Goražde

Predložen pritvor za predatora iz Goražda

SARAJEVO - Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je jednomjesečni pritvor D.K. (25) iz Goražda, kojeg sumnjiče da je dogovorio sastanak s jedanaestogodišnjim dječakom, nakon što mu se prilikom dopisivanja predstavio kao tinejdžerka te slao i tražio od njega eksplicitne sadržaje.

Uhapšen zbog iskorištavanja 11-godišnjeg djeteta za pornografiju

GORAŽDE - Dvadesetpetogodišnjak D.K. iz Goražda uhapšen je danas zbog sumnje da je dogovorio sastanak s jedanaestogodišnjim dječakom nakon što mu se prilikom dopisivanja na Instagramu predstavio kao tinejdžerka te slao i tražio od njega eksplicite sadržaje.

U Goraždu održana mirna protestna šetnja 'Spasimo Drinu'

GORAŽDE - U Goraždu je danas održana protestna šetnja pod motom "Spasimo Drinu" kojom su građani još jednom izrazili nezadovoljstvo zbog izgradnje zida u okviru projekta obalautvrde duž obala Drine u centru grada.

Nakon četiri decenije vratio se pustom selu koje ga godinama doziva

Ramiz Imamović rodno selo Kremeševo kod Goražda napustio je davne 1963. godine. Iz rodne kuće su ga otjerali težak život na selu u siromašnoj, višečlanoj porodici. Nakon decenija provedenih u Zagrebu, kasnije Sarajevu, situiran je čovjek kojem ništa ne fali. Ništa, osim rodnog, danas pustog, sela, koje ga već godinama doziva i u koje se vratio.

Građani Goražda živim zidom rekli "ne" betonskom zidu na obali Drine

GORAŽDE - Oko stotinu građana Goražda danas se spontano okupilo na obali Drine gdje su naprije u naselju Luka, a potom protestnom šetnjom uzvodno prema centru grada, simoboličnim formiranjem "živog zida" jasno poručili "NE" gradnji betonskog zida na obali Drine.

Nova eksplozija u pogonu firme "Ginex" iz Goražda, povrijeđena radnica

GORAŽDE - Jedna radnica je lakše povrijeđena u novoj eksploziji, koja se desila u ponedjeljak, u pogonu firme "Ginex" Goražde, a radi se o kompaniji za proizvodnju i promet hemikalija, a imaju i tehnologiju i linije za proizvodnju i preradu inicijalnih eksploziva.

Eksplozija u firmi sa sjedištem u Goraždu, nema povrijeđenih

GORAŽDE - U jednom pogonu firme "Ginex" u Goraždu, danas je oko 12 časova došlo do jake eksplozije.

Zaraženo šest zdravstvenih radnika bolnice i Doma zdravlja u Goraždu

GORAŽDE - Svih šest osoba kojima je danas poslijepodne potvrđeno prisustvo virusa korona iz Goražda su zdravstveni radnici Kantonalne bolnice i Doma zdravlja dr.Isak Samokovlija, potvrđeno je za Klix.ba.

Srodnici zaražene žene iz Goražda preboljeli virus iako nisu ni znali

SARAJEVO - Serološko testiranje kćerke i unuke 76-godišnje pacijentkinje iz Goražda zaražene virusom korona koja je smještena na Klinici za plućne bolesti u Sarajevu, pokazalo je da su oni preboljeli zarazu virusom korona.

Zabranjene posjete pacijentima Kantonalne bolnice Goražde

GORAŽDE - Posjete pacijentima Kantonalne bolnice Goražde zabranjene su do daljnjeg - potvrdila je direktorica ove zdravstvene ustanove Nermina Kamenica.

Najčitanije