Građani

Građani BiH do Neuma ne mogu preko Hrvatske

SARAJEVO - Građanima BiH jutros nije dozvoljen tranzit kroz Hrvatsku do Neuma, potvrđeno je na graničnom prelazu Doljani.

Građani BiH i Srbije će od 1. jula moći i u Hrvatsku?

BRISEL, BANJALUKA - Evropska unija usvojila je provizornu listu zemalja čijim državljanima će od početka jula biti dozvoljen ulazak u EU, a među njima je i Bosna i Hercegovina.

Blokirana autobuska stanica u Trebinju, najviše trpe građani

TREBINJE - Zbog sudskog spora grada Trebinja i kompanije "Globtur" iz Međugorja, koja je donedavno uz naknadu za zakupninu gazdovala autobuskom stanicom u Trebinju, ovaj objekat je sada blokiran, a autobusi koji dolaze u ovaj grad koriste prostor ispred stanice.

Najveći dug u istoriji: Svaki Amerikanac duguje po 70.000 dolara

Američki nacionalni dug najveći je u istoriji - prešao je iznos od 26.000 milijardi, odnosno 26 biliona dolara. Kada se javni dug preračuna u odnosu na broj stanovnika, dolazi se do toga da svaki Amerikanac duguje oko 70.000 dolara.

Istraživanje: Dvije trećine građana BiH želi u EU

BANJALUKA, VAŠINGTON - Više od dvije trećine građana BiH, njih 76 odsto, želi da zemlja postane članica EU, pokazuje najnovije istraživanje koje je objavio Međunarodni republikanski institut iz SAD, koje je u februaru za njih sprovela agencija IPSOS, a istraživanje je zbog virusa korona javnosti predstavljeno tek sada.

Korona udarila na novčanike 39 odsto građana Srpske

BANJALUKA - Čak 39,2 odsto ispitanika smatra da im se životni standard pogoršao u vrijeme pandemije, pokazalo je sociološko istraživanje "Stavovi građana RS o porodičnim i društvenim promjenama izazvanim pandemijom kovida-19".

Apel građanima da ne putuju u BiH, ostati u mjestima u kojima se nalaze

BEČ - Zbog aktuelne situacije u vezi sa pojavom i širenjem virusa korona, nadležne institucije Republike Srpske i BiH apeluju na svoje državljane koji žive i rade u inostranstvu da ne kreću na put ka BiH, te da svi ostanu u mjestima u kojima ih je zatekla vanredna situacija.

Hiljadu Slovenaca pokušava da se vrati u zemlju

LJUBLJANA - Više od 1.000 Slovenaca i dalje pokušava da se vrati iz drugih zemalja članica EU ili trećih zemalja usred ograničenja putovanja širom svijeta zbog pandemije virusa korona, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Slovenije Anže Logar nakon video-konferencije sa svojim kolegama iz EU.

Građani strahuju od povratka migranata

SARAJEVO - Duge cijevi, policijski psi, brojna vozila i racija opisuju dramu koja se odvijala danas u sarajevskom naselju Stup, gdje je policija u privatnoj kući u Ulici Munira Gavrankapetanovića zatekla 175 migranata i sprovela ih u migrantski centar u Blažuju.

Koji scenario za Kosovo je najprihvatljiviji građanima Srbije?

BEOGRAD - Sporazum kojim bi Srbija priznala nezavisnost Kosova i Metohije podržalo bi oko 12 odsto građana, dok je priznanje nezavisnosti Kosova u zamjenu za Zajednicu srpskih opština (ZSO) na jugu, četiri opštine na sjeveru i eksteritorijanost za srpske manastire prihvatljivo za 36,4 odsto građana centralne Srbije, pokazalo je istraživanje Centra za društveni dijalog i regionalne inicijative (CDDRI) o rješavanju kosovskog pitanja.

Najčitanije