Grčka

U Grčkoj raste broj novozaraženih od virusa korona

ATINA - Broj novozaraženih od virusa korona u Grčkoj porastao je u protekla 24 časa za 58 na ukupno 3.883, saopštila je danas Nacionalna organizacija za javno zdravlje (EODY).

Prodaju lažne negativne PCR testovi na grčko-bugarskoj granici?

Duge kolone na grčkoj granici Promahonas su prošlost, zato što je sada potreban negativan test na virus korona, ali u isto vrijeme vlasti upozoravaju na prevarante koji haraju u susjednim zemljama.

Grčka pojačava mjere nakon alarmantnog rasta broja zaraženih

ATINA - Grčka je danas najavila da će pojačati mjere kako bi infekcije bile pod kontrolom nakon alarmantnog povećanja broja novih slučajeva.

Mediji: Grčka granica ostaje zatvorena za Srbe do 1. avgusta

Grčka granica ostaje kompletno zatvorena za srpske turiste do 1. avgusta, objavio je danas Kurir.

Turisti iz Srbije negativni na koronu odbili karantin, vraćaju se

BEOGRAD - Grupa turista koja je ljetovala na grčkom ostrvu Evija vraća se danas u Srbiju, jer je ustanovljeno da je nekoliko putnika zaraženo virusom COVID-19, dok ostali kod kojih je ponovljeni test pokazao da su negativni nisu željeli da budu u karantinu 14 dana, kako su im tamošnje vlasti naložile, rekao je Tanjugu direktor Jute Aleksandar Seničić.

Atina traži sankcije za Tursku zbog odluke o Aja Sofiji

ATINA - Predstavnik grčke vlade Stelios Pecas izjavio je u današnjem intervjuu za SKAI TV da će "Grčka učiniti sve što je u njenoj moći" da turske vlasti snose posljedice zbog odluke da Aja Sofiju, spomenik pod zaštitom UNESCO-a, ponovo pretvore u islamsku bogomolju, prenijela je grčka nacionalna agencija ANA.

Grčka ključa, hiljade ljudi na ulici

ATINA - Grčka policija upotrijebila je u četvrtak uveče suzavac da bi rastjerala demonstrante koji su se okupili ispred parlamenta kako bi izrazili nezadovoljstvo nacrtom zakona kojim se ograničavaju javne demonstracije.

Porast broja oboljelih, polovina putnici koji su ušli u Grčku

ATINA - U posljednja 24 sata u Grčkoj je potvrđeno 50 novih slučajeva kovida-19, od kojih gotovo polovina među putnicima koji su ušli u Grčku kopnenim i vazdušnim putem, saopšteno je iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje, prenosi ANA.

Grčka najavljuje nove mjere za državljane zemalja Balkana

Grčke vlasti su istakle da su zabrane već uvedene za putnike iz Srbije, koji više ne mogu ni avionom da dođu u Grčku, ali kažu da nije isključeno moguće proširenje "crne liste".

Grčki list: Sve više zaraženih turista, posebno onih sa Balkana

ATINA - Zdrastvene vlasti u Grčkoj su u pripravnosti, jer je broj zaraženih virusom COVID-19 u porastu, a većina slučajeva je povezana s turističkim putovanjima, posebno onih koji dolaze iz balkanskih zemalja, piše grčki list Katimerini.

Najčitanije