Granica

Održane prve "Igre bez granica - Laktaši 2022"

LAKTAŠI - Povodom Svjetskog dana porodice u Laktašima su održane prve Igre bez granica sa preko 1.000 posjetilaca i 300 učesnika vrtićkog i školskog uzrasta.

Austrija produžava kontrolu granice prema Sloveniji i Mađarskoj

BEČ - Austrija od ponoći produžava kontrolu na granici prema Sloveniji i Mađarskoj za najmanje pola godine.

Gužva na izlazu iz BiH

BANJALUKA - Pojačan je intenzitet saobraćaja na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Gradiška, Donja Gradina, Kostajnica, Novi Grad, Brod, Rača, Velika Kladuša, Svilaj i Orašje, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Novi Zeland otvorio granicu za brojne strane turiste: "Danas slavimo"

VELINGTON - Novi Zeland je danas ugostio turiste iz SAD, Kanade, Velike Britanije, Japana i iz još 50 zemalja prvi put poslije dvije godine, nakon što je ukinuta većina antikovid mjera za ulazak u zemlju, javlja AP.

Pojačan saobraćaj na ulazu u BiH na prelazu Gradiška

BANJALUKA - Na graničnom prelazu Gradiška pojačan je saobraćaj na ulazu u BiH iz Hrvatske, saopšteno je danas iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Peskov: Rusija će ojačati svoje zapadne granice

MOSKVA - Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da će Rusija ojačati svoje zapadne granice kako nikome ne bi palo na pamet da je napadne.

Kraj agonije za vozače kamiona iz Srbije, počelo puštanje iz Ukrajine u Rumuniju

BEOGRAD - Počelo je puštanje srpskih kamiona iz Ukrajine u Rumuniju, koji su od četvrtka bili "zarobljeni" na graničnom prelazu "Ðakovo", rekao je Tanjugu generalni sekretar poslovnog udružnja Međunarodni transport Aleksandar Spasić.

Ambasador Srbije u Ukrajini: Borba srpskih kamiondžija za život

Ambasador Srbije u Ukrajini Aca Jovanović uključio se uživo u program TV Prve i rekao da je trenutno u Kijevu mirna situacija.

Slovenija ukinula mjere na granici

LJUBLJANA - Na graničnim prelazima pri ulasku u Sloveniju prema novim mjerama više se od putinika ne zahtjeva da prikažu dokaz da su vakcinisani, prebolovali ili da su testirani, a turisti takođe neće morati da idu u samoizolaciju nakon prelaska granice.

Australija potpuno otvorila granice za vakcinisane

KANBERA - Australija je danas potpuno otvorila međunarodne granice za vakcinisane putnike poslije oko dvije godine od uvođenja restriktivnih mjera.

Satelitski snimci pokazali približavanje ruskih trupa granici s Ukrajinom

VAŠINGTON - Novi satelitski snimci koje je dobio CNN pokazuju da je velika baza u kojoj su se nalazili ruski tenkovi, artiljerija i municija u blizini ukrajinske granice u velikoj mjeri ispražnjena, a oprema je, kako se navodi, premještena mnogo bliže granici.

Česka poslala još policajaca na granicu Mađarske i Srbije

SEGEDIN - Češka je poslala još 40 policajaca koji će pomoći mađarskoj policiji da patroliraju na granici sa Srbijom, u sklopu partnerstva Višegradske grupe (V4).

Incident na granici Hrvatske i Mađarske

ZAGREB - Policija je uhapsila dvojicu hrvatskih državljana koji su bez zaustavljanja vozila na graničnom prelazu Duboševica-Udvar ušli iz Hrvatske u Mađarsku.

Kirgistanski i tadžikistanski graničari razmijenili vatru, ima povrijeđenih

BIŠKEK - Najmanje šest ljudi je povrijeđeno danas kada su kirgistanski i tadžikistanski graničari razmijenili vatru zbog sukoba oko blokiranog puta, javili su lokalni mediji.

Državni udar u Burkini Faso - svrgnut predsjednik, zatvorene granice

Vojska Burkine Faso saopštila je danas da je svrgla sa vlasti predsjednika Roka Kaborea.

Najčitanije