Gorenje

Gorenje počelo s prodajom u Kini

Gorenje koje je već nekoliko mjeseci u vlasništvu kineskog Hisensea, ovih je dana otpočelo sa samostalnom prodajom kućanskih aparata u Kini.

Hisense povlači Gorenje sa Ljubljanske i Varšavske berze

LJUBLJANA - Kineski Hisense, koji je u junu 2018. godine stekao 95,4 odsto vlasništva u Gorenju, odlučio je da kupi preostale akcije od manjinskih akcionara i da slovenačkog proizvođača kućnih aparata povuče sa berzi u Ljubljani i Varšavi.

Kinezi proizvodnju "Gorenje" frižidera sele u Valjevo

VELENJE - Kompanija "Gorenje" od 1. januara naredne godine proizvodnju svih frižidera i posebnu liniju ugradnih frižidera preseliće iz slovenačkog Velenja u Valjevo.

Brisel odlučio: Kinezi mogu da preuzmu ponos Slovenije

BRISEL - Evropska komisija je odobrila kineskoj Hisense Grupi kupovinu Gorenja, slovenačkog proizvođača aparata za domaćinstvo.

Gorenje na korak do strateškog partnera

Kineska grupa Hajsens koja proizvodi električne uređaje odabrana je za najboljeg od tri ponuđača za preuzimanje vlasništva u Gorenju, saopštila je danas ta slovenačka kompanija.

Kinezi skeniraju "Gorenje"

LJUBLJANA - Slovenačka kompanija "Gorenje" pozvala je tri potencijalna strateška partnera iz Azije da izvrše detaljan pregled poslovanja u tom proizvođaču aparata za domaćinstvo.

Četiri ponude za Gorenje – sve iz Azije

Slovenački proizvođač aparata za domaćinstvo Gorenje dobio je četiri ponude za potencijalno strateško partnerstvo, izvijestila je RTV Slovenije.

Zaposleni u Gorenju prijete štrajkom

LJUBLJANA - Zaposleni u koncernu Gorenje u slovenačkom Velenju zaprijetili su danas štrajkom zbog otkazivanja starog kolektivnog ugovora i nastojanja uprave da se im smanji broj dana godišnjeg odmora na koji su prema njemu imali pravo.

Rotschild traži strateškog partnera za Gorenje

LJUBLJANA - Uprava Gorenja otpočela je potragu za strateškim partnerom.

Najčitanije