Google Chrome

Google Chrome povećava svoje tržišno učešće

Google Chrome, ne samo da nastavlja da bude najpopularniji desktop browser, već i svakog mjeseca povećava svoje tržišno učešće, otežavajući rivalima da mu se približe.

Nova funkcija Google Chrome-a oduševljava korisnike

U Google su dosad već poduzeli niz mjera kako bi korisnike obavijestili ako se nađu na web odredištu koje nije zaštićeno enkripcijom, a sada nastavljaju u tom smjeru.

Google Chrome će vas obavještavati kada se učitavaju zahtjevne stranice

Zahvaljujući rješenjima, kao što su AMP ili progresivne veb aplikacije, viđamo sve brže sajtove. Međutim, stranice sa zahtjevnim sadržajem i dalje mogu da zadaju probleme browserima, a Google Chrome radi na potencijalnom rješenju ovih problema.

Chrome dobio opciju za nečujno prikazivanje videa

Google je za svoj pretraživač Chrome lansirao novu nadogradnju koje će automatski reprodukovati video sadržaje jedino ako su podešeni na nečujni rad.

Google Chrome čekaju velike promjene

Najpopularniji pretraživač na svijetu uskoro će dobiti poboljšan interfejs usklađen sa uvijek dobrodošlim vizualnim novitetima.

Google iz Chrome-a izbacuje sve ekstenzije za rudarenje kriptovaluta

Od kako je eksplodirala popularnost kriptovaluta, prevaranti su iskoristili brojne mogućnosti da eksploatišu novajlije i entuzijaste preko brojnih načina nelegitimnog rudarenja kriptovaluta.

Evo na koji način da ubrzate svoj rad na Google Chrome pretraživaču

Tržište je preplavljeno različitim programima za pretraživanje interneta. Sigurno ste isprobali nekoliko najpopularnijih – Mozila Fajerfoks (Mozilla Firefox), Internet Eksplorer (Internet Explorer), Safari ili Gugl Hrom (Google Chrome). Posljednji navedeni je i najbolji, bar sudeći po komentarima korisnika. Njegova brzina, prilagodljivost različitim formatima i korisnička podrška svakako zaslužuju najviše ocjene.

Google Chrome donosi poboljšanje koje će oduševiti korisnike

Google je još krajem avgusta prošle godine počeo da testira opciju trajnog isključivanja zvuka na sajtovima, a već početkom decembra to i omogućio sa verzijom pretraživača Chrome 64, međutim sa Chrome-om 66, kompanija dodaje nove kriterijume koji diktiraju kada video zapisi mogu da se automatski pokrenu.

EU Googleu i Facebooku uvodi poreze do 6 milijardi evra

Evropska komisija smatra da današnji poreski sistem ne reflektuje činjenicu da je današnja ekonomija digitalna, te se ima u planu predlaganje niz mjera i zakona prema kojima bi tehnološki giganti poput Googlea i Facebooka morali da plate do 6.2 milijardi evra.

Google "objavljuje rat" iritantnim oglasima

Nova opcija koja će biti na raspolaganju svim Chrome korisnicima dizajnirana je da iskorijeni neke od najiritantnijih oglasa na internetu.

Najčitanije