Granična Policija BiH

Turci pokušali ući u BiH sa lažnim testovima na koronu

SARAJEVO - Falsifikovani PCR testovi na virus korona pronađeni su kod trojice državljana Turske koji su kontrolisani na graničnom prelazu Karakaj, kod Zvornika, u autobusu koji saobraća na relaciji Beograd- Sarajevo.

Još 1.250 graničara pokrilo bi rupe na granici

SARAJEVO - Granična policija BiH nema ni ljudske ni materijalno-tehničke kapacitete da pokrije sve lokacije mogućeg nezakonitog prelaska granice i u ovom trenutku prema procjeni za pokrivanje svih lokacija nedostaje 1.250 policajaca.

Galić: Sarajevo opstruiše popunjavanje Granične policije BiH

BANJALUKA - Direktor Granične policije BiH Zoran Galić rekao je da je granica "šuplja kao švajcarski sir" i da nemaju dovoljno ljudi da je obezbijede u jeku migrantske krize, a da je kadrovsko popunjavanje ove policijske agencije postalo nemoguća misija zbog opstrukcija iz Sarajeva.

Graničnom policajcu predložen pritvor zbog primanja mita

Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za graničnog policajca Senada Samardžića, koji je pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela primanje dara ili drugih oblika koristi i zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Inspektor granične policije primio novac za vraćanje oduzetog vozila

Inspektor Granične policije BiH čiji su inicijali S.S. uhapšen je na području Velike Kladuše zbog koruptivnog krivičnog djela primanja dara i drugog oblika koristi, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Spriječeno krijumčarenje tri migranta, jedna osoba uhapšena

SARAJEVO – Državljanin BiH S.Ć. (38) uhapšen je u subotu nakon što je na području Goražda otkriven u krijumčarenju tri osobe afroazijskog porijekla, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Marokanci u kamionu pokušali da pređu u Hrvatsku

BROD - Pripadnici Granične policije BiH otkrili su danas na graničnom prelazu Brod sedam državljana Maroka, koji su u tovarnom prostoru kamiona iz BiH pokušali ilegalno da pređu u Hrvatsku, saznaje "Avaz".

U gepeku pronađena Austrijanka, uhapšeni državljani BiH

VELIKA KLADUŠA - A.S. (31) i A.K. (24), državljani BiH, uhapšeni su nakon što su pripadnici Jedinice granične policije spriječili su krijumčarenje državljanke Austrije na ulasku u BiH na graničnom prijelazu Velika Kladuša, saopštila je Granična policija BiH.

Pakistanac pokušao izaći iz BiH sa dokumentom kojeg potražuje Interpol

SARAJEVO - Pripadnici Jedinice granične policije Doljani uhapsili su Pakistanca čiji su inicijali M.M. (37) i Slovakinju D.A. (21), nakon što su pokušali prokrijumčariti osobu afroazijskog porijekla, koja je pokušala prijeći granicu s putnom ispravom za izbjeglice koja je glasila na tuđe ime i za koju je dodatnim provjerama utvrđeno da je potražuje Interpol kao ukraden/izgubljen dokument.

Granični policajac BiH primio 50 evra pa dobio otkaz

ŠAMAC - Policijski službenik Granične policije BiH dobio je rješenje o prekidu radnog odnosa jer je od njemačkog državljanina primio mito u vrijednosti 50 evra, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Najčitanije