Granična policija BiH

Švercovao migrante u Srpcu: Šest Iračana vozio u sitroenu

SRBAC - Pripadnici Granične policije uhapsili su danas I.P. (57) državljanina BiH, nakon što je otkriven u krijumčarenju šest ilegalnih migranata na području opštine Srbac.

Uhapšen zbog sumnje da je krijumčario četiri osobe sa Kosova

SARAJEVO - Službenici Jedinice granične policije Doljani uhapsili su juče državljanina BiH J.Dž. (45) nakon što je otkriven u krijumčarenju četiri osobe sa područja Kosova.

Počela saslušanja zbog nelegalnih viza Pakistanaca

SARAJEVO - U Centralnoj istražnoj kancelariji Granične policije BiH u proteklih nekoliko dana saslušano je 15 osoba zbog afere koja se odnosi na izdavanje ulaznih nelegalnih viza državljanima Pakistana u BiH, piše "Dnevni avaz".

Granična policija traži 1.304 radnika, za plate potrebno 44 miliona KM

SARAJEVO, BANJALUKA - Novim pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji Granična policija BiH iskazala je potrebu za zapošljavanjem 1.304 policajca, a kako su naveli, osnovni razlozi za to su migrantska kriza i povećanje prekograničnog prometa lica za preko 25 odsto u posljednih pet godina.

Granična policija BiH dvije decenije u borbi protiv kriminala

SARAJEVO - Granična policija BiH danas obilježava 20 godina rada, a njen direktor Zoran Galić poručuje da su jedna od jedna od najbitnijih karika u borbi protiv svih oblika prekograničnog kriminaliteta.

Granična policija BiH tokom dana spriječila više od 170 ilegalnih prelazaka

SARAJEVO - Granična policija BiH spriječila je tokom dana više od 170 ilegalnih prelazaka, rekao je savjetnik direktora Granične policije Svevlad Hofman.

Uhapšen po potjernici Interpola zbog pokušaja ubistva

SARAJEVO - Na graničnom prelazu Karakaj uhapšen je LJ.L, za kojim je Interpol Podgorica raspisao potjernicu zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju.

Ko sve može ući u BiH

SARAJEVO - Odluka Savjeta ministara BiH da se od 1. juna djelimično otvore granice Bosne i Hercegovine unijela je dosta zabune u javnost, a ko može preći državnu granicu te za koga zabrana i dalje vrijedi pojasnila je Franka Vican, portparolka Granične policije BiH.

Galić: Smanjenje gužvi na graničnim prelazima sa Hrvatskom

SARAJEVO - Direktor granične policije BiH Zoran Galić rekao je da će omogućavanje tranzita teretnog saobraćaja preko svih graničnih prelaza Hrvatske znatno smanjiti gužve i višečasovna čekanja na graničnim prelazima.

Galić: Formiran poseban tim radi zaštite granice na području Zvornika

SARAJEVO - Direktor Granične policije BiH Zoran Galić izjavio je da se, ublažavanjem restriktivnih mjera u susjednim zemljama i BiH, očekuje povećanje broja ilegalnih migranata, zbog čega je formiran poseban tim policijskih službenika koji će na području Zvornika zaštititi granicu BiH.

Najčitanije