Granična policija BiH

Galić: Obezbjeđivanje granice od 1.600 kilometara poput "Sizifovog posla"

SARAJEVO - Šef granične policije Bosne i Hercegovine Zoran Galić, upozorio je da pripadnici te službe ne mogu da se izbore sa "prilivom migranata duž istočne granice zemlje sa Srbijom" i da situacija lako može eskalirati i ugroziti ukupnu stabilnost, kako navodi AP, politički krhke nacije.

Državljanka BiH sakrila automatsku pušku ispod haube

BIJELJINA - Službenici Jedinice granične policije Bijeljina otkrili su juče automatsku pušku M-70 i dva okvira, prilikom granične kontrole BMW-a italijanskih registarskih oznaka.

Pronađeno 10 migranata kod Bijeljine, vozač pobjegao

Prilikom kontrole vozila Granična policija BiH je rano jutros na području Bijeljine pronašla 10 ilegalnih migranata, dok je vozač uspio pobjeći.

Uhapšen državljanin Njemačke zbog organizovanog kriminala

SARAJEVO - Njemački državljanin E.K. uhapšen je na aerodromu u Sarajevu jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Sud BiH zbog krivičnih djela organizovani kriminal i promet droge, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Albanci pokušali izaći iz BiH s falsifikovanim ličnim kartama Italije

SARAJEVO - Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo, na letu za Zagreb, prilikom graničnih provjera dvoje stranih državljana otkrili su falsifikovane lične karte Republike Italije, kojima su pokušali izaći iz Bosne i Hercegovine.

Državljanin BiH u gepeku krijumčario migrante

GRADIŠKA - Službenici Granične policije BiH prilikom pregleda Škode bh. registarskih oznaka u petak su na Međunarodnom graničnom prijelazu (MGP) Gradiška u prtljažniku otkrili dva migranta, državljana Pakistana.

Pripadnici SIPA dva mjeseca ne mogu asistirati na istočnoj granici

SARAJEVO - Direktor Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) Perica Stanić obavijestio je usmeno i pisano direktora Granične policije BiH Zorana Galića da 15 pripadnika Sipe tokom septembra i oktobra ne mogu asistirati na istočnoj granici BiH.

Rumuni pokušali prokrijumčariti Pakistance iz BiH

SARAJEVO - Službenici Jedinice granične policije Izačić uhapsili su juče dvoje državljana Rumunije zbog postojanja osnova sumnje da su pokušali prokrijumčariti dvije osoba afroazijskog porijekla iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku.

Galić i Kulić na terenu sa službenicima koji nadziru istočnu granicu BiH

SARAJEVO - Direktor Granične policije BiH Zoran Galić i pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Dragan Kulić posjetili su protekle noći jedinice granične policije na istoku i sjeveroistoku BiH koje su, kada je riječ o ulazu u BiH, najviše izložene ilegalnim prelascima granice.

Bh. državljanin i troje Britanaca uhapšeni zbog krijumčarenja migranata

SARAJEVO - Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik juče su spriječili krijumčarenje 16 osoba afroazijskog porijekla na području Zvornika, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Najčitanije