Granica

"Nezavisne" donose detalje mjera u CG: Preko granice bezuslovno, u njihove kafane ne

BANJALUKA, PODGORICA - Državljani BiH još mogu ući u Crnu Goru bezuslovno, što znači da im pri ulasku nije potreban nijedan dokaz da nisu zaraženi virusom korona, ali će novim mjerama, prilikom ulaska u ugostiteljske objekte u ovoj zemlji morati da imaju jedan od kovid dokumenata.

Vojska i policija pojačale zaštitu granice Austrije

BEČ - Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer i ministarka odbrane Klaudia Taner pojačali su prisustvo vojske i policije na granicama Austrije, prije svega ka Mađarskoj, zbog povećanog broja ilegalnih migranata.

Gužve na graničnim prelazima

BANJALUKA - Duža zadržavanja vozila jutros su zabilježena na izlazu iz BiH prema Crnoj Gori i Hrvatkoj.

Nova pravila za ulazak u Hrvatsku

ZAGREB - Nacionalni štab civilne zaštite donio je novu odluku kojom se mijenjaju uslovi za ulazak u Hrvatsku na način da je produžio trajanje ispravnosti potvrde o vakcinaciji i preboljenju bolesti.

Slovenija opet mijenja pravila na granici

ZAGREB - Slovenačka vlada odlučila je da migranti zaposleni u slovenačkim preduzećima ipak neće pri svakom prelasku granice morati da pokazuju kovid-potvrde i testiraju se dva puta nedjeljno.

Crna Gora zasad neće mijenjati mjere prelaska granice

PODGRICA - Direktor Instituta za javno zdravlje (IJZ) Igor Galić saopštio je danas da će se mjere koje će predložiti zdravstvenim vlastima odnositi na mjesta na kojima se okuplja veliki broj ljudi u jednom momentu, poput noćnih klubova i festivala, posebno zatvorenog tipa i da za sada nema potrebe za ograničavaje ulaska u Crnu Goru.

Od 15. jula promjena uslova za ulazak putnika u Sloveniju

LJUBLJANA - Zbog povećanog broja uvezenih slučjeva zaraze virusom korona u protekloj sedmici, Slovenija je odlučila da promijeni kriterijume za ulazak u zemlju, pa to više neće zavisiti do epidemiološke situacije u državi iz koje dolaze putnici, nego od njihovog kovid statusa.

Pojačan saobraćaj na izlazu iz BiH

BANJALUKA - Na graničnim prelazima Kamensko, Izačić, Deleuša, Zupci, Gorica i Osoje pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Lukašenko naložio zatvaranje granice prema Ukrajini

MOSKVA - Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko naložio je danas zatvaranje granice sa Ukrajinom, pokušavajući da blokira priliv oružja pučistima koje su otkrile njegove službe bezbjednosti, javila je bjeloruska državna novinska agencija BelTA.

Pojačan saobraćaj u Gradišci i Brodu

BANJALUKA - Pojačana je frekvencija vozila na ulazu u BiH na graničnim prelazima Gradiška i Brod, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Najčitanije