Google Chrome

Novi Chrome za Android svima omogućava tamnu temu

Google je počeo sa isporukom Chrome 75 verzije za Android, koja konačno svima omogućava tamnu temu u okviru Settings menija pregledača.

Evo kako Mozilla planira da nadmaši Chrome

Ako ste korisnik Mozillinog pregledača, vjerovatno ste dobro upoznati sa njegovom brzinom koja rijetko dostiže onu Chromea.

Otkriven propust u Googleovim pretraživačima

Bezbjednosni stručnjaci prepoznali su ranjivost u Googleovom Chromium pregledaču koja bi mogla hakerima da omogući pristup ličnim podacima vlasnika uređaja.

Poznata prva funkcija koju Microsoft donosi u Google Chrome

Microsoft je krajem 2018. godine objavio da planira migraciju sa EdgeHTML-a na Chromium za svoj Edge pregledač.

Google Chrome dobija opciju grupisanja tabova

Jedna od novih funkcija, na kojima Google radi za svoj Chrome browser, nosi naziv grupisanje tabova i ova funkcija se već testira u Canary verziji aplikacije.

Google Chrome dobija novu funkciju upozorenja za URL-ove

Jedna od novih funkcija, koje stižu u Google Chrome, jeste upozorenje koje Google naziva "Lookalike URLs", a termin se koristi da definiše adrese sajtova koje su veoma slične poznatim domenima.

Google Chrome počinje da upozorava korisnike na sumnjive linkove

Ako vam se ikada desilo da pogrešno ukucate URL i završite na ko zna kom mjestu na vebu, Google Chrome će vam uskoro pružiti upozorenje kada se to dogodi i preusmjeriti vas na lokaciju kojoj ste željeli da pristupite.

Nova nadogradnja za Chrome vas štiti od neželjenih reklama

Googleova dugogodišnja misija u okviru koje nastoji da internet učini sigurnijim nastavlja se s novom nadogradnjom Chromea koja od danas blokira i lažne reklame.

Google Chrome Labs objavio Squoosh

Kako su web stranice napredovale tokom godina, tako se povećavala i njihova veličina.

Chrome 71: Poruke upozorenja ako sajt koristi sumnjive taktike naplate

Dolazeće decembarsko ažuriranje za Chrome izgleda sve bolje i bolje. Nakon objave, browser će obavještavati korisnike ukoliko posjećuju sajt koji je poznat po sumnjivim ili obmanjujućim taktikama naplate. Specifično, Google će ciljati sajtove koji traže korisnikov broj telefona kako bi naplaćivali dodatne naknade na njihov uobičajeni mjesečni račun.

Najčitanije