Gorivo

Uhvaćeni tokom krađe goriva

GRADIŠKA - Pripadnici Policijske uprave Gradiška uhapsili su lica N.M. (21) i M.V. (38) iz Gradiške koje su zatekli na mjestu izvršenja krivičnog djela teška krađa.

Gorivo u FBiH skuplje za pet feninga

SARAJEVO, BANJALUKA - Cijene goriva u Federaciji BiH u posljednja dva dana porasle su za pet feninga po litru, tako da je za litar benzina, ali i za litar dizela na mnogim pumpama potrebno izdvojiti 2,36 KM. U RS ovih dana nije bilo promjene cjenovnika na pumpama.

Kako pištolj za gorivo prekida punjenje?

Većina vozača zna da se priključak za ulijevanje goriva (pištolj) na benzinskoj pumpi sam isključuje kad gorivo dođe do čepa.

Poskupjeli brašno i gorivo, uskoro i hljeb

BANJALUKA, BIJELJINA - Cijena brašna po kilogramu veća je dva feninga, dok se u narednom periodu očekuje da dođe do još većeg skoka za još dodatnih šest feninga, potvrdio je za "Nezavisne" Zoran Kos, predsjednik Udruženja mlinara RS.

Savjeti za manju potrošnju goriva

Ovih 10 savjeta za eko vožnju predstavljaju malu promjenu navika za vas, ali vam dugoročno osiguravaju značajno smanjenje potrošnje goriva.

Akcize na gorivo neće biti stavljene van snage

SARAJEVO - Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH odbili su Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH kojim bi van snage bile stavljene odredbe zbog kojih je 1. februara gorivo poskupjelo 18 feninga po litru.

Gorivo skuplje i do pet feninga

BANJALUKA - Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj došlo je do korekcija cijena goriva, koje su u prosjeku više za jedan do pet feninga, u zavisnosti od vrste ovog energenta i pumpe.

Ekološki incident u Istri, nafta iscurila u more

ISTRA - U mjestu Trget u Raškom zaljevu, na istočnoj obali Istre, nedaleko luke Bršica, u petak ujutro oko 5 sati došlo je do ozbiljnog ekološkog incidenta u kojem je veći dio zaliva onečišćen teškim gorivom, odnosno naftom, saznaju hrvatski mediji u Lučkoj upravi Rabac.

Gorivo za sedam dana jeftinije za 10 feninga

BANJALUKA - Vozači u Republici Srpskoj, poslije stresnog perioda koji su preživjeli zbog skakanja cijena goriva, juče su se bar malo obradovali novoj korekciji cijena goriva na pojedinim pumpama, koje su u zavisnosti od distributera smanjene u prosjeku za oko 0,05 KM.

Hrvati blokirali saobraćajnice zbog skupog goriva

ZAGREB - U Hrvatskoj je danas od 15.30 do 16.30 sati održan protest i blokada saobraćajnica zbog visokih cena goriva.

Najčitanije