Google

Google Maps će izgovarati imena mjesta i lokacija na lokalnim jezicima

Aplikacije za navigaciju su od velike pomoći kada se nađete na nepoznatim lokacijama i u stranim državama.

"Poslovni model Facebooka ili Google-a je zlostavljanje!"

Poznati uzbunjivač i aktivista Edvard Snouden, koji je 2013. godine objavio tajne podatke američke Nacionalne bezbjednosne agencije o prisluškivanjima u nadziranjima širom svijeta, obratio se, u ponedjeljak, učesnicima konferencije Web Summit u Lisabonu.

Google Chrome će blokirati "preteške" oglase

Poznato je kako je Googleov web pretraživač Chrome uvijek gladan RAM memorije računara, što za posljedicu može imati sporiji rad računara. Ali, nije uvijek jedini krivac - ponekad odgovorni za probleme mogu biti i oglasi.

Google "mašinskim učenjem" poboljšao svoj algoritam za pretragu

Google je objavio da je na algoritmu svog pretraživača postigao "svoj najveći proboj" za mnogo godina, iznoseći, mimo običaja, i pojedine detalje o svojoj tajnoj formuli.

Google aplikacije korisnike motivišu da se odvoje od telefona

Google je odlučio da korisnicima pruži nekoliko alata uz pomoć kojih će lakše balansirati život i tehnologiju, a, na primjer, u obliku funkcije koja stoji na ekranu telefona i broji koliko je puta korisnik otključao i zaključao uređaj u toku dana.

Google ostvario uspjeh u upotrebi kvantnog računara

Američki softverski gigant Google saopštio je da su njegovi istraživači ostvarili uspjeh u kompjuterskom istraživanju upotrebom kvantnog računara za rješavanje komplikovanog problema, za šta bi današnjem najsnažnijem superkompjuteru trebalo više hiljada godina.

Goli ljubavnici završili na Google mapama, pa postali senzacija

Dvoje mladih ljubavnika sa Tajvana ni slutili nisu da će postati internet senzacija i to nakon pokušaja da se osame u jednoj zabačenoj ulici, usred nedođije.

Prazna rupa: Zašto u Njemačkoj nema Street Viewa

Postoji dobar istorijski razlog za nepovjerljivost Nijemaca u nadzor nad njima. Ali, da li je Google loš kao Gestapo ili Stasi?

Google tehnologija koja rukave pretvara u upravljače

​Levi’s je najavio nove jakne sa Google Project Jacquard tehnologijom koja dio materijala na rukavima pretvara u daljinske upravljače osjetljive na dodir, te služi za upravljanje telefonima.

Evropski sud pravde presudio je u korist "Googlea"

Evropski sud pravde saopštio je danas da američki tehnološki gigant "Google" ne mora da primjenjuje pravilo "pravo da bude zaboravljen" na domene izvan Evrope.

Najčitanije