Gradonačelnik

Odbijena žalba advokata: Kasumović ostaje u pritvoru

​Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, uhapšen zbog afere "Zenicatrans" ostaje u pritvoru mjesec dana, odlučio je to Kantonalni sud u Zenici nakon što su razmotrene žalbe odbrane koje su uložene na mjeru pritvora.

Određen pritvor Fuadu Kasumoviću

Kantonalni sud u Zenici odredio je jednomjesečni pritvor gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću, kao i bivšem predsjedniku Nadzornog odbora "Zenicatransa", Vahdetu Drini.

Mediji: Kasumović se prenoćiti u SIPA

ZENICA - Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović prenoćiće u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), saznaje Klix.ba.

CIK BiH obavio žrijeb za izbore za gradonačelnika Prijedora

SARAJEVO - Centralna izborna komisija /CIK/ BiH danas je obavila žrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću na prijevremenim izborima za gradonačelnika Prijedora zakazanim za 12. decembar.

Kandidat za gradonačelnika Prijedora Slobodan Javor predstavljen članstvu

PRIJEDOR - Gradski odbor DEMOS-a u Prijedoru predstavio je večeras članstvu kandidata za gradonačelnika Slobodana Javora kojeg je predložio koalicioni SNSD.

Koalicija DNS, SDS i PDP objavila ime kandidata za gradonačelnika Prijedora

PRIJEDOR - Goran Predojević kandidat je koalicije "Za naš Prijedor - DNS-SDS-PDP" za prijevremene izbore za gradonačelnika.

Slobodan Javor mogući kandidat vladajuće koalicije za gradonačelnika Prijedora

PRIJEDOR - Slobodan Javor biće predložen kao jedan od kandidata za gradonačelnika Prijedora kao opšteprihvatljiv za sve političke subjekte okupljene oko Saveza nezavisnih socijaledmokrata (SNSD), izjavio je danas predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Prijedor Saša Bursać.

DNS, PDP i SDS potpisali sporazum o zajedničkom kandidatu za gradonačelnika Prijedora

PRIJEDOR - Predstavnici DNS-a, SDS-a i PDP-a potpisali su danas u Prijedoru koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na prijevremenim izborima za gradonačelnika Prijedora.

Za izbore u Prijedoru prijavljeno 11 stranaka i pet nezavisnih kandidata

PRIJEDOR, SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH ovjerila je prijave za 11 političkih stranaka i pet nezavisnih kandidata za učešće na prijevremenim izborima za gradonačelnika Prijedora.

Ko će naslijediti Pavlovića na mjestu gradonačelnika Prijedora?

PRIJEDOR - Dalibor Pavlović zvanično je juče podnio ostavku na mjesto gradonačelnika Prijedora, a ko će ga naslijediti na toj funkciji trebalo bi da bude poznato na zimu, pošto se očekuje da će prijevremeni izbori u gradu na Sani biti održani u drugoj polovini decembra, ili u januaru iduće godine.

Najčitanije