Građani

Partije u Srpskoj spremaju se za izbore: Bitka za glasove na dva fronta

BANJALUKA - Političke stranke iz Srpske već uveliko se spremaju za predstojeću predizbornu kampanju, a za naklonost birača boriće se na dva fronta - kako u vrituelnom svijetu, odnosno na internetu, tako i na terenu, što im je ove godine omogućila poboljšana epidemiološka situacija.

Fond pozvao građane da regulišu zdravstveno osiguranje

BANJALUKA - Fond zdravstvenog osiguranja (FZO) pozivao je građane da iskoriste povoljnu epidemiološku situaciju i regulišu svoj status osiguranja u nadležnim poslovnicama, saopšteno je iz ove ustanove.

Građani SAD zaduženi "do guše"

VAŠINGTON - Ukupan dug stanovništva SAD dostigao je kraju 2021. godine 15,6 biliona dolara, prema podacima Federalnih rezervi okruga Njujork objavljenim juče.

Građani se sastali sa zvaničnicima OHR-a, završen protest u Sarajevu

SARAJEVO - Sejda Ćatić, jedan od organizatora protesta u Sarajevu, kazala je da su ih primili dužnosnici u OHR-a koji su rekli da su iznenađeni i da su zadovoljni što su građani došli da razgovaraju.

U jeku protesta u Ljubljani građani podijeljeni

LJUBLJANA - Građani Ljubljane, gdje je u utorak održan protest protiv restriktivnih kovid mjera, podijeljeni su oko kovid propusnica koje je slovenačka vlada usvojila prije tri nedjelje, što je izazvalo talas demonstracija u prijestonici.

Mještani Blažuja spremaju protest

SARAJEVO - Mještani sarajevskog naselja Blažuj za sutra spremaju masovan protest da bi izrazili nezadovoljstvo zbog prisustva migranata i upozorili nadležne institucije na lošu bezbjednosnu situaciju, potvrdio je Srni predsjednik Savjeta mjesne zajednice Blažuj Salih Hajdarević.

Nakon ulaska u Švajcarsku građani BiH moraju u karantin

ŽENEVA - Državljani BiH koji žele da uđu u Švajcarsku od sutra će morati u dvonedjeljni karantin, saopšteno je iz švajcarskog Zavoda za javno zdravlje.

Bh. građanima treba viza za 109 zemalja

BANJALUKA - Pasoš BiH nalazi se na 52. mjestu po snazi po broju zemalja u koje se može putovati bez viza, objavila je organizacija "Henley Passport" u svom izvještaju za 2020. godinu.

Građani BiH do Neuma ne mogu preko Hrvatske

SARAJEVO - Građanima BiH jutros nije dozvoljen tranzit kroz Hrvatsku do Neuma, potvrđeno je na graničnom prelazu Doljani.

Građani BiH i Srbije će od 1. jula moći i u Hrvatsku?

BRISEL, BANJALUKA - Evropska unija usvojila je provizornu listu zemalja čijim državljanima će od početka jula biti dozvoljen ulazak u EU, a među njima je i Bosna i Hercegovina.

Blokirana autobuska stanica u Trebinju, najviše trpe građani

TREBINJE - Zbog sudskog spora grada Trebinja i kompanije "Globtur" iz Međugorja, koja je donedavno uz naknadu za zakupninu gazdovala autobuskom stanicom u Trebinju, ovaj objekat je sada blokiran, a autobusi koji dolaze u ovaj grad koriste prostor ispred stanice.

Najveći dug u istoriji: Svaki Amerikanac duguje po 70.000 dolara

Američki nacionalni dug najveći je u istoriji - prešao je iznos od 26.000 milijardi, odnosno 26 biliona dolara. Kada se javni dug preračuna u odnosu na broj stanovnika, dolazi se do toga da svaki Amerikanac duguje oko 70.000 dolara.

Istraživanje: Dvije trećine građana BiH želi u EU

BANJALUKA, VAŠINGTON - Više od dvije trećine građana BiH, njih 76 odsto, želi da zemlja postane članica EU, pokazuje najnovije istraživanje koje je objavio Međunarodni republikanski institut iz SAD, koje je u februaru za njih sprovela agencija IPSOS, a istraživanje je zbog virusa korona javnosti predstavljeno tek sada.

Korona udarila na novčanike 39 odsto građana Srpske

BANJALUKA - Čak 39,2 odsto ispitanika smatra da im se životni standard pogoršao u vrijeme pandemije, pokazalo je sociološko istraživanje "Stavovi građana RS o porodičnim i društvenim promjenama izazvanim pandemijom kovida-19".

Apel građanima da ne putuju u BiH, ostati u mjestima u kojima se nalaze

BEČ - Zbog aktuelne situacije u vezi sa pojavom i širenjem virusa korona, nadležne institucije Republike Srpske i BiH apeluju na svoje državljane koji žive i rade u inostranstvu da ne kreću na put ka BiH, te da svi ostanu u mjestima u kojima ih je zatekla vanredna situacija.

Najčitanije