Građevinska dozvola

Predstavljen sistem za elektronsko izdavanje dozvola

BANJALUKA - Banjaluka i Gradiška od aprila bi trebalo da uvedu elektronsko izdavanje građevinskih dozvola.

Elektronsko izdavanje građevinskih dozvola u Banjaluci od iduće godine

BANJALUKA - Banjaluka je jedan od prvih gradova u BiH koji će naredne godine početi s izdavanjem elektronskih građevinskih dozvola, čime će ta procedura biti znatno pojednostavljena, rečeno je Srni u Odjeljenju za prostorno uređenje.

Hrvatska gora od Pojasa Gaze po izdavanju građevinskih dozvola

Iako je Hrvatska u ovogodišnjem izvještaju Svjetske banke o regulativi poslovanja završila na 51. mjestu od 190 zemalja, što je rast za sedam mjesta u odnosu na prošlu godinu, pojednostavljenje izdavanja građevinskih dozvola je za hrvatsku administraciju, po svemu sudeći, nemoguća misija.

Agencija za razvoj visokog obrazovanja odbila registraciju oba javna Univerziteta u Srpskoj

BANJALUKA - Srđan Rajčević, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, rekao je da je Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje odbila da upiše u državni registar oba javna Univerziteta iz Republike Srpske, te da je očigledno da se radi o političkoj opstrukciji.

Izdata građevinska dozvola za most na Savi

BANJALUKA - Vlasti Hrvatske izdale su građevinsku dozvolu za izgradnju mosta na rijeci Savi kod Gradiške, saznaje Srna.

Za mjesec dana primljeno 235 zahtjeva za izdavanje građevinskih dozvola

BANJALUKA - Jednošalterski sistem za izdavanje građevinskih dozvola od početka rada zaprimio je 235 zahtjeva građana iz odlasti građenja, kazali su u Odjeljenju za prostorno uređenje.

Jednošalterski sistem izdavanja građevinskih dozvola prvog dana zaprimio 22 predmeta

BANJALUKA - Jednošalterski sistem izdavanja građevinskih dozvola počeo je u srijedu, a prvog dana rada zaprimljena su ukupno 22 predmeta, od čega je jedan zahtjev za građevinsku dozvolu, te pet za lokacijske uslove.

Brze dozvole u Srbiji otvorile 20.000 gradilišta

NOVI SAD - Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović kaže da je 10. mjesto Srbije u svijetu po brzini izdavanja građevinskih dozvola najbitnija stvar u oblasti za koju je u Vladi Srbije zadužena, te ocjenjuje da je brzina izdavanja dozvola omogućila i da trenutno imamo oko 20 hiljada gradilišta.

Do građevinske dozvole u Banjaluci na jednom šalteru

BANJALUKA - Banjalučani će, od 8. januara sljedeće godine, zahtjev za izdavanje građevinske dozvole moći podnijeti na jednom šalteru u Gradskoj upravi.

Od januara brže do građevinskih dozvola

BANJALUKA - Od 1. januara naredne godine planirano je uvođenje jednošalterskog sistema za izdavanje građevinskih dozvola, a do kraja iduće godine i pilot projekat elektronskih dozvola.

Najčitanije