Granica

Ljekari bez granica zatvorili jednu od bolnica na sjeveroistoku Sirije

ŽENEVA - Ljekari bez granica (MSF) zatvorili su danas jednu bolnicu na sjeveroistoku Sirije, koja je opsluživala više od 200.000 ljudi zbog nasilja izazvanog turskom ofanzivom na područjima koja drže Kurdi.

Danska uvodi kontrole na granici sa Švedskom

KOPENHAGEN - Danska će od sljedećeg mjeseca uspostaviti privremene kontrole na granici sa Švedskom, izjavio je danas danski ministar pravosuđa Nik Hakerup.

Beč odlučio da zadrži granice prema Sloveniji i Mađarskoj

Nakon što je Njemačka odlučila da granične kontrole prema Austriji produži za još šest mjeseci i poslije 11. novembra, zvanični Beč je odlučio da zadrži kontrole na svojoj granici ka Sloveniji i Mađarskoj.

Zatvoren granični prelaz između Iraka i Irana

TEHERAN, BAGDAD - Granični prelaz između Iraka i Irana, preko kojeg ovog mjeseca treba da pređu stotine hiljada šiitskih vjernika na godišnjem hodočašću, zatvoren je zbog nereda u Iraku, javila je danas iranska državna televizija.

Njemačka pooštrava granične kontrole

BERLIN - Nakon što je donesena odluka o produženju kontrole na njemačko-austrijskoj granici, Njemačka je najavila pooštrene kontrole i na ostalim granicama, saopštio je njemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zihofer.

Bez gužve na granicama, oprez zbog magle i odrona

BANJALUKA - Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija po pretežno suvim kolovozima, ali se vozačima savjetuje da budu oprezni zbog mjestimične magle i odrona, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

ANP otkrio manjkavosti na bh. granici: 432 mjesta pogodna za ilegalan ulazak

BANJALUKA, SARAJEVO - Identifikovana su 432 mjesta koja su pogodna za ilegalni prelazak državne granice, a u cilju njene efikasne kontrole potrebno je nabaviti termovizijske kamere, senzore i sličnu opremu.

Ogromne gužve na Bajakovu, prelaz se čeka satima

BAJAKOVO - Na granicama su velike gužve, a poseban haos vlada na graničnom prelazu Bajakovo između Srbije i Hrvatske.

Više od 900 djece odvojeno od roditelja na granici SAD i Meksika

VAŠINGTON - Više od 900 djece, uključujući bebe, odvojeno je od roditelja na granici SAD i Meksika, godinu dana nakon što je administracija u junu prošle godine saopštila da će okončati politiku razdvajanja porodica koje ilegalno pređu granicu, upozorila je danas Unija američkih građanskih sloboda.

Duža čekanja na granici sa Hrvatskom

BANJALUKA - Duža zadržavanja vozila registrovana su na graničnim prelazima Brod, Trebimlja, Velika Kladuša i Izačić na izlazu iz BiH prema Hrvatskoj, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Najčitanije