Google Chrome

U utorak se ukida podrška za Windows 7, šta to znači za Chrome?

Od sutra, Microsoft više neće nuditi zvaničnu podršku za Windows 7 operativni sistem. Međutim, ostaje pitanje šta će biti sa Google Chrome pretraživačem.

Ne ažurirajte Chrome na Androidu, novi apdejt briše vaše podatke

Google je, prošle nedjelje, objavio novu verziju svog internet pregledača Chrome sa oznakom 79, ali je bag koji je kod njega ubrzo primjećen razbijesnio kako developere tako u redovne korisnike.

Google Chrome će blokirati "preteške" oglase

Poznato je kako je Googleov web pretraživač Chrome uvijek gladan RAM memorije računara, što za posljedicu može imati sporiji rad računara. Ali, nije uvijek jedini krivac - ponekad odgovorni za probleme mogu biti i oglasi.

Novi Chrome za Android svima omogućava tamnu temu

Google je počeo sa isporukom Chrome 75 verzije za Android, koja konačno svima omogućava tamnu temu u okviru Settings menija pregledača.

Evo kako Mozilla planira da nadmaši Chrome

Ako ste korisnik Mozillinog pregledača, vjerovatno ste dobro upoznati sa njegovom brzinom koja rijetko dostiže onu Chromea.

Otkriven propust u Googleovim pretraživačima

Bezbjednosni stručnjaci prepoznali su ranjivost u Googleovom Chromium pregledaču koja bi mogla hakerima da omogući pristup ličnim podacima vlasnika uređaja.

Poznata prva funkcija koju Microsoft donosi u Google Chrome

Microsoft je krajem 2018. godine objavio da planira migraciju sa EdgeHTML-a na Chromium za svoj Edge pregledač.

Google Chrome dobija opciju grupisanja tabova

Jedna od novih funkcija, na kojima Google radi za svoj Chrome browser, nosi naziv grupisanje tabova i ova funkcija se već testira u Canary verziji aplikacije.

Google Chrome dobija novu funkciju upozorenja za URL-ove

Jedna od novih funkcija, koje stižu u Google Chrome, jeste upozorenje koje Google naziva "Lookalike URLs", a termin se koristi da definiše adrese sajtova koje su veoma slične poznatim domenima.

Google Chrome počinje da upozorava korisnike na sumnjive linkove

Ako vam se ikada desilo da pogrešno ukucate URL i završite na ko zna kom mjestu na vebu, Google Chrome će vam uskoro pružiti upozorenje kada se to dogodi i preusmjeriti vas na lokaciju kojoj ste željeli da pristupite.

Najčitanije