Gradsko pozorište Jazavac

"Pošto gvožđe" u "Jazavcu": Komad koji budi uspavanog čovjeka u nama

BANJALUKA - Brehtov skoro zaboravljeni i rijetko inscenirani poučni komad "Pošto gvožđe" parabola je o jačanju i širenju fašizma u Evropi neposredno pred Drugi svjetski rat, a banjalučka publika imaće priliku da pogleda izvedbu ovog komada reditelja Rastislava Ćopića 15. decembra u Gradskom pozorištu "Jazavac" s početkom u 20 časova.

Premijera predstave "Ne igraj na Engleze": Kladioničari, trk u pozorište!

Predstava "Ne igraj na Engleze", rađena po tekstu Vladimira Đurđevića, u režiji Marka Vukosava i u koprodukciji Teatra "Fedra" iz Bugojna i Gradskog pozorišta "Jazavac", nakon bugojanske, na sceni "Jazavca" u srijedu uveče doživjela je i banjalučku premijeru.

Predstavom "Moj muž" otvoren festival "Zaplet"

Premijerom predstave "Moj muž" Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda večeras je u Gradskom pozorištu "Jazavac" u Banjaluci otvoren Međunarodni festival glumca "Zaplet".

I u 2020. "Jazavac" održao pozornicu živom

BANJALUKA - Gradsko pozorište "Jazavac" u toku ove godine je izvelo tri premijerne predstave, i to predstavu "Skupština" u režiji Ivana Plazibata na Večernjoj sceni i predstave "Stilske vježbe" u režiji Ljubiše Savanovića i "Gospodar muva" u režiji Belinde Božičković na sceni Studio "Jazavac".

Glumac Goran Bogdan: Između filma i pozorišta biram veznik "i"

BANJALUKA - Dvanaesto izdanje Festivala glumca "Zaplet", čiji je program ove godine umjesto u šest ili sedam dana u komadu zbog epidemiološke situacije raspoređen na dva mjeseca, u Gradskom pozorištu "Jazavac" nastavljeno je u utorak uveče razgovorom s glumcem Goranom Bogdanom.

"Ljetne večeri u Jazavcu" i nastavak saradnje sa Addiko bankom

Gradsko pozorište Jazavac od ponedjeljka, 27.7.2020. počinje sa programom "Ljetne večeri u Jazavcu", na ljetnoj sceni koja se nalazi uz salu našeg pozorišta, na prostoru bašte nekadašnje diskoteke "Music Hall".

"Istina" otvara Međunarodni festivala glumca "Zaplet"

BANJALUKA - Premijernim izvođenjem predstave "Istina", po tekstu francuskog pisca Floriana Zelera i u režiji Željka Stjepanovića, 19. oktobra u Gradskom pozorištu "Jazavac" pod sloganom "U glavu" počeće 11. izdanje Međunarodnog festivala glumca "Zaplet". U predstavi domaćina, koja tradicionalno otvara festival i igra van takmičarske konkurencije, glume Ljubiša Savanović, Dragana Marić, Aleksandra Spasojević i Željko Stjepanović.

Mikula i "Nadničari" krajem maja u "Jazavcu"

Poznati muzičar Bojan Mikulić Mikula održaće koncert 31. maja u 20 časova u Gradskom pozorištu "Jazavac" u Banjaluci.

Večeras počinje 'Zaplet 09'

BANJALUKA - Premijerom predstave "Pita li iko kako je meni?", autorskim projektom Stojana Matavulja, večeras s početkom u 20 časova u Gradskom pozorištu "Jazavac" biće otvoren Međunarodni festival mladog glumca "Zaplet 09".

Prijatelji iz Grčke u 'Jazavcu' sviraju za Sofiju

BANJALUKA - U okviru kulturne saradnje gradova partnera Banjaluke i Patre iz Grčke, u srijedu u 20 časova mandolinski orkestar "Tanasis Tsipinakis" održaće cjelovečernji koncert u Gradskom pozorištu "Jazavac".

Najčitanije