Grčka

Turski vojni avioni ušli u grčki vazdušni prostor

ATINA - Osam turskih vojnih aviona sinoć je 34 puta povrijedilo grčki vazdušni prostor u sjeveroistočnom, centralnom i jugoistočnom Egeju, navodi list Katimerini.

Na grčki parlament bačena crvena farba

ATINA - Nepoznati vandali bacili su danas crvenu boju na zgradu grčkog parlamenta, jednu od najobezbjeđenijih u centru Atine.

NBA zvijezda finansira izgradnju terena u Atini

Grčka NBA zvijezda Janis Adetokumpo finansiraće izgradnju zatvorenog košarkaškog terena u području Grčke u kojoj je prošle godine izbio požar u kome je stradalo najmanje stotinu ljudi.

Zakerberg slavi godišnjicu braka u Atini

ATINA - Izvršni direktor i osnivač Facebooka Mark Zakerberg i njegova supruga Prisila Čen objavili su na društvenim mrežama fotografiju, snimljenu ispred hrama Partenon u Atini, uz objašnjenje da u prestonici Grčke slave godišnjicu braka.

U RS zabranjen uvoz 23,5 tone krompira iz Grčke

BANJALUKA - Fitosanitarna inspekcija Republike Srpske zabranila je uvoz 23,5 tona merkantilnog krompira iz Grčke jer je utvrđeno prisustvo parazita.

Izglasano povjerenje vladi Aleksisa Ciprasa

ATINA - Grčki parlament izglasao je večeras povjerenje vladi premijera Aleksisa Ciprasa

Na grčkom ostrvu niko prije 90. ne umire

"Magična" ishrana stanovnika Ikarije, koja im je obezbijedila status najdugovječnijih ljudi na svijetu probudila je interesovanje i svjetskih medija za Grčku.

Rade Paprica iz Soluna za "Nezavisne": Slaviće se još tri mjeseca

Ovdje u Grčkoj sportski uspjesi su kao nacionalni praznici, a titula PAOK-a slaviće se ne tri dana, nego tri mjeseca, rekao je Rade Paprica, legendarni fudbaler i golgeter kluba iz Soluna.

Atina od Berlina traži 300 milijardi evra odštete za nacističku okupaciju

ATNA - Grčki parlament će u srijedu odlučiti da li Grčka treba da traži ratnu odštetu od Njemačke u vrijednosti od 300 milijardi evra, što je iznos koji se u izvještaju parlamentarne komisije navodi kao dug Njemačke zbog nacističke okupacije za vreme Drugog svjetskog rata.

Putnik pao sa trajekta u Grčkoj

ATINA - Jedan putnik pao je sa trajekta između ostrva Andros i Tinos u Egejskom moru, a potraga za njim se nastavlja, prenose grčki mediji.

Najčitanije