Granica

Crnadak: Razgraničenje BiH i Srbije mora biti prihvatljivo za obje zemlje

SARAJEVO - Rješavanje graničnog spora između Srbije i BiH, ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak smatra jednim od najvažnijih pitanja za postizanje dugoročne stabilnosti između dvije zemlje.

Na granici više vozila, a manje službenika

BANJALUKA - U trećem tromjesečju lani zabilježeno je 17 odsto više putničkih vozila na ulazu u RS u odnosu na isto tromjesečje 2017. godine, dok je na izlazu iz RS u istom periodu takođe zabilježeno 14,5 odsto više vozila, podaci su Republičkog zavoda za statistiku RS.

Tramp: U toku je invazija na Ameriku

​Predsjednik SAD Donald Tramp vratio se sa puta na granicu sa Meksikom, a u obraćanju medijima dolazak migranata nazvao je invazijom.​

Više od stotinu migranata pokušalo da ilegalno pređe granicu

BEOGRAD - Za prva tri dana 2019. godine, više od 100 migranata spriječeno je da iz Srbije ilegalno uđe u Mađarsku, javlja RTS.

Povremene gužve na granicama

BANJALUKA - Na graničnim prelazima Velika Kladuša, Kostajnica, Gradina, Gradiška, Brod i Orašje zbog predstojećih praznika dolazi do povremeno pojačanog saobraćaja na ulazu u BiH iz Hrvatske u trajanju od 40 minuta do jedan i po čas, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Pahor: Arbitražna odluka biće sprovedena

LJUBLJANA - Slovenački predsjednik Borut Pahor izjavio je da se zalaže za smirivanje napetosti i stalni dijalog sa Hrvatskom, ali da vjeruje da će doći do sprovođenja arbitražne odluke o granici između dvije države.

Gužve na granicama, duža zadržavanja na ulazu u BiH

BANJALUKA - Na graničnom prelazu Gradiška pojačan je saobraćaj na ulazu i izlazu prema Hrvatskoj, a gužve su i na većini ostalih prelaza na sjeveru i sjeverozapadu, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Tramp: Blokiraću vlast ako ne obezbijedimo granicu s Meksikom

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp zaprijetio je danas da će blokirati rad federalne vlasti, ako i dalje bude sporno finansiranje izgradnje zida na granici sa Meksikom.

Zanimljivi predmeti oduzeti na graničnim prelazima: Švercovali crkvena kandila, nokte, vjenčanice

BANJALUKA - Crkvena kandila, žišci za kandila, vjenčanice, gelovi za nokte, četkice za obrve, samo su neke od stvari koje su oduzete u toku ove godine na graničnim prelazima u BiH, potvrdili su u Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Ukrajina premješta vojsku na granicu sa Rusijom

KIJEV - Predsjednik Ukrajine Petro Porošenko izjavio je da će u okviru ratnog stanja biti izvršeno premiještanje odreda zbog "pojačavanja odbrane" na granici sa Rusijom i najavio vojne vježbe u pograničnim oblastima.

Najčitanije