Grad

Ulicama Novog Grada patrolirala konjica Žandarmerije

NOVI GRAD - Konjica Žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske danas je prvi put patrolirala ulicama Novog Grada.

"Štembilj" najbolja predstava na Danima pozorišta

Predstavu "Štembilj" Dramskog studija "Daske" iz Laktaša publika je proglasila za najbolju na Danima pozorišta u Mrkonjić Gradu.

Snažno nevrijeme pogodilo dio Srbije

SREMSKA MITROVICA - Snažno nevrijeme, pljusak, vjetar i jak grad pogodili su sela kod Sremske Mitrovice.

Poginuo traktorista kod Mrkonjića

MRKONJIĆ GRAD - T.M. iz Mrkonjić Grada smrtno je stradao juče na lokalnom putu u mjestu Kopljevići u saobraćajnoj nesreći kada je traktorom sletio sa kolovoza, saopšteno je iz Policijske uprave Mrkonjić Grad.

KUD-u "Una" zlatna medalja za scenski nastup u Turskoj

Kulturno-umjetničko društvo "Una" Novi Grad osvojilo je zlatnu medalju za najbolji scenski nastup na 20. Festivalu folklora u Sarimsakliju u Turskoj.

Otvorena izložba fotografija "Kosibaše i delije"

U Mrkonjić Gradu otvorena je izložba fotografija "Kosibaše i delije" - omaž koscima i utemeljivačima, medijima i vlastima koji su uspjeli da podrže i održe 31 godinu manifestaciju "Dani kosidbe na Balkani" po kojoj je Mrkonjić Grad poznat.

Mrkonjićaninu nestalo 27 ovaca, sumnja na organizovanu mafiju

MRKONJIĆ GRAD - Dragi Daniloviću iz Podrašnice, kod Mrkonjić Grada, nestalo je 17 ovaca i deset jagnjadi, koje je izveo na poljanu koja je udaljena oko 350 metara od kuće.

U Novom Gradu do sada 109 prijava štete

NOVI GRAD - Do sada je primljeno 109 prijava štete od nevremena koje je opštinu Novi Grad zahvatilo u četvrtak, 9. juna, a samo danas je bilo 27 prijava, rekao je Srni šef opštinskog Odsjeka Civilne zaštite Mirko Lukić.

Stabilizovano stanje u Novom Gradu, prijavljeno sedam odrona

NOVI GRAD - U Novom Gradu stabilizovano je stanje nakon današnjeg nevremena, a angažovane su dežurne ekipe da dalje prate situaciju, rekao je večeras Srni zamjenik načelnika opštine Bojan Lukač.

Nova akcija čišćenja javnih površina u Trebinju

TREBINJE - Gradska uprava Trebinja i Javna ustanova "Ekologija i bezbjednost" organizovali su povodom Međunarodnog dana zaštite životne sredine veliku akciju uređenja grada.

Grad uništio usjeve i zasade maline u dijelu Srbije

BEOGRAD - Olujno nevrijeme, praćeno gradom, zahvatilo je danas sela na planinama Javor i Golija, na području između Ivanjice i Sjenice i pričinio štetu na usjevima i zasadima maline, prenose mediji.

Otvorena izložba slika Marina Milutinovića u Novom Gradu

U Gradskoj galeriji u Novom Gradu večeras je otvorena izložba "Ahromatske alternacije", autora akademskog slikara iz Niša Marina Milutinovića.

Očekuje se nevrijeme, upozorenje poljoprivrednicima: Razvucite protivgradne mreže

BANJALUKA - Protivgradna preventiva Republike Srpske saopštila je da se od 15 časova očekuje nevrijeme i apelovala da poljoprivredni proizvođače razvuku protivgradne mreže ukoliko ih posjeduju.

Dejstvovalo 28 protivgradnih stanica, ispaljeno 60 raketa

BIJELJINA - Protivgradna zaštita dejstovala je danas sa 60 protivgradnih raketa na području više lokalnih zajednica, bilo je jakih udara vjetra i obilnih pljuskova, ali nije prijavljena šteta od grada, saopštila je Protivgradna preventiva Republike Srpske.

Filmovi iz programa "Sarajevo grad filma" dostupni besplatno do 24. maja

SARAJEVO - Program kratkih filmova snimljenih u Sarajevu - ekskluzivan izbor filmova iz projekta "Sarajevo grad filma", kako je saopšteno iz Sarajevo film festivala (SFF), biće dostupan besplatno i idućih sedam dana, do 24. maja.

Najčitanije