Gračanica

Pronađena poluautomatska i lovačka puška

TUZLA - Poluautomatska i lovačka puška pronađeni su pretresom porodične kuće i automobila u vlasništvu lica čiji su inicijali O.J. na području opštine Gračanica, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Bježali od policije, pa sletjeli s ceste

​Kao u filmovima, danas se od gračaničkog naselja Orahovica Donja, putem M-4 Tuzla-Doboj, pa dalje regionalnim putem Gračanica- Sočkovac (RS) odvijala prava potjera za dvojicom provalnika iz Srbije.

Nivo rijeke Spreče opada

TUZLA - Nivo rijeke Spreče na mjernom mjestu Karanovac kod Gračanice, u kojoj je proglašeno stanje prirodne nesreće zbog poplava, jutros je 402 centimetra i ima trend opadanja, podaci su Kantonalne uprave Civilne zaštite Tuzla.

U Tuzli, Gračanici i Čeliću proglašeno stanje prirodne nesreće

U Tuzli je proglašeno stanje prirodne nesreće od poplava nakon što je obilna kiša na ovom području uzrokovala izlijevanje bujičnih voda i aktiviranje klizišta, što je ugrozilo oko 50 objekata i pričinilo veliku materijalnu štetu.

Borac m:tel u finalu plej-ofa Premijer lige BiH

Rukometaši Borca m:tel izgubili su večeras u gostima od ekipe Gračanice rezultatom 21:19, ali zahvaljući pobjedi u prvoj utakmici (24:20) i večeras fenomenalnom Bojanu Ljubišiću, plasirali se u finale doigravanja za šampiona BiH.

Borac u Gračanicu sa +4

Rukometaši Borca m:tel savladali su večeras Banjaluci Gračanicu 24:20 (11:10), u prvoj utakmici polufinala doigravanja za šampiona BiH.

Poplavljena područna škola kod Gračanice

GRAČANICA - Obilne kišne padavine u kasnim poslijepodnevnim satima stvorile su prve probleme na području Tuzlanskog kantona. Na mukama su se našli mještani Orahovice kod Gračanice čiji su stambeni objekti poplavljeni.

Gračanica: Opljačkana porodica Petrović

GRAČANICA - U Gračanici je sinoć opljačkana kuća Stojana Petrovića. Nepoznati počinioci su u kuću Petrovića upali kroz prozor i odnijeli 700 evra i zlato u vrijednosti od oko 450 evra, javlja RTV Gračanica.

U Gračanici opljačkana porodična kuća

GRAČANICA - U ulici Gavrila Principa u Gračanici, sinoć je obijena i opljačkana kuća čiji je vlasnik M.A, a lopovi su odnijeli 15.000 evra u gotovini i zlato u vrijednosti od blizu 2.000 evra, prenosi RTV Gračanica.

U hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Gračanici devet godina nije bilo vjenčanja i krštenja

GRAČANICA - Za devet godina koliko službuje u hramu Vaznesenja Gospodnjeg sveštenik Jovica Lazarević nije krstio nijedno dijete, niti je vjenčao ijedan par u Gračanici, liturgije služi samo četiri puta godišnje, ali i pored toga poziva Gračanlije da dođu u rodni grad i za Vaskrs budu u ovoj crkvi.

Najčitanije