Gorenje

Gorenje plaća zaposlenima da dovedu nove radnike

Slovenački proizvođač kućnih uređaja Gorenje, ovog proljeća, nakon što ga je preuzeo kineski Hisense, najavio je otpuštanje 270 radnika.

"Gorenje": Na klik do pametnog doma budućnosti

VELENJE - "Gorenje grupa", koja je od prošle godine u većinskom vlasništvu kineske "Hisense grupe", predstavila je novinarima iz BiH razvojne planove, prema kojima za dvije godine očekuje proširivanje proizvodnje izgradnjom novih pogona u Velenju i Valjevu.

Gorenje planira otpustiti 270 radnika

Gorenje planira otpustiti 270 zaposlenih, što je malo više od šest posto ukupnog broja zaposlenika.

Prihod "Gorenja" povećan za tri odsto

Ukupan prihod kompanije "Gorenje" u BiH u prošloj godini iznosio je 56.046.381 KM, što u odnosu na 2017. predstavlja povećanje od tri odsto, rečeno je danas Srni u ovoj kompaniji.

Gorenje počelo s prodajom u Kini

Gorenje koje je već nekoliko mjeseci u vlasništvu kineskog Hisensea, ovih je dana otpočelo sa samostalnom prodajom kućanskih aparata u Kini.

Hisense povlači Gorenje sa Ljubljanske i Varšavske berze

LJUBLJANA - Kineski Hisense, koji je u junu 2018. godine stekao 95,4 odsto vlasništva u Gorenju, odlučio je da kupi preostale akcije od manjinskih akcionara i da slovenačkog proizvođača kućnih aparata povuče sa berzi u Ljubljani i Varšavi.

Kinezi proizvodnju "Gorenje" frižidera sele u Valjevo

VELENJE - Kompanija "Gorenje" od 1. januara naredne godine proizvodnju svih frižidera i posebnu liniju ugradnih frižidera preseliće iz slovenačkog Velenja u Valjevo.

Brisel odlučio: Kinezi mogu da preuzmu ponos Slovenije

BRISEL - Evropska komisija je odobrila kineskoj Hisense Grupi kupovinu Gorenja, slovenačkog proizvođača aparata za domaćinstvo.

Gorenje na korak do strateškog partnera

Kineska grupa Hajsens koja proizvodi električne uređaje odabrana je za najboljeg od tri ponuđača za preuzimanje vlasništva u Gorenju, saopštila je danas ta slovenačka kompanija.

Kinezi skeniraju "Gorenje"

LJUBLJANA - Slovenačka kompanija "Gorenje" pozvala je tri potencijalna strateška partnera iz Azije da izvrše detaljan pregled poslovanja u tom proizvođaču aparata za domaćinstvo.

Najčitanije