Google Maps

Google Maps će izgovarati imena mjesta i lokacija na lokalnim jezicima

Aplikacije za navigaciju su od velike pomoći kada se nađete na nepoznatim lokacijama i u stranim državama.

Goli ljubavnici završili na Google mapama, pa postali senzacija

Dvoje mladih ljubavnika sa Tajvana ni slutili nisu da će postati internet senzacija i to nakon pokušaja da se osame u jednoj zabačenoj ulici, usred nedođije.

Prazna rupa: Zašto u Njemačkoj nema Street Viewa

Postoji dobar istorijski razlog za nepovjerljivost Nijemaca u nadzor nad njima. Ali, da li je Google loš kao Gestapo ili Stasi?

Google Maps dobija Incognito Mode

Kao što obično biva veliki skandali su razlog da se neke stvari promijene, pa je tako i u poslovanju kompanija kao što je Google. I ovoga puta se radi o privatnosti korisnika, tačnije o praćenju lokacija, a problem je nastao kada se saznalo da kompanija prati lokacije korisnika i bez njihovog pristanka.

Stiglo nekoliko korisnih opcija za Google Maps

​Google je u posljednjih nekoliko nedjelja objavio nekoliko novih korisnih funkcija za Google Maps, uključujući i podršku za AR navigaciju, te druge funkcije za bolje snalaženje u prostoru.

Google Maps proširena realnost stigla na Android i iOS

Google je predstavio nove načine za davanje uputstava o kretanju, ovoga puta u proširenoj realnosti, a pod imenom Google Maps Live View.

Kako obrisati i isključiti praćenje lokacije u Google Mapsu

Google Maps vrlo je korisna aplikacija kad se trebate na brzinu snaći i orijentisati, čak i kad se uzmu u obzir situacije u kojima je povremeno znala odvesti ljude na pogrešnu lokaciju krivim putem.

Google maps vas upozorava na ograničenja brzine i radare u BiH

Nakon što su obavljeni ograničeni testovi u SAD-u i drugim zermljama, aplikacija Google Maps će svojim korisnicima ponuditi upozorenja na ograničenje brzine i lokacije fiksnih i mobilnih radara.

Google Maps omogućio kreiranje javnih događaja

Google Maps je koristan kada se traga za lokalnim barom, restoranom, te drugim javnim mjestima, a korisnici će uskoro moći da kreiraju i javne događaje, te ostalima pruže informacije o onome što se događa u njihovoj blizini.

Google Maps otkrio tajne lokacije protivraketnih sistema

Američka kompanija Google otkrila je na svojoj mapi lokacije na kojima se nalaze protivraketni sistemi "Patriot" na Tajvanu.

Najčitanije