Google

Google Maps otkrio tajne lokacije protivraketnih sistema

Američka kompanija Google otkrila je na svojoj mapi lokacije na kojima se nalaze protivraketni sistemi "Patriot" na Tajvanu.

Google maps prikazao lokacije tajne raketne baze

TAJPEI - Američka kompanija Google otkrila je na svojoj mapi lokacije na kojima se nalaze protivraketni sistemi "Patriot" na Tajvanu.

Google za 2019. godinu planira jeftiniji telefon i pametni sat

​Tokom prošle godine Google je predstavio veliki broj uređaja, a nastavak tog trenda očekuje se i u 2019. godini. Prema izveštaju koji je objavio Nikkei Asian Review, Google planira nekoliko novih uređaja pod svojim brendom.

Google navodno planira svoj prvi pametni sat

Izvori sajta Nikkei tvrde da imaju detalje o Google-ovim planovima za objavu uređaja tokom 2019. godine, koji uključuju nekoliko noviteta za popularni brend. Za početak, izgleda da insajderi potvrđuju glasine o jeftinijim Pixel telefonima.

Google Maps uživo na ulicama

U današnje je vrijeme mnogo jednostavnije snaći se u nepoznatom gradu nego što je to bilo prije. Dovoljno je izvaditi pametni telefon iz džepa, pokrenuti neku od aplikacija za navigaciju i slijediti upute do cilja.

Google Chrome dobija opciju grupisanja tabova

Jedna od novih funkcija, na kojima Google radi za svoj Chrome browser, nosi naziv grupisanje tabova i ova funkcija se već testira u Canary verziji aplikacije.

Google iz Play prodavnice uklonio aplikacije koje kradu fotografije

​Google je, za razliku od Apple-a, do sada bio znatno opušteniji po pitanju aplikacija koje su se našle u njihovoj prodavnici. Takav pristup će izgleda morati da se promijeni, jer se sve češće u Play Store-u pronalaze maliciozne aplikacije.

Google Chrome dobija novu funkciju upozorenja za URL-ove

Jedna od novih funkcija, koje stižu u Google Chrome, jeste upozorenje koje Google naziva "Lookalike URLs", a termin se koristi da definiše adrese sajtova koje su veoma slične poznatim domenima.

Google Chrome počinje da upozorava korisnike na sumnjive linkove

Ako vam se ikada desilo da pogrešno ukucate URL i završite na ko zna kom mjestu na vebu, Google Chrome će vam uskoro pružiti upozorenje kada se to dogodi i preusmjeriti vas na lokaciju kojoj ste željeli da pristupite.

Google+ nalozi će biti ugašeni 2. aprila

​Google je u decembru objavio da će ugasiti Google+ servis u nekom trenutku tokom aprila, zbog nepopularnosti i kompanijinog refokusiranja sredstava na druge projekte.

Najčitanije