Grčka

Atina: Očekujemo izvinjenje Ankare zbog vrijeđanja zastave

ATINA - Ministarstvo inostranih poslova Grčke danas je saopštilo da očekuje izvinjenje Turske zbog incidenta na grčkom ostrvu Kastelorizo, u kojem je u subotu došlo do vrijeđanja grčke državne zastave.

Grčka: Još nema datuma početka dijaloga sa Turskom

ATINA - Grčka je danas saopštila da još nije određen datum za nastavak razgovora sa Turskom oko spornih polaganja prava na energetske resurse na istoku Sredozemnog mora.

Vodafon Grčka pokreće 5G uslugu početkom 2021.

Telekomunikaciona kompanija Vodafon će pokriti 60 odsto teritorije Grčke 5G mrežom u naredne tri godine, a sa komercijalnim pružanjem 5G usluge krenuće u prvom kvartalu 2021, po završetku tenderske procedure za prodaju radiotalasa krajem ove godine.

Apokaliptične scene iz Grčke: Zatvoreni mostovi, potopljene ulice

Uragan "Janos" od juče pravi haos u Grčkoj. Dvoje ljudi je stradalo, dok se jedno vodi kao nestalo u poplavama koje su sinoć pogodile Tesaliju, a danas se na udaru Janosa našao i Krit. Od 17 sati mnogi dijelovi ostrva nemaju struje.

Grčka jača oružane snage, kupuje nove borbene avione, torpeda, fregate

ATINA - Grčka će ojačati oružane snage kupujući nove sisteme naoružanja, najavio je danas premijer te zemlje Kirjakos Micotakis.

Grčka uvela oštre mjere u četiri okruga zbog novog žarišta

ATINA - U jednoj fabrici na sjeveru Grčke zaraženo je blizu 200 ljudi, prenosi Grik riporter.

Erdoan Makronu: Još puno muka ćeš ti imati sa mnom

ISTANBUL - Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan izjavio je da su neki koji znaju da je Turska važna zemlja na svaki mogući način pokušavali da uspostave kontrolu i upravljaju tom državom, ali da u tome nisu uspjeli.

Seničić: Još nije zvanična odluka da Grčka produžava zabranu

BEOGRAD - Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić izjavio je da još nije zvanično objavljena odluka da Grčka produžava zabranu ulaska srpskim državljanima i posle 15. septembra, ali da ga takva odluka ne bi začudila.

"Spor Turske i Kipra odlaže sankcije Evropske unije Bjelorusiji"

Evropska unija odložiće uvođenje sankcija Bjelorusiji zbog spora Kipra i Turske oko energetskih resursa u istočnom Sredozemlju, saopštilo je četvoro neimenovanih diplomata EU.

Drugi požar u kampu na Lezbosu uništio sve što je preostalo

ATINA - Drugi požar u prenatrpanom izbjegličkom kampu Morija, na grčkom ostrvu Lezbos, uništio je skoro sve što je "poštedio" prvi požar, saopštilo je danas grčko Ministarstvo za migracije, navodeći da je hitno potrebno naći smještaj za više hiljada ljudi.

Najčitanije