Grčka

Najpopularnija grčka ostrva područja visokog rizika

ATINA - Grčka ostrva u južnom Egejskom moru označena su danas na kovid mapi Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) tamno crvenom bojom, usljed porasta broja infekcija.

Potonuo jedrenjak, traga se za nestalima

ATINA - U Grčkoj traje potraga za migrantima koji su nestali nakon što je njihov jedrenjak potonuo kod Krita, saopštilo je grčko Ministarstvo brodarstva.

Protest zbog vakcinacije u Atini, sukobili se demonstranti i policija

ATINA - Policija je u Atini upotrijebila suzavac i vodeni top kako bi rastjerala demonstrante koji se protive vakcinaciji protiv virusa korona.

Ponovo zemljotres u Grčkoj

ATINA - Plitak zemljotres magnitude 4,2 dogodio se nedaleko od Herakliona na grčkom ostrvu Krit, saopštila je Nacionalna opservatorija u Atini.

Grčka pravoslavna crkva sastavila pismo na temu vakcinacije

ATINA - Sinod Grčke pravoslavne crkve (GPC) sastavio je cirkularno pismo sa 12 pitanja i odgovora na temu vakcinisanja protiv kovida 19, koji će biti pročitan vjernicima u crkvama širom zemlje.

Dačić: Ako Grčka prizna Kosovo, Srbija ima mogućnost da to nadomesti na drugoj strani

BEOGRAD - Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je da do sada nije bilo najave da će Grčka priznati nezavisnost Kosova, ali da Srbija, ako se to desi, ima mogućnost da to nadomjesti na drugoj strani.

Potres u Grčkoj

ATINA - U Grčkoj je jutros registrovan zemljotres jačine 4,3 stepena Rihterove skale, javio je Evropski mediteranski seizmiološki centar (EMSC).

Grčki ambasador uručio 120.000 doza AstraZenece BiH

SARAJEVO - Ambasador Grčke u BiH Dimitrios Papandreu uručio je ministru civilnih poslova u Savjetu ministara Ankici Gudeljević 120.000 doza vakcina protiv virusa korona "AstraZeneca" koje je grčka vlada donirala BiH.

U Grčkoj na snazi nove mjere, raste broj zaraženih

ATINA - U Grčkoj je nastavio da raste broj novih slučajeva zaraze virusom korona. Zabilježen je najveći broj slučajeva u posljednjih pet nedjelja - zaraženo je još 1.820 osoba. Ugostitelji strahuju da će nove mjere, koje su danas uvedene, uticati na njihovo poslovanje.

Veliki požar na Kritu, evakuisani kamperi

ATINA - Veliki šumski požar izbio je danas na Kritu, u blizini šume palmi Preveli, na jugu ostrva, prenijeli su grčki mediji.

Najčitanije