Građani

Koji scenario za Kosovo je najprihvatljiviji građanima Srbije?

BEOGRAD - Sporazum kojim bi Srbija priznala nezavisnost Kosova i Metohije podržalo bi oko 12 odsto građana, dok je priznanje nezavisnosti Kosova u zamjenu za Zajednicu srpskih opština (ZSO) na jugu, četiri opštine na sjeveru i eksteritorijanost za srpske manastire prihvatljivo za 36,4 odsto građana centralne Srbije, pokazalo je istraživanje Centra za društveni dijalog i regionalne inicijative (CDDRI) o rješavanju kosovskog pitanja.

Građani na protestu: Smjene nisu dovoljne, procesuirajte odgovorne

SARAJEVO - Građani se i danas okupljaju ispred zgrade Vlade FBiH kako bi iskazali nezadovoljstvo dešavanjima u Zavodu Pazarić. Kako javlja novinar "Nezavisnih" saobraćaj je blokiran, a građani su donijeli transparente sa porukama za nadležne.

Američki građani duguju više nego ikad ranije

Američka domaćinstva sada imaju rekordan dug od 14 biliona (odnosno hiljada milijardi) dolara - u hipotekama, kreditnim karticama, studentskim kreditima itd.

Brojni programi za najstarije građane Banjaluke

BANJALUKA - Grad kroz program "Banjaluka ljudskog lica" sprovodi nekoliko velikih projekata u koje je uključena i najstarija populacija, sa ciljem da se starija lica ne osjećaju usamljeno i izolovano od društva.

Građani Srbije godišnje potroše pet i po miliona kutija sedativa

Građani Srbije godišnje potroše pet i po miliona kutija lijekova za smirenje, pokazuju podaci Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za 2018. godinu.

Braća Halilović porijeklom iz Maglaja protjerani iz Njemačke

SARAJEVO - Tri državljanina BiH koja je preksinoć Njemačke deportovala iz Diseldorfa zbog sumnje da su povezani su terorističkim djelovanjem i Islamskom državom (ISIL) ispitana su odmah u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), nakon čega su puštena na slobodu.

Građani Bihaća: Migranti su nam unijeli nemir

BIHAĆ - Građani Bihaća će u narednom periodu svakodnevnim šetnjama upozoravati na problem s migrantskom krizom, a prva takva šetnja održana je proteklog četvrtka u večernjim satima.

Građani treba da prijave imovinu i plate porez

​BANJALUKA - Gradska uprava u ovoj godini pojačaće aktivnosti na povećanju obuhvata obveznika poreza na nepokretnosti u namjeri da identifikuje neprijavljenu imovinu i na taj način obezbijedi novac za realizaciju brojnih infrastrukturnih potreba na području gradskih i prigradskih naselja, rekla je Božana Šljivar, načelnica Odjeljenja za finansije.

Građani BiH na antidepresive troše milione

SARAJEVO - Depresija će do 2020. godine, prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, postati drugi svjetski zdravstveni problem.

Građani potpisuju peticiju za izmještanje migranata

SARAJEVO - Na glavnom trgu u Bihaću danas je počelo potpisivanje peticije za izmještanje ilegalnih migranata iz urbanih dijelova grada, prvenstveno iz nekadašnjeg Đačkog doma i parka Borići.

Najčitanije