Gorivo

U Velikoj Britaniji nedostatak vozača kamiona, izdavaće privremene vize

LONDON - Britanija se suočava sa nedostatkom vozača kamiona, pa se očekuje da će uskoro objaviti planove da im se izdaju privremene radne vize da bi se ublažio akutni nedostatak radne snage koji je doveo do racionalizacije goriva na stotinama benzinskih pumpi i dugih redova.

Poskupljenjima goriva i plina u RS ne nazire se kraj

BANJALUKA - Zbog rasta cijene nafte na svjetskom tržištu u narednom periodu očekuju se opet više cijene goriva na pumpama širom Srpske, a zbog problema u snabdijevanju tečnog naftnog plina na evropskom tržištu doći će i do novih, viših cijene plina na pumpama.

U tranzitu kroz Sloveniju do goriva ipak bez kovid potvrde

LJUBLJANA - Putnici u tranzitu kroz Sloveniju smiju da natoče gorivo u svoje vozilo bez pokazivanja kovid potvrde, ako zemlju napuste u roku od 12 sati, predviđeno je novom odlukom slovenačke vlade.

Koji automobili troše više, a koji manje od fabričkih podataka

Automobili koje je testirao WhatCar imali su u proseku 6,3 odsto lošije rezultate nego na zvaničnom testu koji Evropska unija nameće svim proizvođačima kako bi utvrdila potrošnju vozila.

Nema skoka cijena goriva u Srpskoj

BANJALUKA - Do poskupljenja goriva u Republici Srpskoj neće doći u narednih 15 dana, iako je prethodnih dana na svjetskom tržištu došlo do većih promjena u visini cijena sirove nafte.

Koja sve goriva može da koristi dizel motor?

Motori s kompresionim paljenjem, danas opšte poznati kao dizeli, inicijalno su dizajnirani da rade na ulje od kikirikija, ne naftni derivat koji danas poznajemo. Zapravo, izumitelj ovog motora ga je kreirao da koristi praktično bilo koje gorivo, koje može da sagorijeva u svojim cilindrima.

Kako uštedjeti gorivo tokom vožnje

Potrošnja goriva može da padne za čak 50 odsto ako vozite u četvrtom, a ne u drugom stepenu prenosa pri brzini 50 kilometara na sat.

Stručnjaci: Ako se nastavi ovako, nećemo opstati kao vrsta

Požari koji ovoga ljeta bukte širom svijeta najgori su od kada su počela satelitska osmatranja, a i po količini ugljen-dioksida koji je ispušten u atmosferu. Posljedica su globalnog zagrijavanja, a prouzrokovaće još veće globalno zagrijavanje i nesagledivu štetu po živi svijet na planeti. Stručnjaci upozoravaju da je povratak prirodnim rješenjima jedini način da se uspore klimatske promjene.

Krovne kutije i nosači povećavaju potrošnju goriva

Čak i prazan krovni nosač može dodati do 15% računu za goriva, zato krovne kutije i nosače treba ukloniti ako ih nećete koristiti.

Poznat uzrok požara kod Dubrovnika u kojem su gorjeli gliseri, skuteri i vozila

DUBROVNIK - Na području Mirinova, kod Dubrovnika, juče je oko 15 sati izbio požar u kojem su izgorjeli sedam plovila i dva vozila.

Najčitanije