Gordana Tadić

Tadić: Do kraja godine biće predmeta visoke korupcije

SARAJEVO - Glavni tužilac Tužilaštva BiH Gordana Tadić najavila je danas na sjednici Privremene istražne komisije Predstavničkog doma parlamenta BiH za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH, da će do kraja godine biti podignute optužnice za visoku korupciju i da se na tome predano radi.

Tadićeva pred komisijom: Mijenjati Zakon o OBA, potrebne promjene i u VSTS

SARAJEVO - Glavna tužiteljka Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić konačno je saslušana nakon nekoliko odgađanja pred istražnom komisijom državnog parlamenta.

Tadićeva se opet nije pojavila na saslušanju

SARAJEVO - Gordana Tadić, glavna tužiteljica Tužilaštva BiH danas se nije pojavila pred Privremenom istražnom komisijom Predstavničkog doma BiH o stanju u pravosuđu.

Tadićeva se nije pojavila na saslušanju

SARAJEVO - Gordana Tadić, glavna tužiteljica Tužilaštva BiH, danas se nije pojavila na saslušanju na koje ju je pozvala Privremena istražna komisija Predstavničkog doma BiH o stanju u pravosuđu.

Tadićeva sazvala sastanak Udarne grupe zbog migrantske krize u BiH

SARAJEVO - Glavna tužiteljka Tužilaštva BiH Gordana Tadić sazvala je sastanak udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i organizovanih ilegalnih migracija.

Novi oblici kriminala u BiH tokom pandemije

SARAJEVO - Glavni tužilac Tužilaštva BiH Gordana Tadić razgovarala je sa učesnicima Stalne konferencije tužilaca za organizovani kriminal o novim pojavnim oblicima kriminala koji se javljaju u vanrednim situacijama izazvanim pandemijom, te o koruptivnim aktivnostima i zloupotrebi budžetskih sredstava putem javnih nabavki.

Tadićeva i Debevec pozvani na saslušanje u Parlament BiH

SARAJEVO - Na 6. sjednici Privremene istražne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH obavljeno je saslušanje sudije Suda Bosne i Hercegovine Branka Perića.

Vilić: Podignut nivo zaštite Gordane Tadić i njene porodice

SARAJEVO - Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsad Vilić rekao je da je ova bezbjednosna agencija podigla nivo zaštite glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordane Tadić i njene porodice nakon što su dobili prijetnje putem društvenih mreža.

Tegeltija: Prijećeno Tadićevoj i njenom sinu

SARAJEVO - Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija izjavio je Srni da je od glavnog tužioca BiH Gordane Tadić obaviješten da su njoj i njenom sinu upućene prijetnje koje ugrožavaju njihovu bezbjednost.

OBA BiH: Istražuju se prijetnje glavnom tužiocu Gordani Tadić

SARAJEVO - Sve nadležne institucije operativno prate prijetnje koje su upućene glavnom tužiocu Tužilaštva BiH Gordani Tadić i njenoj porodici i sakupljaju se i analiziraju svi operativni podaci koji će biti upućeni nadležnim institucijama, rečeno je iz Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH (OBA).

Najčitanije