Gorivo

Gorivo može pojeftiniti do 10 feninga

BANJALUKA, SARAJEVO - Cijena nafte na svjetskom tržištu u proteklih par sedmica pala je za petnaestak procenata, što je bh. distributerima dalo prostor da naftne derivate pojeftine za pet do deset feninga.

Može li doći do većih kvarova ako ostanete bez goriva

Proizvođači automobila tvrde da su njihovi novi modeli tako konstruirani da neće biti problema ostanete li bez goriva.

Zašto automobili više troše i zimi i kako smanjiti potrošnju?

U prosjeku, pri temperaturi od minus 7 stepeni automobil troši do 12 odsto više nego u proljeće ili ljeti pri 25 stepeni.

Nusprodukti proizvodnje piva postaju gorivo

LONDON - Nusprodukti proizvodnje piva biće prerađeni u obnovljivo gorivo poslije napretka u jednom univerzitetskom istraživanju.

Samo u Rusiji: Ko dođe u bikiniju dobije besplatno gorivo

Već smo navikli da gledamo neke bizarne, smiješne i urnebesne situacije iz Rusije. Naravno, kada je zemlja ogromna, postoji velika vjerovatnoća da će se dešavati stvari poput ove.

Koji "japanci" najviše troše?

Iako je većini kupaca jedan od glavnih kriterijuma prilikom izbora automobila ekonomičnost, nisu svi profitabilni, ali ipak i za njih ima mjesta na tržištu.

Zašto SAD uvoze sve više dizela iz Rusije?

VAŠINGTON / MOSKVA - Posljednjih mjeseci, dizel je postao sirovina koja se najviše izvozi iz Rusije u Sjedinjene Američke Države (SAD). Šta je doprinijelo da ovaj nusproizvod dobijen u ruskim rafinerijama nafte postane toliko važan za SAD?

Osumnjičena da je prodavala plavi dizel namijenjen poljoprivrednicima

BIJELJINA - Protiv Nade J. (42), bivše radnice benzinske pumpe, iz Bijeljine policija je dostavila Okružnom tužilaštvu u ovom gradu izvještaj zbog sumnje da je gorivo namijenjeno poljoprivrednicima prodavala za gotovinu, a to evidentirala kao regresirano gorivo i novac zadržavala za sebe.

Uhvaćeni u Laktašima tokom krađe goriva iz kamiona

LAKTAŠI - J.G. i G.S. uhvaćeni su u Laktašima tokom krađe goriva iz kamiona privatne firme iz Gradačca, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Bez promjene na bh. pumpama: Okreću glavu od pojeftinjenja

BANJALUKA, SARAJEVO - Cijene nafte na svjetskim tržištima prošle sedmice su potonule više od pet odsto, što je njihov najveći sedmični pad još od jula, ali to vozačima u BiH ne znači apsolutno ništa, jer kod nas do korekcije cjenovnika niti je došlo niti je u planu.

Najčitanije