Google

Reorganizovana Google Play prodavnica

Stiže vam nova Android Google Play prodavnica, ali već sad pogledajte šta je novo.

Google Maps počinje da usmjerava vozila na ekološke rute

Googleova aplikacija Maps počeće, u okviru borbe protiv klimatskih promjena, da usmjerava vozače duž ruta za koje se procjenjuje da stvaraju najniže emisije ugljenika na osnovu saobraćaja, kosina i drugih faktora, saopštila je ta kompanija.

Google Maps dobija mogućnost izmjene puteva i ažuriranja fotografija

Google je odlučio da u svoj Google Maps servis doda neka poboljšanja, koja će korisnicima omogućiti da mape načine preciznijim.

Google obustavlja praćenje stranica koje korisnici posjećuju u Chromu

Američki tehnološki div Google najavio je da će od sljedeće godine ukloniti postojeću tehnologiju praćenja prometa na web stranicama u internet pretraživaču Chrome.

Google tužen zbog obmanjivanja korisnika

Prije nego što je Google Stadia striming servis zvanično pušten u rad, kompanija Google je obećavala revoluciju na polju strimovanja video-igara iz oblaka, sa niskom latencijom, visokom rezolucijom i najvišim kvalitetom prikaza, i to u 4K.

Google prijeti ukidanjem funkcije pretraživača u Australiji

SIDNEJ - "Gugl" je zaprijetio da će ukloniti svoj pretraživač interneta u Australiji zbog pokušaja te zemlje da obaveže ovog tehnološkog giganta da dijeli zaradu sa medijskim kućama na osnovu autorskih prava.

Radnici Googla osnovali sindikat

SAN FRANCISKO - Više od 200 radnika kompanije "Googl" u SAD formiralo je sindikat, objavili su danas u autorskom tekstu u "Njujork tajmsu" lideri sindikalne organizacije.

Gugl priznaje da nas prisluškuje

"Gugl" radi na unapređenju pametnog displeja "Nest Hub Max" koje će omogućiti aktiviranje "Guglovog asistenta" čim osjeti prisustvo korisnika. Preciznije, slušaće vas i biće spreman da počne da izvršava naredbu i prije nego što mu se obratite sa zahtjevom.

Kome, kako i zašto Google ima pravo da obriše naloge?

Google je promijenio politiku brisanja podataka i korisničkih naloga na svojim servisima. Evo šta to znači.

Protiv Googla tužbu podnijelo 38 američkih država

SAN FRANCISKO - Gugl se danas suočio sa trećom velikom tužbom za dva mjeseca jer je 38 američkih država i teritorija optužilo kompaniju da je zloupotrijebila tržišnu moć kako bi pokušala da učini svoj pretraživač dominantnim u automobilima, televizorima i zvučnicima kao što je to učinila u telefonima.

Najčitanije