Gordana Tadić

Vilić: Podignut nivo zaštite Gordane Tadić i njene porodice

SARAJEVO - Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsad Vilić rekao je da je ova bezbjednosna agencija podigla nivo zaštite glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordane Tadić i njene porodice nakon što su dobili prijetnje putem društvenih mreža.

Tegeltija: Prijećeno Tadićevoj i njenom sinu

SARAJEVO - Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija izjavio je Srni da je od glavnog tužioca BiH Gordane Tadić obaviješten da su njoj i njenom sinu upućene prijetnje koje ugrožavaju njihovu bezbjednost.

OBA BiH: Istražuju se prijetnje glavnom tužiocu Gordani Tadić

SARAJEVO - Sve nadležne institucije operativno prate prijetnje koje su upućene glavnom tužiocu Tužilaštva BiH Gordani Tadić i njenoj porodici i sakupljaju se i analiziraju svi operativni podaci koji će biti upućeni nadležnim institucijama, rečeno je iz Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH (OBA).

Radončić: Bezbjednost glavnog tužioca ne smije biti ugrožena

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić potvrdio je danas u Sarajevu da je glavni tužilac BiH Gordana Tadić dobila ozbiljne prijetnje po život, zbog čega je od direktora za Koordinaciju policijskih tijela Mirsada Vilića tražio da pojača njenu zaštitu.

SDA traži smjenu Gordane Tadić

SARAJEVO - Stranka demokratske akcije (SDA) zatražila je smjenu glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordane Tadić uz ocjenu da je pritvaranje federalnog premijera Fadila Novalića bilo "isključivo politički motivisano što je prvorazredni skandal".

Tadić: Imam prijave i protiv Izetbegovića, Ivanića, Čovića

SARAJEVO - Gordana Tadić, glavna tužiteljka Tužilaštva BiH, u intervjuu za "Face tv" pojasnila je proceduru po Zakonu o krivičnom postupku, a po kojem postupaju tužioci Tužilaštva BiH u istrazi koja je otvorena protiv Fadila Novalića, premijera FBiH, Fahrudina Solaka suspendovanog direktora FUCZ-a te Fikreta Hodžića, vlasnika "Srebrene maline".

Tadić: Istraga o izdavanja lažnih viza osobama iz Pakistana i Iraka

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH provodi istragu o pitanju izdavanja lažnih viza BiH osobama visokog migracijskog rizika iz Pakistana i Iraka, izjavila je glavni tužilac Tužilaštva BiH Gordana Tadić.

Tadić: Ko se zadnji smije najslađe se smije

SARAJEVO - Gordana Tadić, glavna tužitlejica Tužilaštva BiH, ističe da način organizovanja ove konferencije ne smatra dovoljno dobrim.

Tuzlak uhapšen zbog prijetnji na portalu Vigemarku i Tadićevoj

SARAJEVO – Dvadesetdevetogodišnji Ranko Petrović iz Tuzle uhapšen je na području Lipnice kod Tuzle zbog sumnje da je upućivao ozbiljne prijetnje specijalnom predstavniku EU u BiH Larsu Gunaru Vigemarku i glavnom tužiocu Tužilaštva BiH Gordani Tadić, putem javnih komentara na vijesti objavljene na jednom portalu.

Gordana Tadić položila svečanu zakletvu

​SARAJEVO - Gordana Tadić, nakon imenovanja za glavnog tužioca Tužilaštva BiH, danas je u Visokom sudskom i tužilačkom savjetu (VSTS) BiH dala svečanu zakletvu povodom imenovanja za glavnog tužioca na mandatni period od 6 godina.

Najčitanije