Grčka

Zemljotres na Kritu

ATINA - Na grčkom ostrvu Krit danas se osjetio zemljotres, a epicentar je bio u moru, 52 kiometara sjeveroistočno od Sitije, saopštio je atinski Institut za geodinamiku.

Jedan mjesec zaključavanja Grčku košta oko tri milijarde evra

ATINA - Jedan mjesec zaključavanje košta Grčku oko tri milijarde evra, saopštio je portparol grčke vlade Hristos Tarandilis, objašnjavajući da će sve odluke koje budu donošene za ponovno otvaranje maloprodaje u toj zemlji biti zasnovani na preporukama Komisije epidemiologa, prenosi MIA.

Grčka predlaže Evropskoj uniji vakcinacioni sertifikat za putovanja

ATINA - Grčki premijer Kirijakos Micotakis je pozvao EU da se napravi zajednički vakcinacioni sertifikat kako bi se olakšala putovanja preko granica, koja su suspendovana zbog pandemije virusa korona.

Grci će Božić provesti "na sigurnom"

ATINA - Odgovor na pitanje kako ćete provesti Božić ove godine jeste "na sigurnom", jer građani tokom sezone praznika moraju da svedu aktivnosti i praznična okupljnja na minimum, izjavio je danas vladin portparol Steljos Pecas na televiziji ANT1.

Grčki patrijarh i dalje u bolnici

ATINA - Zdravstveno stanje poglavara grčke pravoslavne crkve, arhiepiskopa Jeronima (82) je zadovoljavajuće, saopšteno je danas iz atinske bolnice Evangelismos.

U atinskoj kanalizaciji pronađena skulptura iz 4. vijeka pne.

Bista drevnog boga Hermesa, u dobrom stanju, otkrivena je u centru Atine tokom kanalizacionih radova. U pitanju je skulptura iz četvrtog vijeka pre naše ere.

Nova blokada i policijski čas u Grčkoj

ATINA - Grčke vlasti najavile su danas da će uvesti policijski čas i zatvoriti obdaništa i osnovne škole zbog epidemije korona virusa.

Ponovo se treslo grčko ostrvo Samos

ATINA - Zemljotres jačine 4,2 stepena zabilježen je jutros kod grčkog ostrva Samos, saopštio je Atinski geodinamički institut.

Katastrofalno nevrijeme pogodilo Grčku

Snažno nevrijeme pogodilo je dijelove Grčke, a poplave prave ogromne probleme na Kritu. Najteže su pogođeni Heraklion, Malija i Hersonisos.

Grčka uvodi tronedjeljno zatvaranje

ATINA - Grčka vlada naredila je danas zatavranja u cijeloj zemlji na tri nedjelje, kako bi spriječila širenje virusa korona.

Najčitanije