Građevinarstvo

Građevinci u RS rade punom parom, niče i retail park u Gradišci

GRADIŠKA - Broj izdatih građevinskih dozvola za gradnju u martu ove godine u odnosu na isti mjesec 2020. veći je za 100 odsto, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Ružičasti beton - koloritni preokret u dizajnu

Ukoliko redovno pratite dizajn, možda ste primijetili da arhitekte sve češće mijenjaju nekada megapopularnu sivu boju betona ružičastom. Beton u ružičastoj boji pravo je osvježenje na arhitektonsko-interijerskoj sceni.

Vrijednost izvršenih radova u inostranstvu veća za 4,4 odsto

SARAJEVO - Vrijednost izvršenih radova građevinskih firmi iz BiH u inostranstvu u prvom kvartalu ove godine iznosila je 25.271.000 KM i veća je za 4,4 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Imenovan novi direktor Instituta za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju RS

BANJALUKA – Snježan Slavnić novi je direktor Instituta za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju RS, nakon što je smjenjen Stevan Jovanović.

Sindikat Instituta za urbanizam tužio Upravu

BANJALUKA - Sindikalna organizacija Instituta za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju RS (IUGE RS) podnijela je krivičnu prijavu protiv rukovodstva te ustanove zbog zloupotreba službenog položaja, saopšteno je iz Sindikata.

Vrijednosti radova u inostranstvu veća za 11,8 odsto

SARAJEVO - Vrijednost izvršenih radova građevinskih firmi iz BiH u inostranstvu prošle godine iznosila je 137.187.000 KM i veća je za 11,8 odsto u odnosu na 2017. godinu, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Budi se građevinarstvo u BiH

SARAJEVO - Povećani broj izdatih odobrenja za građenje u četvrtom kvartalu prošle godine najavljuje pojačanu građevinsku aktivnost u ovoj godini, piše Indikator.ba.

Deripaska se povlači iz Strabaga

BEČ - Ruski tajkun Oleg Deripaska se povlači iz austrijskog građevinskog koncerna Strabag, tvrdi bečki dnevnik "Kronen cajtung".

Pad građevinskih aktivnosti u EU i evrozoni

Aktivnosti u građevinskom sektoru zemalja Evropske unije i evrozone pale su u martu u odnosu na mjesec ranije, pokazuju prve procjene evropske statističke kancelarije Eurostat.

Najčitanije