Grafički dizajn

Nejla Ramović za "Nezavisne": Kompanije još ne vide da je dizajn moćan alat

Iako ga ne primjećujemo, dizajn je svuda oko nas. Od poruka na bilbordima, preko banera na internetu, novinskih stubaca pa sve do ambalaže proizvoda, okruženi smo primjerima dobrog i lošeg dizajna. Dok je dizajn sam po sebi neobično mjesto gdje se spajaju umjetnost i funkcionalnost, dizajneri koji stoje iza svega toga manje se ističu i teško stiču pažnju koju dobijaju umjetnici.

Ovih pet grafičkih dizajnera bi trebalo da znate

Ako želite da se upustite u karijeru u grafičkom dizajnu, postoji nekoliko dizajnera za koje jednostavno morate znati. Oni su inovatori, stvaraoci i mislioci. Ovo su ljudi koji su promijenili način na koji se grafički dizajn posmatra u savremenom svijetu

Najbolji izbor monitora za dizajnere

Ukoliko se bavite dizajnom, pored kvalitetnog miša, tastature i digitalne table za crtanje, osnovno sredstvo za rad jeste i monitor. Izabrati pravi monitor nekada može predstavljati izuzetno veliki izazov, pa dizajneri često konsultuju i savjetnike, kao i starije kolege koji bi eventualno mogli da im pomognu.

Četiri dizajnerska imena koja vladaju Francuskom

Kada je riječ o dizajnu, možda jedna od prvih asocijacija koja se svima rodi istog trenutka jeste Francuska. U ovoj zemlji rođene su i rasle neke od najvećih zvijezda modne industrije, pa zato i ne čudi činjenica da su neki od najboljih svijetskih grafičkih i web dizajnera upravo Francuzi.

Boje i emocije: Evo kako da izaberete idealnu boju za svoj dizajn

Godinama se priča o tome kako boje pozitivno utiču na raspoloženje ljudi.

Najčitanije