Goran Maričić

Pet osoba osumnjičeno za utaju 180.543 KM poreza

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske podnijela je nadležnim tužilaštvima u RS četiri izvještaja protiv pet lica zbog sumnje da su utajom poreza i doprinosa budžet RS oštetili za ukupno 180.543 KM.

Krupnim koracima ka modernoj Poreskoj upravi RS

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske od ove godine omogućila je elektronsko podnošenje svih poreskih prijava iz svoje nadležnosti, čime je napravljen veliki iskorak na polju digitalizacije poslovanja ove institucije, sa ciljem da se poreskim obveznicima olakša izvršavanje njihovih poreskih obaveza.

Maričić: Integrisani sistem učinio nas je efikasnijim

Nekoliko klikova na vašem računaru ili mobilnom telefonu i sve prijave koje ste bili u obavezi da predate u Poresku upravu Republike Srpske već su stigle na njihovu adresu. Zahvaljujući SAP Integrisanom informacionom sistemu, poreski obveznici od prije desetak dana ni zbog jedne prijave više ne moraju da stoje u redovima. U uslovima pandemije koronavirusa to nam je posebno važno, ali je u pitanju i dobrobit na duge staze, kaže direktor Poreske uprave Republike Srpske, Goran Maričić.

Maričić za "Nezavisne": Počeo povrat poreza i doprinosa firmama koje su povećale plate

Isplata povrata poreza i doprinosa za povećanje plata u 2019. godini je počela, čime je Poreska uprava Republike Srpske ispunila jednu od obaveza i mjera koje je početkom sedmice predložio Krizni štab za praćenje štetnih posljedica virusa korona na stanje u privredi RS, rekao je Goran Maričić, direktor Poreske uprave.

Rast javnih prihoda u RS: Svaki minut legnu 4.503 marke

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske je u protekla dva mjeseca na račun javnih prihoda RS prikupila ukupno 389,1 milion KM, što je za 11 miliona KM ili tri odsto više nego u istom periodu prethodne godine.

Maričić: Zadovoljan poreski obveznik je i pravac i cilj našeg rada

Poreska uprava Republike Srpske je u ovoj i prethodnim godinama uložila značajna finansijska sredstva i lјudske resurse u modernizaciju svog poslovanja, sa cilјem da imamo efikasniju naplatu javnih prihoda i zaustavimo gomilanje dugovanja, ali i da dobijemo što je moguće zadovolјnijeg poreskog obveznika, kojem će biti pojednostavlјene procedure i samim tim olakšano izvršavanje njihovih poreskih obaveza, rekao je to u intervjuu za portal 'Swot.ba' Goran Maričić, direktor Poreske uprave RS.

Maričić posjetio "Nezavisne"

BANJALUKA - Goran Maričić, direktor Poreske uprave RS, posjetio je danas "Nezavisne novine", gdje se upoznao s radom redakcije.

Maričić učestvovao na prestižnom Samitu u Bečićima

Goran Maričić, direktor Poreske uprave Republike Srpske, učestvovao je danas na panelu "Reforma poreske uprave i borba protiv sive ekonomije", u okviru osmog po redu „Samita guvernera, ministara finansija i direktora poreskih uprava regiona“, koji je održan od 13. do 15. juna u Bečićima u Crnoj Gori.

Goran Maričić za "Nezavisne": Više zaposlenih i rast plata podebljali prihode

Poreska uprava Republike Srpske je i u ovoj godini nastavila trend rasta javnih prihoda, za šta svakako treba zahvaliti pozitivnim makroekonomskim i političkim prilikama u Republici Srpskoj, koje su uslovile da dođe do povećanja plata u realnom i javnom sektoru, kao i do rasta broja zaposlenih, rekao je to u intervjuu za "Nezavisne novine" Goran Maričić, direktor Poreske uprave Republike Srpske.

Goran Maričić: Zaustavili smo gomilanje poreskog duga

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske u budućem periodu želi da nastavi svoj razvojni put, a to je da postane moderna institucija koja će obezbijediti lakše i pravednije uslove poslovanja za sve poreske obveznike, bolji kvalitet usluga, moderan informacioni sistem i efikasnu organizacionu strukturu sa motivisanim, obrazovanim i zadovoljnim kadrovima, poručuje u intervjuu za “Glas Srpske” v.d. direktora Poreske uprave Republike Srpske Goran Maričić.

Najčitanije