Granica

Velika potraga na njemačko-češkoj granici, stotine policajaca traže djevojčicu

BERLIN - Stotine policajaca danas su angažovane u potrazi za nestalom osmogodišnjom djevojčicom u šumovitom području duž njemačko-češke granice.

Kolindina savjetnica: Ko je protiv prebijanja migranata, neka ih udomi

Bivša novinarka i savjetnica Kolinde Grabar-Kitarović Mirjana Hrga se na svom Facebook profilu osvrnula na snimke na kojima se vidi kako policajci tuku migrante.

Pojačana frekvencija vozila na izlazima iz BiH

BIJELJINA - Na graničnim prelazima Gradiška, Donja Gradina i Brod pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Slovenija podržala pismo 12 članica EU

LUKSEMBOURG, LJUBLJANA - Slovenački ministar unutrašnjih poslova Aleš Hojs podržao je u petak poziv 12 članica EU da se evropskim sredstvima finansira postavljanje ograda i žica na spoljnim granicama Unije, premda Slovenija nije među potpisnicama njihovog pisma EK.

Dvanaest država traži da EU finansira podizanje ograda na spoljnim granicama

Hrvatska je protiv prijedloga 12 država članica da se evropskim sredstvima finansira postavljanje ograda i žica na spoljnim granicama EU, izjavio je u petak hrvatski ministar unutranjih poslova Davor Božinović.

Pojačana frekvencija vozila na granici sa Hrvatskom

BANJALUKA - Frekvencija vozila pojačana je na graničnim prelazima Velika Kladuša, Gradiška, Brod i Kostajnica sa Hrvatskom na ulazu u BiH, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Milanović: Čime da čuvamo granice, lepezama?

ZAGREB - Snimak o nasilnom postupanju prema migrantima na granici Hrvatske i BiH danas je komentarisao predsjednik Zoran Milanović, koji kaže da sve treba istražiti da bi se vidjelo šta se tačno dogodilo i kakve posljedice Hrvatska može imati zbog toga.

Građani BiH samo u Srbiju ulaze bezuslovno

BANJALUKA - Državljani BiH bezuslovno mogu da uđu jedino u Srbiju, dok su neke zemlje, kao što su Hrvatska i Crna Gora, koje su tokom ljetnog perioda relaksirale mjere na granicama, ponovo pooštrile uslove koje stranci moraju ispuniti prilikom ulaska na njihovu teritoriju, a Švedska je u potpunosti zatvorila granicu za bh. građane.

Austrija u Crnu Goru šalje policajce i dronove

BEČ - Austrija će u Crnu Goru uputiti osam policajaca i četiri drona, kako bi pomogla crnogorskoj policiji u nadziranju granice.

Otvara se granica sa koje su agenti bičevima tjerali migrante

VAŠINGTON - Granični prelaz između Meksika i SAD u Teksasu, gdje se više hiljada haićanskih migranata skupilo posljednjih nedjelja, biće djelimično otvoren danas popodne, saopštile su američke vlasti.

Najčitanije