Goražde

Tri godine zatvora zbog pokušaja ubistva oca

GORAŽDE - Kantonalni sud u Goraždu osudio je Kutješ Smaju iz Goražda na tri godine zatvora zbog pokušaja ubistva oca.

Kantonalnoj vladi isključena voda

GORAŽDE - Sadik Silajdžić, direktor Javnog komunalnog preduzeća 6. mart Goražde jutros je naredio isključenje s vodovodne mreže zgradu Kantonalne vlade, te ministarstva finansija i privrede. Razlog su dugovanja za komunalne usluge u iznosu oko 86.000 KM.

Pacijentkinja skočila sa trećeg sprata bolnice u Goraždu

GORAŽDE - Pacijentkinja Internog odjeljenja Kantonalne bolnice u Goraždu izvršila je samoubistvo skočivši sa prozora sobe na trećem spratu spomenute zdravstvene ustanove.

Pijani Goraždanin izvrnuo seat na krov

GORAŽDE - Na magistralnom putu M-20 u mjestu Džindići kod Goražda sinoć je poslije ponoći došlo do saobraćajne nezgode prilikom koje je vozač seata iz Goražda skliznuo s ceste i udario u parkirani automobil te se prevrnuo.

"Dani jabuke" u Goraždu od 10. do 12.oktobra

GORAŽDE – Šesnaesta privredno-kulturna manifestacija "Dani jabuk" bitće održana u periodu od 10. do 12. oktobra u Goraždu.

Potvrđena optužnica protiv poslanice, gađala flašom predsjednicu skupštine

GORAŽDE - Općinski sud u Goraždu potvrdio je optužnicu protiv poslanice Skupštine BPK Daliborke Milović zbog krivičnog djela Lake tjelesne povrede. Ona je tokom sjednica gađala flašom predsjedavajuću Skupštine Editu Velić.

Pokucao djevojčici na prozor, pa je udario šakom u glavu

GORAŽDE - Policajci iz Goražda prekršajno su kaznili Š. S. jer je šakom udario djevojčicu u glavu.

Konzum u jednom danu otvorio četiri nove prodavnice

SARAJEVO – Konzumova maloprodajna mreža od danas je proširena sa čak četiri nove prodavnice.

Povratničkoj porodici kod Goražda potpuno izgorjela kuća

GORAŽDE - Gradonačelnik Goražde Muhamed Ramović danas je uručio interventnu pomoć porodici Božidara Begovića u selu Kamen kod Goražda čija je kuća u potpunosti izgorjela u požaru koji je izbio dan ranije iz za sada još nepoznatih razloga.

Vlasnik bio u malinjaku dok mu je kuća gorjela

U porodičnoj kući Božidara Begovića u selu Kamen kod Goražda izbio je požar. Prema prvim informacijama, nema povrijeđenih, ali je pričinjena velika materijalna šteta.

Najčitanije