Google

Google Maps dobija Incognito Mode

Kao što obično biva veliki skandali su razlog da se neke stvari promijene, pa je tako i u poslovanju kompanija kao što je Google. I ovoga puta se radi o privatnosti korisnika, tačnije o praćenju lokacija, a problem je nastao kada se saznalo da kompanija prati lokacije korisnika i bez njihovog pristanka.

Google Assistant dobija nove glasove

​Google lansira nove glasove za Google Assistant-a, te je funkcija 18. septembra postala dostupna u devet zemalja. Glasovi se, na onim Android uređajima do kojih stigne nova opcija, za sada biraju nasumično, pa će se kod nekih korisnika kao podrazumijevani pojavljivati stari, a kod drugih, pak, novi glas.

Google će omogućavati pretragu pomoću "pametnih screenshotova"

Google bi uskoro mogao kombinovati dvije mobilne funkcije: "Edit & Share screenshots" i "What's on my Screen" koji pokreće AI. Ovo otkrivaju APK fajlovi u kojima postoji nova funkcija, pod nazivom "Smart Screenshots".

Google pristao na kaznu od milijardu evra kako bi se okončala istraga

Kompanija Google je pristala platiti skoro milijardu evra francuskim vlastima kako bi se okončala istraga o fiskalnoj prevari pokrenuta prije četiri godine.

Google će francuskim vlastima platiti gotovo milijardu evra

PARIZ - Kompanija "Google" pristala je da plati 465 miliona evra dodatne takse francuskim vlastima, čime će ukupno obeštećenje za završetak istrage o fiskalnoj prevari iznositi skoro milijardu evra, saopšteno je iz ove kompanije.

Google Docs će prikazivati broj riječi tokom kucanja

​Oni koji žele da provjere broj riječi tokom kucanja u okviru nekog Google Docs dokumenta moraju da izaberu opciju iz padajućeg menija, te kliknu na Tools > Word Count.

Grupa saveznih država najavljuje istragu tržišne moći Googlea

Velika grupa američkih saveznih država na čelu sa Teksasom najavljuje istragu Googleove tržišne moći i da li ta kompanija nepravedno potiskuje konkurenciju i nanosi štetu potrošačima.

Google prati korisnike preko skrivenih veb stranica?

Iako su Google proizvodi u najvećem dijelu besplatni za korisnike, korisnici u zamjenu kompaniji daju određeni dio svojih privatnih podataka. Ovi podaci se potom mogu koristiti u svrhe marketinga i oglašavanja, tako da ne predstavlja iznenađenje što viđamo sve više ciljanih reklama

Stiglo nekoliko korisnih opcija za Google Maps

​Google je u posljednjih nekoliko nedjelja objavio nekoliko novih korisnih funkcija za Google Maps, uključujući i podršku za AR navigaciju, te druge funkcije za bolje snalaženje u prostoru.

Google pod istragom EU zbog pretraga za posao

Google jednostavno ne može da odoli kada je inovacija na tržištu u pitanju. Neko drugi bi to nazvao "monopolom", što se upravo desilo u slučaju Google job search alata. Zbog toga je Google pod istragom EU, pa mu opet prijeti milionska kazna.

Najčitanije