Granica

Gužve na izlazu iz BiH u Gradišci, Brodu i Velikoj Kladuši

BANJALUKA - Na graničnim prelazima Gradiška, Brod i Velika Kladuša pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske.

Smanjen broj vozila i količina robe na granici

​BANJALUKA - Na graničnim prelazima BiH na izlazu iz Republike Srpske u trećem tromjesečju ove godine registrovano je 11.628 teretnih vozila što je manje za 0,2 odsto nego u istom periodu prošle godine, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

U 2019. godini širom svijeta ubijeno 49 novinara

U 2019. godini širom svijeta je ubijeno 49 novinara, objavili su "Reporteri bez granica", što predstavlja najnižu brojku u proteklih 16 godina.

Napravio lažni granični prelaz da bi prevario migrante

MOSKVA - U Rusiji je uhapšen muškarac koji je postavio lažne granične oznake kako bi prevario četvoricu migranata da misle da su ušli na teritoriju Finske.

Pojačane kontrole na njemačkoj granici

DREZDEN - Njemačka savezna policija saopštila je danas da su pojačane kontrole na graničnim prelazima.

Trampov "neprobojni" zid lako je probiti pilom od 100 dolara

On gradi zid, a oni režu rupe - migranti i krijumčari uspješni su u probijanju 'praktično neprobojnog' pograničnog zida koristeći bežične pile koje se mogu nabaviti za manje od 100 dolara po komadu.

"Nezavisne" saznaju: Pečati na granici odlaze u istoriju

​BRISEL, BANJALUKA - Evropska unija od 2022. godine planira uvođenje sistema evidentiranja ulaza i izlaza na šengenskim granicama kojim će biti izbačeno pečatiranje pasoša, potvrđeno je "Nezavisnim".

Gužve na graničnim prelazima sa Hrvatskom i Srbijom

BANJALUKA - Duže kolone vozila čekaju na izlazu i ulazu u BiH na granici sa Srbijom i Hrvatskom, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske.

Plenković: Spoljnu granicu EU štititi na najdaljoj lokaciji

ZAGREB - Premijer Andrej Plenković rekao je danas da spoljna granica EU treba da se štiti na najdaljoj lokaciji, založivši se za pronalazak dogovora s Turskom u vezi s problemom nezakonitih migracija.

Ljekari bez granica zatvorili jednu od bolnica na sjeveroistoku Sirije

ŽENEVA - Ljekari bez granica (MSF) zatvorili su danas jednu bolnicu na sjeveroistoku Sirije, koja je opsluživala više od 200.000 ljudi zbog nasilja izazvanog turskom ofanzivom na područjima koja drže Kurdi.

Najčitanije