Granica

ANP otkrio manjkavosti na bh. granici: 432 mjesta pogodna za ilegalan ulazak

BANJALUKA, SARAJEVO - Identifikovana su 432 mjesta koja su pogodna za ilegalni prelazak državne granice, a u cilju njene efikasne kontrole potrebno je nabaviti termovizijske kamere, senzore i sličnu opremu.

Ogromne gužve na Bajakovu, prelaz se čeka satima

BAJAKOVO - Na granicama su velike gužve, a poseban haos vlada na graničnom prelazu Bajakovo između Srbije i Hrvatske.

Više od 900 djece odvojeno od roditelja na granici SAD i Meksika

VAŠINGTON - Više od 900 djece, uključujući bebe, odvojeno je od roditelja na granici SAD i Meksika, godinu dana nakon što je administracija u junu prošle godine saopštila da će okončati politiku razdvajanja porodica koje ilegalno pređu granicu, upozorila je danas Unija američkih građanskih sloboda.

Duža čekanja na granici sa Hrvatskom

BANJALUKA - Duža zadržavanja vozila registrovana su na graničnim prelazima Brod, Trebimlja, Velika Kladuša i Izačić na izlazu iz BiH prema Hrvatskoj, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Šta je dozvoljeno prenositi preko granice i kolike su kazne

BANJALUKA - Počela je sezona godišnjih odmora, gužve na granicama sve su veće. Za sve koji planiraju odmor van granica Bosne i Hercegovine, korisno je da znaju pravila koja vrijede prilikom prelaska granice.

Pojačana frekvencija vozila u Gradišci i Brodu

BANJALUKA - Na graničnim prelazima Gradiška i Brod pojačana je frekvencija vozila na ulazu u BiH, dok su na izlazu iz BiH duža zadržavanja na prelazu Velika Kladuša.

Gužve na izlazu iz BiH

SARAJEVO - Na izlazu iz BiH dugo se čeka na graničnim prelazima Gradiška, Brod i Izačić prema Hrvatskoj, te na prelazu Deleuša prema Crnoj Gori, saopšteno je iz Bihamka.

Na ulazu u BiH čekanja do dva sata

BANJALUKA - Na graničnim prelazima Gradiška, Gradina, Brod, Kostajnica i Velika Kladuša na ulazu u BiH čeka se od jedan do dva sata.

Slovenija jača nadzor granice sa Hrvatskom zbog migranata

LJUBLJANA - Premijer Slovenije Marjan Šarec najavio je danas jačanje kontrole "zelene granice" sa Hrvatskom zbog nešto povećanih tokova ilegalnih migracija, posebno prema Italiji, zbog čega su početkom meseca na granici s tom zemljom uvedene i zajedničke patrole slovenačke i italijanske policije.

Primijećeno 29 izviđačkih aviona blizu ruske granice

MOSKVA - Najmanje 29 stranih aviona primijećeno je ove sedmice u misijama izviđanja blizu vazdušnog prostora Rusije, objavila je "Krasnaja zvezda".

Najčitanije