Gorivo

U Hrvatskoj od sutra gorivo jeftinije nego u BiH

SARAJEVO - Ukoliko nas, kojim slučajem, danas ili večeras ne iznenade vlasnici benzinskih pumpu u bh. gradovima, gorivo će na većini njih od sutra biti skuplje nego u Hrvatskoj.

Toyotini dizel motori koristiće gorivo iz 100% obnovljivih izvora

Toyotini najsnažniji modeli s konstrukcijom karoserije postavljene na šasiju, moći će uskoro da koriste i HVO100 (HVO - Hydrotreated Vegetable Oil) dizel, nefosilno gorivo napravljeno od 100% obnovljivih izvora, kao što je na primjer otpadno jestivo ulje za kuvanje.

Zašto poklopac za rezervoar nije uvijek na istom mjestu

Ukoliko ste nekad pozajmili automobil od prijatelja ili ga iznajmili od Rent a car agencije, prilikom posjete benzinskoj pumpi sigurno ste imali enigmu - sa koje je strane poklopac rezervoara?

Osumnjičeni za krađu goriva pao u policijskoj sačekuši

​GACKO - Gatačka policija je uhapsila svoga sugrađanina Dražena M. (35) koji se dovodi u vezu sa krađom goriva iz radnih mašina preduzeća Rudnik i Termoelektrana (RiTE) Gacko.

Pojeftinilo gorivo u Srpskoj, naredne sedmice dodatni pad cijena

BANJALUKA - Na benzinskim pumpama širom Republike Srpske ovih dana je došlo do pada cijena naftnih derivata, te bi cijene dizela i benzina od naredne sedmice trebalo da budu još niže, rekao je za "Nezavisne" Dragan Trišić, predsjednik Grupacije za promet nafte i naftnih derivata pri Privrednoj komori RS.

Šef MOL-a: Ukinuti ograničenje cijena gorva izazvaće nestašice

Ograničenje cijena goriva u Mađarskoj bi trebalo ukinuti jer će to "prije ili kasnije" dovesti do nestašica, ocijenio je Žolt Hernandi, glavni izvršni direktor mađarske naftne i gasne kompanije MOL.

Nove cijene goriva u Srbiji

BEOGRAD - Ministarstvo trgovine objavilo je nove cijene goriva koje će važiti do 15. jula u 15 časova, po kojima je najviša maloprodajna cijena benzina ograničena na 203 dinara za litar, a evrodizela na 218 dinara.

Vlada Hrvatske zamrznula cijene goriva, mali distributeri: Zatvaramo pumpe

ZAGREB - Vlada Hrvatske donijela je danas novu odluku i zamrznula cijene goriva na još 14 dana, a udruženje malih distributera goriva najavilo je zatvaranje benzinskih pumpi.

Demonstracije širom Britanije, građani bijesni zbog cijene goriva

LONDON - Kolone demonstranata koji protestuju zbog visokih cijena goriva u Velikoj Britaniji izazvali su kašnjenja u prevozu i poremećaje na dionicama širom sistema auto-puteva u toj zemlji.

Prevoznici parkirali kamione, bojkotuju točenje goriva i ne idu na utovar robe

BANJALUKA - Prevoznici su jutros u znak protesta zbog previsokih cijena goriva odlučili da parkiraju svoje kamione, bojkotuju točenje goriva na benzinskih pumpama, te da ne idu na utovar robe.

Pada cijena barela nafte, ali ne i goriva u BiH

BANJALUKA, SARAJEVO, TOKIO - Cijene barela nafte na svjetskom tržištu u proteklih nekoliko dana su u padu za više od dva odsto, jer investitori analiziraju rizik od recesije i potražnju za gorivom zbog podizanja kamata u velikim ekonomijama, prenose svjetski mediji.

Poziv na bojkot pumpi za vikend zbog nekontrolisanog rasta cijena goriva

BANJALUKA - Po društvenim mrežama širi se poziv građanima za organizovani bojkot sipanja goriva na benzinskim pumpama u znak protesta zbog nekontrolisanog rasta cijena nafte i naftnih derivata.

Poznati ekonomista napravio analizu kako bi gorivo bilo jeftinije

SARAJEVO - Poznati ekonomista Faruk Hadžić uradio je detaljnu analizu kako bi se smanjila cijena po litru goriva za 0,54 KM.

BiH jedina ne reaguje na divljanje cijena goriva

ZAGREB, BANJALUKA, SARAJEVO - Cijene goriva na svim benzinskim pumpama u Hrvatskoj biće zamrznute sutra i ta odluka biće u primjeni u narednih 14 dana. Hrvatska vlada je odlučila da ovom mjerom budu izuzete pumpe na auto-putevima, a sve je definisano kako bi se uticalo na smanjenje inflacije.

Natočio gorivo na pumpi kod Doboja i pobjegao

DOBOJ - Vozač škode juče je na samouslužnoj pumpi na području Doboja natočio gorivo u vrijednosti od 135,9 KM, nakon čega je pobjegao, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Najčitanije