Gordana Tadić

Ustavni sud BiH odbio apelaciju Gordane Tadić

SARAJEVO - Ustavni sud BiH odbio je kao neosnovanu apelaciju Gordane Tadić, bivše glavne tužiteljke Tužilaštva Bosne i Hercegovine, te je odlučio da nije došlo do povrede prava na nepristrasnost suda, odnosno Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS).

Dodik: Po instrukciji SDA i glasovima muslimana smijenjena Tadićeva

BANJALUKA - Po instrukciji Bakira Izetbegovića i SDA, te glasovima svih muslimana smijenjena je Gordana Tadić, glavni tužuilac Tužilaštva BiH, rekao je na konferenciji za novinare Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Upućena žalba na drugostepenu odluku o smjeni Tadićeve

SARAJEVO - Vlado Adamović, advokat glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordane Tadić, potvrdio je Srni da je uputio žalbu na odluku Drugostepene komisije Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH kojom se ona s mjesta glavnog tužioca premješta na mjesto tužioca.

Tužilaštvo o snimku Osmice i Gordane Tadić: "Formirani su predmeti"

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH zaprimilo je dvije krivične prijave, protiv Osmana Mehmedagića, direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, zbog više kaznenih djela, između ostalog zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, ometanja pravosuđa, ucjene i drugih nezakonitih postupanja, saopšteno je iz te institucije povodom više medijskih upita o aktivnostima Tužilaštva BiH, a u vezi pojavljivanja nezakonito snimljenog snimka sastanka glavnog tužioca BiH Gordane Tadić.

Tegeltija: SDA ovladava pravosuđem

SARAJEVO - Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Milan Tegeltija rekao je da je premještaj Gordane Tadić sa funkcije glavnog tužioca BiH konačan korak SDA da ovlada pravosuđem BiH, što je on, kako je istakao, najavio kada je dao ostavku na mjesto predsjednika VSTS-a.

Tadić: Ne vjerujem da će biti ispoštovani rokovi iz Revidirane strategije

SARAJEVO - Glavni tužilac Tužilaštva BiH Gordana Tadić ne vjeruje da će biti ispoštovani rokovi iz Revidirane strategije za procesuiranje predmeta ratnih zločina, a jedan od razloga je što se sa njenim usvajanjem kasnilo dvije godine.

Tadić: Do kraja godine biće predmeta visoke korupcije

SARAJEVO - Glavni tužilac Tužilaštva BiH Gordana Tadić najavila je danas na sjednici Privremene istražne komisije Predstavničkog doma parlamenta BiH za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH, da će do kraja godine biti podignute optužnice za visoku korupciju i da se na tome predano radi.

Tadićeva pred komisijom: Mijenjati Zakon o OBA, potrebne promjene i u VSTS

SARAJEVO - Glavna tužiteljka Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić konačno je saslušana nakon nekoliko odgađanja pred istražnom komisijom državnog parlamenta.

Tadićeva se opet nije pojavila na saslušanju

SARAJEVO - Gordana Tadić, glavna tužiteljica Tužilaštva BiH danas se nije pojavila pred Privremenom istražnom komisijom Predstavničkog doma BiH o stanju u pravosuđu.

Tadićeva se nije pojavila na saslušanju

SARAJEVO - Gordana Tadić, glavna tužiteljica Tužilaštva BiH, danas se nije pojavila na saslušanju na koje ju je pozvala Privremena istražna komisija Predstavničkog doma BiH o stanju u pravosuđu.

Tadićeva sazvala sastanak Udarne grupe zbog migrantske krize u BiH

SARAJEVO - Glavna tužiteljka Tužilaštva BiH Gordana Tadić sazvala je sastanak udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i organizovanih ilegalnih migracija.

Novi oblici kriminala u BiH tokom pandemije

SARAJEVO - Glavni tužilac Tužilaštva BiH Gordana Tadić razgovarala je sa učesnicima Stalne konferencije tužilaca za organizovani kriminal o novim pojavnim oblicima kriminala koji se javljaju u vanrednim situacijama izazvanim pandemijom, te o koruptivnim aktivnostima i zloupotrebi budžetskih sredstava putem javnih nabavki.

Tadićeva i Debevec pozvani na saslušanje u Parlament BiH

SARAJEVO - Na 6. sjednici Privremene istražne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH obavljeno je saslušanje sudije Suda Bosne i Hercegovine Branka Perića.

Vilić: Podignut nivo zaštite Gordane Tadić i njene porodice

SARAJEVO - Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsad Vilić rekao je da je ova bezbjednosna agencija podigla nivo zaštite glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordane Tadić i njene porodice nakon što su dobili prijetnje putem društvenih mreža.

Tegeltija: Prijećeno Tadićevoj i njenom sinu

SARAJEVO - Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija izjavio je Srni da je od glavnog tužioca BiH Gordane Tadić obaviješten da su njoj i njenom sinu upućene prijetnje koje ugrožavaju njihovu bezbjednost.

Najčitanije