušava da natjera Apple da prihvati RCS standard za poruke

Google pokreće novu javnu kampanju u kojoj će kompaniju Apple pokušati da natjera da prihvati RCS, višeplatformski protokol za poruke koji je trebalo da naslijedi SMS i MMS.

Google najavio promjene pravila u nekoliko kategorija

Google pokušava da riješi problem sa agresivnim reklamama koje se ne mogu preskočiti u Android aplikacijama i uopšte loše ponašanje programera i aplikacija u Play prodavnici. Kompanija je najavila promjene pravila u nekoliko kategorija kako bi bila konkretnija, s obzirom da programeri zaobilaze postojeća pravila.

Google Play Store je za 10. rođendan dobio novi logo

Play Store je zvanično napunio 10 godina, a Google je odlučio da ovaj jubilej ozvaniči i obilježi prigodnim događajem.

"HERE" lokacijske mape najbolje u svijetu

​Upotreba lokacijske platforme odnosno mape, u posljednjih nekoliko godina doživjela je ekspanziju korišćenja kod stanovništva.

Danci tužili Google antimonopolškom regulatoru EU

Danska kompanija za onlajn traženje posla Džobindeks podnijela je danas žalbu protiv Google-a antimonopolskom regulatoru Evropske unije, navodeći da američka firma nepravedno favorizuje sopstveni servis za traženje zaposlenja.

Ova haljina Dženifer Lopez je razlog nastanka Google Image Searcha

Prije 20 godina Dženifer Lopez se na crvenom tepihu 42. dodjele Gremi nagrada pojavila u zelenoj haljini s tropskim detaljima koja je poslije te večeri ušla u istoriju šoubiznisa.

Chrome će blokirati obavještenja za koja Google smatra da ometaju korisnike

Google radi na smanjenju broja neželjenih Chrome obavještenja koja korisnici dobijaju od veb sajtova a za koje kompanija smatra da su "ometajući".

Google Drive tek sada dobio jednu poznatu funkciju

Google je objavio da u svoj Drive servis dodaje mogućnost da se "isijeku", "kopiraju" i "postave" (cut, copy i paste) fajlovi, sve dok korisnik upotrebljava Chrome.

Google uklanja aplikacije sklone zloupotrebi

Korisnici popularnih aplikacija za snimanje audio-poziva nemaju sreće proteklih godina jer malo po malo ih se ograničavalo, do te mjere da su postale beskorisne. A Google sad ide korak dalje i na Play Storeu u potpunosti zabranjuje aplikacije treće strane za snimanje poziva, piše ICT Business.

Google iz svojih novih uređaja uklonio priključak za slušalice

Google je predstavio Pixel 6A telefon na Google I/O konferenciji u srijedu, iako ima niz impresivnih specifikacija za uređaj srednjeg opsega, nedostaje mu jedan koji je kompanija godinama slavila na svojoj A-seriji: priključak za slušalice od 3,5 mm.

Google će medijiskim kućama u EU plaćati za sadržaj

Tehnološki div Google je postigao dogovor sa više od 300 medijskih kuća u šest zemalja Evropske unije - kada je riječ o plaćanju njihovog sadržaja.

Google Assistant sada automatski može da mijenja lozinke

Google je prije oko godinu dana istakao da će Assistant ponuditi mogućnost da promijeni kompromitovane lozinke, a kompanija sada ispunjava to obećanje.

Misteriozno ostrvo na Guglovim mapama zbunilo naučnike

Jedno ostvro u južnom Pacifiku koje se moglo vidjeti na Guglovim Mapama zbunilo je čak i naučnike koji su istraživali šta se tu nalazi. Ostali su iznenađeni kada nisu uspjeli da pronađu ništa, piše "Mirror".

IT giganti žele širu podršku za standard bez lozinki

Apple, Google i Microsoft su objavili da planiraju da prošire podršku za standard bez lozinki, koji su razvili FIDO Alliance i World Wide Web Consortium.

Najčitanije