Gorivo

Gorivo skuplje do deset feninga

BANJALUKA, SARAJEVO - Cijene goriva na pumpama u BiH u posljednjih nekoliko dana ponovo rastu, tako da su više od šest do deset feninga po litru, a kako kažu stručnjaci iz ove oblasti, može se očekivati da i u narednom periodu zadrže trend rasta.

Uhapšen zbog sumnje da je pokušao ukrasti gorivo

PRNJAVOR - Službenici Policijske stanice Prnjavor uhapsili su D.P. zbog osnova sumnje da je u mjestu Okolica kod Prnjavora počinio krivično djelo teške krađe u pokušaju, saopšteno je iz PU Banjaluka.

"Umjesto da plati gorivo, pokazao srednji prst"

VISOKO - Opštinski sud u Visokom potvrdio je optužnicu protiv ranije osuđivanog Sanela Zerde iz Ilijaša, a kojeg sada terete da je na lokalnoj pumpi natočio gorivo te nije htio platiti, već je radniku pokazao srednji prst, kao i da je nakon toga prijetio policajcima da će ih ubiti.

Poskupjelo gorivo u Crnoj Gori

PODGORICA - U Crnoj Gori su sve vrste goriva poskupjele od ponoći dva do četiri centa, saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva ekonomije.

Rusija uspjela da zaustavi curenje goriva na Arktiku

MOSKVA - Rusija je uspjela da zaustavi curenje dizelskog goriva u rijeku na Arktiku, izjavila je danas portparol Ministarstva za vanredne situacije agenciji AFP.

Proširena lista korisnika regresiranog goriva

BANJALUKA - Agencija za agrarna plaćanja Republike Srpske proširila je listu korisnika regresiranog dizel goriva za njih 957 koji su ažurirali podatke u registru poljoprivrednih gazdinstava i sada ih je 15.220, a za ovu vrstu podsticaja iz agrarnog budžeta biće izdvojeno 7.374.717 KM.

Ukradeno gorivo iz parkiranog kamiona

TESLIĆ - Policijskoj stanici Teslić juče je prijavljeno je iz zaključanog spremnika za gorivo na teretnom vozilu marke daf ukradena određena količina pogonskog goriva.

Ponovo nove cijene na pumpama širom BiH: Gorivo skuplje do 20 feninga

BANJALUKA - Cijene goriva na pumpama širom BiH posljednjih dvadesetak dana porasle su za 0,15 do 0,20 KM po litru, kazao je za "Nezavisne" Almir Bečarević, stručnjak za energente.

Rusija zabranila uvoz goriva na četiri mjeseca

​Ruska vlada je odlučila da privremeno obustavi uvoz goriva u cilju energetske sigurnosti i stabilizacije prilika na domaćem tržištu, javlja agencija Tas s.

Savjeti za manju potrošnju goriva

Potrošnja goriva igra vodeću ulogu u ukupnoj cijeni troškova automobila, a ekonomičnijom potrošnjom goriva postiže se i smanjenje emisije CO2.

Najčitanije