Granična policija BiH

U tri vozila pokušali prokrijumčariti 16 Iračana

SARAJEVO - Policijski službenici Granične policije BiH u noći s nedjelje na ponedjeljak kontrolom tri vozila bh. registarskih oznaka spriječili su krijumčarenje 16 državljana Iraka.

Zoran Galić: Na istočnoj granici fali 1.000 policajaca

Do sada Granična policija BiH nije utvrdila granični incident na granici BiH i Hrvatske, kaže u pisanom intervju za "Nezavisne" Zoran Galić, direktor ove bezbjednosne agencije.

ANP otkrio manjkavosti na bh. granici: 432 mjesta pogodna za ilegalan ulazak

BANJALUKA, SARAJEVO - Identifikovana su 432 mjesta koja su pogodna za ilegalni prelazak državne granice, a u cilju njene efikasne kontrole potrebno je nabaviti termovizijske kamere, senzore i sličnu opremu.

Granična policija prijavila 197 krivičnih djela i oduzela 40 vozila

SARAJEVO - Granična policija BiH je u prvih pola godine evidentirala 197 krivičnih djela, što je za 17,26 odsto više u odnosu na isti period lani i oduzela 40 vozila, rekao je Srni načelnik Kabineta direktora Granične policije BiH Radiša Samardžija.

Službenici Granične policije BiH uhapsili sedam osoba

BANJALUKA - Službenici Granične policije BiH u proteklim danima uhapsili su sedam osoba koje su na različitim graničnim prelazima pokušale da uđu u BiH.

Migrante tukla hrvatska policija?

VELIKA KLADUŠA - Pripadnici Granične policije BiH pronašli su tokom noći između utorka i srijede grupu od 18 migranata na teritoriji opštine Velika Kladuša, u neposrednoj blizini granice s Hrvatskom, a svi su se žalili na povrede, potvrdio je portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić, dok se u ovaj slučaj, kako saznajemo, uključilo i Tužilaštvo BiH.

Galić: Ne možemo sami da branimo granicu

SARAJEVO - Direktor Granične policije BiH Zoran Galić upozorio je da ova agencija ne može sama da štiti granicu BiH i da nedostaje oko 1.000 službenika, ali da su od početka godine u saradnji sa drugim policijskim agencijama uspjeli da spriječe ulazak više od 7.000 ilegalnih prelazaka.

Uhapšeno više osoba, pronađena droga i lažni dokumenti

SARAJEVO - Na Međunarodnom graničnom prelazu Gradiška službenici Jedinice granične policije su kod osoba M.Ž. i E.D. otkrili šest falsifikovanih dokumenata Bugarske.

Pokušao prokrijumčariti Iračane u Hrvatsku, pa uhapšen

SARAJEVO - Pripadnici Jedinice granične policije Doljani uhapsili su državljanina BiH zbog sumnje da je pokušao prokrijumčariti sedam državljana Iraka iz BiH u Hrvatsku.

Razjašnjen sukob u kojem je učestvovalo Erdoanovo obezbjeđenje

SARAJEVO - Rukovodstvo Granične policije BiH, predvođeno direktorom Zoranom Galićem, i ambasador Turske u BiH Haldun Koč razjasnili su na današnjem sastanku okolnosti u vezi sa nedavnim događajem na Međunarodnom aerodromu Sarajevo koji se desio prilikom dolaska predsjednika Turske Redžipa Tajipa Erdoana.

Najčitanije