Gorivo

Savjeti uz koje možete uštedjeti do 20 odsto goriva

Visoke cijene goriva natjerale su vozače da na sve načine pokušaju da uštede.

Bolji prinos uz NESTRO dizel dodatni popust na regresirano gorivo

NESTRO Grupacija i ove godine nudi sveobuhvatan niz pogodnosti za registrovane poljoprivredne proizvođače tokom poljoprivredne sezone.

Gorivo skuplje do 10 feninga

BANJALUKA, SARAJEVO - Gorivo u BiH je u protekloj sedmici u odnosu na sedmicu ranije bilo skuplje i do 10 feninga po litru.

Rusi "oborili" cijenu nafte na svjetskom tržištu

LONDON - Cijene nafte na svjetskim tržištima pale su u ponedjeljak zbog signala iz Rusije da bi najveći naftni proizvođači mogli povećati proizvodnju u drugoj polovini ove godine.

Pravo na regresirano gorivo ostvarilo 256 poljoprivrednika

KOZARSKA DUBICA - Na spisku korisnika regresiranog goriva u Kozarskoj Dubici je 256 poljoprivrednih proizvođača, potvrđeno je u Odsjeku za poljoprivredu opštine Kozarska Dubica.

Pravo na regresirano gorivo ostvarilo 550 proizvođača

BIJELJINA - Pravo na regresirano gorivo za proljećnu sjetvu do sada je ostvarilo 550 poljoprivrednika u Bijeljini, koja ima 6.500 registrovanih gazdinstava, rekao je Srni načelnik gradskog Odjeljenja za poljopriredu Mladen Savić.

Šta ne smijete raditi ako u auto naspete pogrešno gorivo?

Jako teško je da dizel gorivo natočite u automobil pogonjen benzinskim agregatom, jer su cijevi dizelske pumpe šire, odnosno otvor na benzinskom rezervoaru je uži. Ali ukoliko to uspijete i ako tokom točenja shvatite šta ste učinili, prekinite punjenje.

Na benzinskoj pumpi sipali benzin umjesto dizela, ljudima se kvare auta?

Vozači koji su prije dva dana na Ininoj benzinskoj pumpi Smokovik u Splitu, u ulici Zbora narodne garde 8 (kod trgovačkog centra Mall of Split), točili dizel gorivo u svoje automobile, kombije ili kamione najvjerovatnije će se naći u velikim problemima i moraće, ako već nisu, potražiti pomoć servisera, pišu mediji u Hrvatskoj.

Tablica koja pokazuje koliko možete voziti na rezervi

Neki voze na rezervi iz finansijskih razloga, a neki jer im je to opsesija.

Iščupao crijevo na pumpi pa nastavio da vozi bezbrižno

Iako još nismo svjedočili ovakvom događaju, internet je prepun video snimaka na kojima ljudi jednostavno zaborave da izvade crijevo nakon točenja goriva, ali odmah po učinjenoj gluposti shvate šta su napravili i zaustave auto.

Najčitanije