Grčka

Grčka ublažava mjere

ATINA - Grčka će dozvoliti muziku u restoranima i barovima i produžiće radno vrijeme u okviru ublažavanja mjera uvedenih prošlog mjeseca pošto se smanjuje broj zaraženih i pritisak na bolnice, saopštile su danas vlasti.

Eksplozija i požar u centru Atine, povrijeđena jedna osoba

ATINA - Jedna osoba je povrijeđena, a nekoliko zgrada je oštećeno u eksploziji u centru Atine koja je rano jutros izazvala i požar, naveli su zvaničnici i svjedoci.

Direktor kompanije za održavanje puteva u Grčkoj podnio ostavku

ATINA - Direktor grčke kompanije za održavanje puteva "Atiki Odos" Bil Halkijas podnio je danas ostavku nakon što je više stotina vozača ostalo blokirano na auto-putu oko Atine tokom snježne oluje.

Teška noć zbog snijega u Grčkoj, brojne oblasti bez struje

ATINA - Snježni pokrivač je tokom protekle noći prekrio čitavu grčku prestonicu, ometajući vazdušni saobraćaj i zarobivši desetine vozača na auto-putu.

Snijeg prekinuo saobraćaj, vakcinaciju i nastavu u Grčkoj

ATINA - Bijeli snježni pokrivač prekrio je danas Grčku od brda Akropolj iznad Atine do ostrva na jugu te zemlje, zbog čega se saobraćaj otežano odvija a imunizacija protiv kovida 19 je obustavljena.

Snijeg izazvao haos u Grčkoj

Obilne snježne padavine koje su noćas zahvatile Grčku nisu zaobišao ni ostrvo Evija, koja se u proteklih godinu dana suočila sa brojnim prirodnim nepogodama - požarima i poplavama.

Snimak grčkog grada iz vazduha oduševio sve

Za mnoge mještane, grad Aitoliko koji leži na ostrvu između dvije lagune u zapadnoj Grčkoj je njihova mala verzija Venecije.

Grčkoj isporučeni prvi Rafali

U grčku vojnu vazduhoplovnu bazu Tanagra juče je sletelo prvih 6 od 18 za sada naručenih višenamjenskih borbenih aviona Rafal namijenjenih Ratnom vazduhoplovstvu Grčke.

Grčka kažnjava nevakcinisane starije od 60 godina

ATINA - U Grčkoj danas stupa na snagu mjera o izricanju novčane kazne starijima od 60 godina koji se nisu vakcinisali protiv kovida-19, piše grčki portal Katimerini.

Poginuo migrant kod Soluna

SOLUN - Muškarac se udavio, a žena je nestala nakon što je grupa migranata koji su pješačili brdima sjeverne Grčke da bi izbjegli policijske patrole prešla danas nabujalu rijeku, saopštile su vlasti.

Najčitanije