Granica

Jesu li graničari žmirili na Snežičeve prelaske preko granice?

SARAJEVO, BANJALUKA - Kancelarija za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu Granične policije (GP) BiH sprovodi dva odvojena postupka protiv svojih službenika, a cilj je da se utvrdi da li je bilo eventualnih propusta prilikom graničnih kontrola Roka Snežiča, kontroverznog slovenačkog biznismena, koji je pod lupom istražnih organa i u BiH i u Sloveniji.

Mrtvog partnera vozio preko pola Evrope

Policija u Kataloniji zaustavila je muškarca zbog vožnje pogrešnom stranom puta i otkrila da je pored sebe, na suvozačkom sjedištu, imao mrtvo tijelo.

Iz Hrvatske u Njemačku od nedjelje po novim pravilima

ZAGREB - U nedjelju stupa na snagu odluka Njemačke o proglašenju Hrvatske područjem visokog epidemiološkog rizika, što sa sobom donosi stroža pravila pri ulasku u tu zemlju.

BiH neće uvoditi PCR test prilikom ulaska u zemlju

SARAJEVO - Ankica Gudeljević, ministrica civilnih poslova BiH, kazala je nakon sastanka predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije i premijera RS i FBiH Radovana Viškovića i Fadila Novalića, a kojem je prisustvovala i ona, da BiH neće uvoditi PCR testova prilikom ulaska u BiH.

Poznata pravila za ulazak u Srbiju

BEOGRAD - Za državljane Srbije koji pred pauzu za katolički Uskrs u zapadnim zemljama dolaze u Srbiju važiće nešto drugačiji uslovi nego do sada, pa će moći da pređu granicu i sa potvrdom o vakcinaciji umjesto negativnog PCR testa.

Protest državnih policijskih službenika u Sarajevu: Prepušteni smo sami sebi

SARAJEVO - Ispred zgrade institucija BiH u Sarajevu danas je održan protest zaposlenih u državnim policijskim agencijama zbog neusvajanja Zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza za ovu godinu te nedostatak socijalnog dijaloga između Savjeta ministara BiH i Sindikata.

Slovenija organizuje besplatne testove na granici s Italijom

LJUBLJANA - Slovenačka vlada je danas odlučila da odobri besplatno testiranje na kovid-19 na graničnim prelazima s Italijom, a u pitanju su brzi antigen testovi koji će biti dostupni putnicima koji zbog posla prelaze granicu, zatim, studentima i vlasnicima nekretnina u inostranstvu.

Evropska komisija apeluje, granice i dalje "zatvorene"

BRISEL - Evropska komisija ponovila je poziv svim zemljama članicama da se pridržavaju zajednički dogovorenih mjera kada su u pitanju ograničenja koja se primjenjuju na granicama unutar Evropske unije.

Njemačka neće ublažavati mjere na granici

BERLIN - Njemačka je poručila EU da će zadržati ograničenja na granici uvedena radi zaustavljanja širenja novih sojeva virusa korona, odbacujući time pozive Evropske komisije, Austrije i Češke da ublaži ove mjere.

Ðukanović: Zatvoriti granice, zdravlje građana u ozbiljnoj opasnosti

PODGORICA - Predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović traži zatvaranje granica i ubrzanu imunizaciju jer, kako kaže, zdravlje građana je u ozbiljnoj opasnosti.

Najčitanije