Granica

Špigel: Turska dirigovala nasrtanje na grčke granice

BERLIN - Turska država bila je umiješana u nedavne incidente na tursko-grčkoj granici, piše njemački Špigel.

Turske vlasti evakuisale migrante sa granice prema Grčkoj

ANKARA - Turske vlasti su danas evakuisale stotine migranata koji su čekali na granici prema Grčkoj u nadi da će stići do Evrope u vrijeme epidemije virusa korona, izvijestila je turska državna novinska agencija Anadolija.

Šengen slavi 26. godišnjicu s potpuno zatvorenim granicama

BRISEL - Šengenski prostor, čije zemlje članice ukidanje unutrašnjih graničnih kontrola smatraju jednim od najvećih postignuća evropskih integracija, obilježava u četvrtak 25. godišnjicu s potpuno zatvorenim granicama i strogim kontrolama uvedenim radi suzbijanja pandemije virusa korona.

Za robu otvoreni prelazi Karakaj, Vardište i Rača

BANJALUKA - Srbija je zatvorila sve granične prelaze prema BiH, osim prelaza Karakaj, Vardište i Rača, koji ostaju otvoreni samo za robni saobraćaj, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Još nije počelo postavljanje šatora na granici

SARAJEVO – Oružane snage BiH još uvijek nisu krenule sa procesom postavke šatora na pojedinim graničnim prelazima u BiH, a shodno odluci koju je ove sedmice donijelo Predsjedništvo BiH.

Korona zatvorila granice u Evropi

LONDON - Sve je više evropskih zemalja koje zbog širenja virusa korona zatvaraju svoje granice ili najavljuju nove restrikcije narednih dana.

Srbija će zatvoriti granicu prema Rumuniji

BEOGRAD - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je večeras da će Srbija zatvoriti granicu prema Rumuniji u cilju sprečavanja širenja korona virusa u Srbiji.

Frontex poslao još 100 čuvara na grčku granicu

VARŠAVA - Evropska granična služba Frontex poslala je još stotinu čuvara na grčku granicu kao pomoć u zaštiti Evropske unije od masovnog priliva migranata.

Obavezno popunjavanje sanitarnog obrasca na prelazu u Brčkom

BRČKO - Svi putnici koji dolaze iz država ugroženih virusom korona prilikom ulaska u BiH na graničnom prelazu u Brčkom obavezni su da popune sanitarni obrazac za pojedinca ili grupu, rekao je danas šef Inspektorata Brčko distrikta Damir Bulčević.

Slovenija zatvara granicu s Italijom

LJUBLJANA - Slovenački premijer Marjan Šarec naredio je zatvaranje granice prema Italiji, što je, kako je rekao, mjera koju je preuzeo od Austrije i ne odnosi se na teretni transport.

Najčitanije