Google Maps

Stiglo nekoliko korisnih opcija za Google Maps

​Google je u posljednjih nekoliko nedjelja objavio nekoliko novih korisnih funkcija za Google Maps, uključujući i podršku za AR navigaciju, te druge funkcije za bolje snalaženje u prostoru.

Google Maps proširena realnost stigla na Android i iOS

Google je predstavio nove načine za davanje uputstava o kretanju, ovoga puta u proširenoj realnosti, a pod imenom Google Maps Live View.

Kako obrisati i isključiti praćenje lokacije u Google Mapsu

Google Maps vrlo je korisna aplikacija kad se trebate na brzinu snaći i orijentisati, čak i kad se uzmu u obzir situacije u kojima je povremeno znala odvesti ljude na pogrešnu lokaciju krivim putem.

Google maps vas upozorava na ograničenja brzine i radare u BiH

Nakon što su obavljeni ograničeni testovi u SAD-u i drugim zermljama, aplikacija Google Maps će svojim korisnicima ponuditi upozorenja na ograničenje brzine i lokacije fiksnih i mobilnih radara.

Google Maps omogućio kreiranje javnih događaja

Google Maps je koristan kada se traga za lokalnim barom, restoranom, te drugim javnim mjestima, a korisnici će uskoro moći da kreiraju i javne događaje, te ostalima pruže informacije o onome što se događa u njihovoj blizini.

Google Maps otkrio tajne lokacije protivraketnih sistema

Američka kompanija Google otkrila je na svojoj mapi lokacije na kojima se nalaze protivraketni sistemi "Patriot" na Tajvanu.

Google maps prikazao lokacije tajne raketne baze

TAJPEI - Američka kompanija Google otkrila je na svojoj mapi lokacije na kojima se nalaze protivraketni sistemi "Patriot" na Tajvanu.

Google Maps uživo na ulicama

U današnje je vrijeme mnogo jednostavnije snaći se u nepoznatom gradu nego što je to bilo prije. Dovoljno je izvaditi pametni telefon iz džepa, pokrenuti neku od aplikacija za navigaciju i slijediti upute do cilja.

Google Maps pretrpan funkcijama koje niko ne želi i ne koristi?

Google Maps ima novu funkciju za svoju Android aplikaciju, koja korisnicima omogućava da prate mesta kao što su firme ili restorani i da od njih dobijaju vijesti i ažuriranja kao što bi to dobijali na Instagramu ili Twitteru.

Google Maps postao precizniji

Google je predstavio novu nadogradnju svoje aplikacije Google Maps koja sada planetu Zemlju predstavlja kao 3D globus, a ne kao mapu na ravnoj površinu. Takođe, sada je pogled na Zemlju precizniji.

Najčitanije