Google Chrome

Google Chrome Labs objavio Squoosh

Kako su web stranice napredovale tokom godina, tako se povećavala i njihova veličina.

Chrome 71: Poruke upozorenja ako sajt koristi sumnjive taktike naplate

Dolazeće decembarsko ažuriranje za Chrome izgleda sve bolje i bolje. Nakon objave, browser će obavještavati korisnike ukoliko posjećuju sajt koji je poznat po sumnjivim ili obmanjujućim taktikama naplate. Specifično, Google će ciljati sajtove koji traže korisnikov broj telefona kako bi naplaćivali dodatne naknade na njihov uobičajeni mjesečni račun.

Google Chrome prestaje da radi na 32 miliona mobilnih uređaja

Procjenjuje se da otprilike 32 miliona Android uređaja neće moći da koristi Google Chrome mobilni brauzer.

Google insistira na promjeni koja ljuti javnost

Veliki Googleov plan zasad nije bio upalio jer su bili prisiljeni da vrate "www" u adresnu traku u web pregledaču Chrome nakon što su se korisnici pobunili protiv ukidanja.

Google Chrome povećava svoje tržišno učešće

Google Chrome, ne samo da nastavlja da bude najpopularniji desktop browser, već i svakog mjeseca povećava svoje tržišno učešće, otežavajući rivalima da mu se približe.

Nova funkcija Google Chrome-a oduševljava korisnike

U Google su dosad već poduzeli niz mjera kako bi korisnike obavijestili ako se nađu na web odredištu koje nije zaštićeno enkripcijom, a sada nastavljaju u tom smjeru.

Google Chrome će vas obavještavati kada se učitavaju zahtjevne stranice

Zahvaljujući rješenjima, kao što su AMP ili progresivne veb aplikacije, viđamo sve brže sajtove. Međutim, stranice sa zahtjevnim sadržajem i dalje mogu da zadaju probleme browserima, a Google Chrome radi na potencijalnom rješenju ovih problema.

Chrome dobio opciju za nečujno prikazivanje videa

Google je za svoj pretraživač Chrome lansirao novu nadogradnju koje će automatski reprodukovati video sadržaje jedino ako su podešeni na nečujni rad.

Google Chrome čekaju velike promjene

Najpopularniji pretraživač na svijetu uskoro će dobiti poboljšan interfejs usklađen sa uvijek dobrodošlim vizualnim novitetima.

Google iz Chrome-a izbacuje sve ekstenzije za rudarenje kriptovaluta

Od kako je eksplodirala popularnost kriptovaluta, prevaranti su iskoristili brojne mogućnosti da eksploatišu novajlije i entuzijaste preko brojnih načina nelegitimnog rudarenja kriptovaluta.

Najčitanije