Grad Banjaluka

Za održavanje javne higijene na području Banjaluke tri miliona KM

Programom zajedničke komunalne potrošnje za poslove javne higijene na području grada za ovu godinu predviđeno je oko 2,7 miliona KM.

Sjemena iz Srpske na Nojevoj barci na Arktiku

BANJALUKA - Prostor Univerzitetskog grada u Banjaluci mjesto je u kom su smješteni objekti nekoliko fakulteta Univerziteta u Banjaluci, Rektorat, te dva studentska paviljona, ali mnogi sadašnji i budući studenti ne znaju da je to i prostor u kojem su smješteni Institut za genetičke resurse, botanička bašta, zaštićeni parkovski kompleks, te banka gena.

Za podršku vantjelesnoj oplodnji 70.000 KM, konkurs naredne sedmice

Grad Banjaluka će u toku naredne sedmice raspisati konkurs za dodjelu sredstava za sufinansiranje troškova jednog postupka vantjelesne oplodnje.

Počelo generalno čišćenje Banjaluke

Nakon što je noćas usvojen budžet Banjaluke, "Čistoća" je nastavila s redovnim održavanjem javne higijene u gradu, s akcentom na pojačanu aktivnost ovih prvih nekoliko dana.

Vlado Đajić: Pozivam Gradsku upravu da pomogne UKC RS

BANJALUKA - Troškovi Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske su ogromni i pozivam Gradsku upravu da nađe sredstva u budžetu i pomogne nam, rekao je Vlado Đajić, direktor ove zdravstvene ustanove.

Na području Banjaluke niče još 80 zgrada

BANJALUKA - Na teritoriji grada trenutno je aktivno 80 gradilišta na kojima grade stambene i poslovne objekte veće od 400 metara kvadratnih i to je veoma dobar broj s obzirom na to da je zimska sezona, istakli su za "Nezavisne" u Odjeljenju za prostorno uređenje.

Turizam u Banjaluci dijelom oštećen, od boravišne takse 112.000 KM

Neminovnost je da je turizam dobrim dijelom oštećen, ali nije uništen, a ova godina bilježi manje dolazaka i noćenja turista, te je u prvih 10 mjeseci ove godine uplaćeno blizu 112.000 KM boravišne takse, rekla je za "Nezavisne" Irena Radojević, direktorica Turističke organizacije grada.

Izgubili odborničke fotelje, ali se ne odriču politike

BANJALUKA - Iako većina dosadašnjih odbornika, koji su se ponovo našli na listama svojih partija na lokalnim izborima u Banjaluci, nisu reizabrani, neki od njih i dalje ostaju politički aktivni.

Veliki projekat zamjene rasvjete - 4.000 LED svjetiljki širom Banjaluke

BANJALUKA - Na području Lazareva postavljena je savremena LED rasvjeta, u okviru projekta modernizacije gradskog sistema rasvjete kojim je ove godine obuhvaćena 81 ulica na području grada.

Sestre diplomirale u istom danu

MRKONJIĆ GRAD, BANJALUKA - Rasle su pod jednim krovom, međusobno se pomagale, zajedno ulazile u svijet odraslih, a onda u istom danu - diplomirale.

Najčitanije