Građevina

Švajcarsko građevinarstvo u problemu

Švajcarsko građevinarstvo suočava se s velikim problemom jer će mu ubrzo nedostajati stručna radna snaga, budući da se sve manji broj mladih odlučuje za tu vrstu obrazovanja.

Postao milioner: Nastaviću raditi na građevini

Stiv Tomson (42) i njegova supruga Lenka (41), roditelji troje djece iz Selseja u Velikoj Britaniji jedni su od najvećih dobitnika u toj zemlji.

Radnik teško povrijeđen prilikom pada sa drugog sprata

SARAJEVO - Osamnaestogodišnji građevinski radnik I. K. teško je povrijeđen prilikom izvođenja radova na privatnoj kući na Alifakovcu, potvrdio je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Poginuo građevinski radnik u Sarajevu

SARAJEVO - Građevisnki radnik poginuo je na gradilištu sarajevskom naselju Stup.

Zvorničanin pao sa zgrade i poginuo

NOVI SAD - Na gradilištu poslovno stambenog kompleksa "Pupinova palata" u Novom Sadu stradao je N.T. iz Zvornika, saopštila je kompanija "Galens invest", koja je investitor.

Gradite novi objekat: Podrum, da ili ne?

Pri gradnji novog objekta često se postavlja pitanje izgraditi podrum ili ne. S jedne strane podrum omogućuje dodatni prostor za pohranu, s druge pak predstavlja veliki trošak.

Problem odliva radne snage: Većom platom mame neimare

BANJALUKA - Građevinci u Republici Srpskoj, kako stvari stoje, imaju pune ruke posla, a građevinske firme za veće poslove potrebno je rezervisati najmanje mjesec dana ranije.

Državljanin BiH radom "na crno" njemačku firmu "zavio u crno"

ŠTUTGART - Neimenovani 24-godišnji državljanin BiH uhvaćen je tokom rada na crno na gradilištu u njemačkom Hemingenu.

Radnici pali sa pločom

BANJALUKA - Čuo sam jak, tup udar, i lomljavu, a zatim sam shvatio da su trojica građevinaca sa nekoliko metara visine pala zajedno sa betonskom pločom koja se ispod njih obrušila, a koja dijeli prizemlje i prvi sprat.

Najčitanije