Granični prelaz

Hrvatska i BiH dogovorile zatvaranje malograničnih prijelaza

SARAJEVO - Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara saopštilo je danas da je odluka o zatvaranju malograničnih prelaza uslijedila nakon dogovora BiH i Hrvatske.

Počela izgradnja graničnog prelaza "Bratoljub"

BRATUNAC - Kod novoizgrađenog mosta preko Drine nazvanog "Bratoljub", između Bratunca i Ljubovije danas je počela izgradnja graničnog prelaza u bratunačkoj opštini u Republici Srpskoj koji će biti zajednički carinski terminal za BiH i Srbiju i prvi takve vrste u regionu, rečeno je Srni na ovom radilištu.

Potpisan ugovor o izgradnji graničnog prelaza Svilaj vrijedan 18.713.999 KM

BANJALUKA - Ugovor o izgradnji novog graničnog prelaza Svilaj, koji bi trebalo da bude završen u narednih 300 dana i čija ukupna vrijednost iznosi 18.713.999 KM, potpisan je danas, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Velika gužva na prelazu Orašje

SARAJEVO - Granična policija BiH saopštila je da je na graničnom prelazu Orašje na ulazu u BiH velika gužva jer se zbog malog broja sanitarnih inspektora formirala duža kolona putničkih vozila, pa je zadržavanje između dva i tri časa.

Olakšati i ubrzati procedure prelaska granice

Predstavnici Granične policije BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske zaključili su na današnjem sastanku da je važno smanjiti procedure prelaska granice i da teretna vozila prolaze bez vaganja, što će smanjiti gužve na prelazu Gradiška.

Na 15 prelaza na području FBiH izdata 3.954 rješenja o izolaciji putnika

SARAJEVO - Federalni inspektori su na 15 graničnih prelaza izdali ukupno 3.954 rješenja o stavljanju putnika pod zdravstveni nadzor i izolaciju na period od 14 dana, izjavio je direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović.

Pojačana kontrola putnika i robe na bh. prelazima, moguće gužve

BANJALUKA - Na svim graničnim prelazima u BiH zbog predostrožnosti od širenja virusa korona pojačana je kontrola putnika i robe, te su tokom dana moguća duža čekanja na prelazak granice, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na prelazima uhapšena četiri muškarca

SARAJEVO - Pripadnici Granične policije BiH su na graničnim prelazima uhapsili četiri muškarca jer ih potražuju sudski organi zbog počinjenih krivičnih djela, saopšteno je iz ove policijske agencije.

Pojačan saobraćaj u Gradini i Gradišci

BANJALUKA - Intenzitet saobraćaja pojačan je na graničnom prelazu Gradiška i Gradina na izlazu iz BiH prema Hrvatskoj, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Oduzeta droga na granici između BiH i Crne Gore, dvije osobe privedene

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH u saradnji sa službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) oduzeli su na graničnom prelazu Deleuša između BiH i Crne Gore 600 grama materije koja asocira na kokain, navedeno je u saopštenju UIO BiH.

Najčitanije