Goražde

U bolnici Goražde alarmantno, pacijenti leže po hodnicima

SARAJEVO - Iz Kantonalne bolnice Goražde upućeni su alarmantni apeli Kriznom štabu Ministarstva zdravstva Bosansko-podrinjskog kantona da hitno mobiliše zdravstveno osoblje za potrebe izolatorijuma u Đačkom domu, jer je bolničko kovid odjeljenje prepuno, a pacijenti leže po hodnicima.

Za projekte u Goraždu, Nevesinju i Fojnici odobrena 194.784 evra

SARAJEVO - Vlada Japana odobrila je 194.784 evra (oko 381.000 KM) za tri projekta u Goraždu, Nevesinju i Fojnici, koji su namijenjeni za primarnu zdravstvenu zaštitu i zbrinjavanje mentalno invalidnih lica.

Dom za stare u Goraždu izborio se s koronom

GORAŽDE - Dom za stara i iznemogla lica u Goraždu od danas je korona free zona, nakon što je u avgustu potvrđena prva zaraza ovim virusom, a oboljelo je 28 korisnika i zaposlenih ovog doma.

"Čičkušićev nastup napravio cirkus u bh. rukometu"

U bh. rukometu ništa novo. Cirkus je nastavljen i u famoznom doigravanju za popunu Premijer lige koje je nekoliko puta odgađano. Kulminiralo je nakon utakmica 3. kola, a epilog je taj što će RK Goražde najvjerovatnije istupiti iz takmičenja, dok će RK Krivaja iz Zavidovića uputiti žalbu na spornu utakmicu protiv Iskre u Bugojnu.

U Domu za stara lica u Goraždu preminuo muškarac

SARAJEVO - Stariji muškarac, koji je bio zaražen virusom korona, preminuo je u Domu za stara i iznemogla lica u Goraždu.

Žena zaražena koronom umrla u Domu za stara lica u Goraždu

SARAJEVO - U Domu za stara i iznemogla lica u Goraždu jutros je preminula starija žena koja je bila zaražena virusom korona i koja je imala više hroničnih oboljenja.

U Domu za stara lica u Goraždu šest novih slučajeva zaraze koronom

U Domu za stara i iznemogla lica u Goraždu potvrđeno je šest novih slučajeva zaraze virusom korona, među kojima je medicinska sestra, izjavila je direktor Zavoda za javno zdravstvo Bosansko-podrinjskog kantona Medina Bičo.

Dva štićenika Doma u Goraždu preminula, više od polovine zaraženo

BANJALUKA, SARAJEVO U Domu za stara i iznemogla lica u Goraždu na virus korona danas je bilo pozitivno više od pola korisnika te dvoje radnika, dok su dvije zaražene osobe preminule.

Zaraženo više od polovine korisnika doma za stara lica u Goraždu

GORAŽDE - U Domu za stara i iznemogla lica u Goraždu na virus korona pozitivno je više od pola korisnika, te dvoje zaposlenika.

Stanje alarmantno: Krizni štab u Goraždu zabranio serološka testiranja

SARAJEVO - Krizni štab Ministarstva zdravstva Bosansko-podrinjskog kantona Goražde zabranio je serološka testiranja na virus korona u javnim i privatnim zdravstvenim ustanovama na području ovog kantona, osim u slučaju medicinskih indikacija koje je konstatovao nadležni ljekar.

Najčitanije