Granica

3.000 godina izgube na granici za godinu

BANJALUKA - Odbor direktora Svjetske banke odborio je projekat vrijedan 90 miliona dolara u prvoj fazi, koji se odnosi na smanjenje vremena i troškova trgovine na zapadnom Balkanu, gdje se trenutno na granicama između šest država godišnje izgubi 26 miliona sati.

Udala se pa upala u probleme: Iz BiH ne može u Hrvatsku zbog prezimena

ZENICA - Maja Marković-Šimić je hrvatska državljanka koja živi u Zenici u BiH. Uprkos tome što ima dvojno državljanstvo, ne može izaći iz države u kojoj živi i ući u zemlju čija je državljanka, odnosno u Hrvatsku.

Vojska zbog migranata maršira prema granici?

SARAJEVO, BANJALUKA - Iako ne postoji zakonsko uporište za izlazak vojske na granicu BiH, pod izgovorom angažovanja inženjerskih jedinica Oružanih snaga BiH, Predsjedništvo BiH može odlučiti i uputiti Oružane snage BiH na granicu kako bi se smanjio priliv migranata, mada je pitanje da li će to i biti urađeno.

Čović: Tražićemo zatvaranje granica BiH

​Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH će zbog migrantske krize tražiti zatvaranja granica, kako bi se spriječio nekontrolisani ulazak u zemlju, izjavio je danas predsjednik tog Sabora i HDZ BiH Dragan Čović, koji je izrazio i veliku zabrinutost po pitanju slučaja 'salafije'.

Tramp sljedeće sedmice zatvara južnu granicu sa Meksikom?

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp zaprijetio je da će iduće sedmice zatvoriti južnu granicu sa Meksikom ili barem njene veće dijelove.

Pojačana frekvencija vozila u Gradišci i Velikoj Kladuši

BANJALUKA - Na graničnim prelazima Gradiška i Velika Kladuša na izlazu iz BiH pojačana je frekvencija vozila.

Brisel ponudio više ideja za granicu sa Irskom

BRISEL - Evropska unija ponudila je Velikoj Britaniji više ideja za garancije u vezi sa planom o granici sa Irskom, ali strane još nisu uspjele da pronađu rješenje, saopštio je portparol Evropske komisije Margaritis Šinas.

Granicu BiH prošle godine prešlo oko 52 miliona ljudi

SARAJEVO - Granicu BiH prošle godine je prešlo 51.985.604 lica, što je za 6,43 odsto više u odnosu na 2017. godinu, podaci su Granične policije BiH.

Tramp: Izgradićemo ljudski zid na granici sa Meksikom

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da će Sjedinjene Američke Države izgraditi "ljudski zid-" duž granice sa Meksikom, ukoliko ne budu mogle da izgrade fizičku barijeru.

Crnadak: Razgraničenje BiH i Srbije mora biti prihvatljivo za obje zemlje

SARAJEVO - Rješavanje graničnog spora između Srbije i BiH, ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak smatra jednim od najvažnijih pitanja za postizanje dugoročne stabilnosti između dvije zemlje.

Najčitanije