Gradonačelnik

Јavor preuzeo dužnost gradonačelnika Prijedora

PRIJEDOR - U Prijedoru je jutros izvršena primopredaja dužnosti između zamjenika gradonačelnika Prijedora Žarka Kovačevića i novoizabranog gradonačelnika Slobodana Јavora.

"Pod lupom": U Prijedoru glasalo manje od trećine birača

​PRIJEDOR - Finalna izlaznost na današnjim prijevremenim izborima za gradonačelnika Prijedora je 30,5 odsto, što je manje od trećine birača, izjavio je Dario Jovanović iz koalicije "Pod lupom".

Dodik: Nismo sumnjali u pobjedu, ona je melem na ranu

​PRIJEDOR - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je večeras u Prijedoru da je SNSD zajedno sa koalicionim partnerima učinio najbolji izbor i da nijednog trenutka nije sumnjao u dobar rezultat njihovog kandidata Slobodana Javora na današnjim prijevremenim izborima za gradonačelnika.

Otvorena sva biračka mjesta u Prijedoru

PRIJEDOR - U Prijedoru su jutros u sedam časova otvorena sva biračka mjesta za prijevremene izbore za gradonačelnika kojeg građani biraju među 14 kandidata, izjavio je predsjednik Gradske izborne komisije (GIK) Željko Škondrić.

Kasumoviću i Drini ukinut pritvor

​ZENICA - Gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću i predsjedniku Nadzornog odbora preduzeća "Zenicatrans - prevoz putnika" Vahdetu Drini, koji su uhapšeni u akciji Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH, ukinut je pritvor i izrečene mjere zabrane.

Gradonačelnik Prijedora bira se u nedjelju

SARAJEVO - Prijevremeni izbori za gradonačelnika Prijedora biće održani u nedjelju, 12. decembra, pravo glasa ima 86.329 građana, a izborna tišina počinje sutra ujutro u 7.00 časova, saopštila je danas Centralna izborna komisija (CIK) BiH.

Odbijena žalba advokata: Kasumović ostaje u pritvoru

​Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, uhapšen zbog afere "Zenicatrans" ostaje u pritvoru mjesec dana, odlučio je to Kantonalni sud u Zenici nakon što su razmotrene žalbe odbrane koje su uložene na mjeru pritvora.

Određen pritvor Fuadu Kasumoviću

Kantonalni sud u Zenici odredio je jednomjesečni pritvor gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću, kao i bivšem predsjedniku Nadzornog odbora "Zenicatransa", Vahdetu Drini.

Mediji: Kasumović se prenoćiti u SIPA

ZENICA - Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović prenoćiće u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), saznaje Klix.ba.

CIK BiH obavio žrijeb za izbore za gradonačelnika Prijedora

SARAJEVO - Centralna izborna komisija /CIK/ BiH danas je obavila žrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću na prijevremenim izborima za gradonačelnika Prijedora zakazanim za 12. decembar.

Kandidat za gradonačelnika Prijedora Slobodan Javor predstavljen članstvu

PRIJEDOR - Gradski odbor DEMOS-a u Prijedoru predstavio je večeras članstvu kandidata za gradonačelnika Slobodana Javora kojeg je predložio koalicioni SNSD.

Koalicija DNS, SDS i PDP objavila ime kandidata za gradonačelnika Prijedora

PRIJEDOR - Goran Predojević kandidat je koalicije "Za naš Prijedor - DNS-SDS-PDP" za prijevremene izbore za gradonačelnika.

Slobodan Javor mogući kandidat vladajuće koalicije za gradonačelnika Prijedora

PRIJEDOR - Slobodan Javor biće predložen kao jedan od kandidata za gradonačelnika Prijedora kao opšteprihvatljiv za sve političke subjekte okupljene oko Saveza nezavisnih socijaledmokrata (SNSD), izjavio je danas predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Prijedor Saša Bursać.

DNS, PDP i SDS potpisali sporazum o zajedničkom kandidatu za gradonačelnika Prijedora

PRIJEDOR - Predstavnici DNS-a, SDS-a i PDP-a potpisali su danas u Prijedoru koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na prijevremenim izborima za gradonačelnika Prijedora.

Za izbore u Prijedoru prijavljeno 11 stranaka i pet nezavisnih kandidata

PRIJEDOR, SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH ovjerila je prijave za 11 političkih stranaka i pet nezavisnih kandidata za učešće na prijevremenim izborima za gradonačelnika Prijedora.

Najčitanije