Granica

Na GP Kostajnica čekanje do jedan sat

KOSTAJNICA - Na graničnom prelazu Kostajnica za izlazu iz BiH prema Hrvatskoj čeka se do jedan čas, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Pahor: Odluka o granici biće primjenjena prije ili kasnije

LJUBLJANA - Predsjednik Slovenije Borut Pahor izrazio je uvjerenje da će odluka o granici Arbitražnog suda u Hagu iz juna 2017. godine biti primjenjena što prije uprkos negodovanju Hrvatske.

Tramp: Na granici bi moglo biti raspoređeno 15.000 vojnika

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp rekao je danas da bi broj vojnika koji će biti raspoređeni na granici SAD i Meksika mogao da dostigne čak 15.000.

Hrvatska pojačava nadzor granice s BiH i Crnom Gorom

ZAGREB - U Hrvatskoj je danas potpisan ugovor o uspostavi stacionarnog sistem za nadzor državne granice s Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom vrijedan više od 28 milijuna kuna (3,8 milijuna evra), koji je jedan od preduslova za ulazak Hrvatske u šengensku zonu.

Hrvatska radi na ulasku u Šengen, opremila granicu sa Srbijom

ZAGREB - Hrvatska očekuje da će zadovoljiti tehničke kriterijume za ulazak u Šengen zonu do kraja godine i nada se njenom pridruživanju do 2020, izjavila je danas hrvatska državna sekretarka Terezija Gras.

Austrija najavljuje produženje kontrola na granici

BEČ - Austrijska vlada namjerava da produži kontrole na granicama sa Mađarskom i Slovenijom do maja 2019. godine.

Blumel: Mijenjanje granica na Kosovu prihvatljivo za Austriju

PRIŠTINA - Austrijski ministar za EU, kulturu i medije Gernot Blumel rekao je u Prištini da je za državu koju on zastupa "svako mirno rješenje između vlasti Kosova i Srbije prihvatljivo", piše Koha ditore.

U RS se pomjera starosna granica: U brak sve kasnije

BANJALUKA - U 2017. godini sklopljena su 5.954 braka, a kada je u pitanju prosječna starost supružnika, granice su se pomjerile prema gore, pa je mladoženjin prosjek 32,2 godine, a nevjestin 28,7 godina, podaci su Republičkog zavoda za statistiku RS.

Han: Korekcija granica kao mogući "završni dio slagalice"

BRISEL, SKOPLJE - Komesar EU za evropsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han izjavio je danas da, u okviru dijaloga Beograda i Prištine, "teritorijalna razmjena" ili "korekcija granica" nije isključena kao "završni dio slagalice".

DW: Promjena granica na Balkanu više nije tabu tema

Evropska unija i dalje je veoma zainteresovana za rješenje spora između Srbije i Kosova, ali ne želi da nameće svoja rješenja. Pritom ni promjena granica više nije nezamisliva - pod izvjesnim uslovima.

Najčitanije