Grčka

Potvrđen prvi slučaj zaraze virusom korona među migrantima u Grčkoj

ATINA - U Grčkoj je potvrđen prvi slučaj zaraze virusom korona među migrantima koji borave u kampovima u toj zemlji.

Grčka studija: Virus se manje prenosi u zemljama sa visokim temperaturama

ATINA - Iako su do sada podaci u vezi uticaja temperature na širenje virusa korona različiti, izgleda da je najnovije istraživanje u Grčkoj pokazalo da se virus manje prenosi u zemljama sa visokim temperaturama.

Špigel: Turska dirigovala nasrtanje na grčke granice

BERLIN - Turska država bila je umiješana u nedavne incidente na tursko-grčkoj granici, piše njemački Špigel.

Turske vlasti evakuisale migrante sa granice prema Grčkoj

ANKARA - Turske vlasti su danas evakuisale stotine migranata koji su čekali na granici prema Grčkoj u nadi da će stići do Evrope u vrijeme epidemije virusa korona, izvijestila je turska državna novinska agencija Anadolija.

Zemljotres u Grčkoj

ATINA - Zemljotres magnitude 5,6 stepeni po Rihteru pogodio je sjeverozapad Grčke koji je uzrokovao materijalnu štetu, ali nema povrijeđenih.

Frontex poslao još 100 čuvara na grčku granicu

VARŠAVA - Evropska granična služba Frontex poslala je još stotinu čuvara na grčku granicu kao pomoć u zaštiti Evropske unije od masovnog priliva migranata.

EU daje po 2.000 evra migrantima u Grčkoj da se vrate kući

ATINA - Evropska unija će svim migrantima koji su smješteni u već prepunim kampovima na grčkim ostrvima dati po 2.000 evra kako bi se vratili u svoje domovine.

Grčka crkva će obavljati pričest uprkos epidemiji korona virusa

ATINA - Grčka pravoslavna crkva saopštila je danas da će se sveti pričest, obred koji podrazumijeva konzumaciju hljeba i vina koje vjernici piju iz iste čaše radi iskupljenja grijehova, nastaviti uprkos epidemiji virusa korona.

Pet evropskih zemalja preuzima djecu migrante

BRISEL - Finska, Francuska, Njemačka, Luksemburg i Portugal saglasili su se da prihvate određen broj djece migranata koji se nalaze u Grčkoj usljed tenzija koje traju na grčko-turskoj granici.

EU će prihvatiti 1.500 djece-migranata iz Grčke

ATINA - Koalicija zemalja Evropske unije ponudila je da prihvati 1.500 djece-migranata koja se nalaze u izbjeglištvu bez pratnje u kampovima na grčkim ostrvima, saopštili su danas zvaničnici EU.

Najčitanije