Granica

Austrija uvodi stroge mjere na granicama za Božić

Austrija popušta mjere zatvaranja, što uključuje otvaranje skijališta od 24. decembar, ali istovremeno od ponedjeljka uvodi stroge mjere ulaska u zemlju uz desetodnevnu samoizolaciju, čime se želi onemogućiti zimski turizam, priopštio je u srijedu austrijski kancelar Sebastijan Kurc.

Nelegalno prelazio granicu BiH i Hrvatske sa 600 kilograma mandarina

Službenici Jedinice granične policije Doljani juče su u graničnom pojasu na području Čapljine otkrili državljanina Bosne i Hercegovine i Hrvatske V.B. (1979) u nezakonitom prelasku državne granice, saopšteno je iz Granične policije.

Američki razarač povrijedio rusku granicu

MOSKVA - Američki razarač Džon Mekej povrijedio je ruske pomorske granice nedaleko od Japanskog mora, a nakon upozorenja sa ruske strane vrati se u neutralne vode, saopštilo je danas rusko minstarstvo odbrane.

Tegeltija: Traži se novo mišljenje za Prijedlog zakona o spoljnim poslovima

SARAJEVO - Na Savjetu ministara razmatran je Prijedlog zakona o vanjskim poslovima koji je vraćen za novo mišljenje Ministarstvu pravde i Predsjedništvu BiH, rekao je Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara, za "Nezavisne".

Hrvatska nabavlja sisteme za kontrolu granice sa Srbijom i BiH

Za kontrolu kopnene granice sa Srbijom i BiH hrvatski MUP nabavlja vrijednu opremu, a u pitanju su termoviziijske i dnevno-noćne kamere velikog dometa.

Rama: Bez regionalnog sporazuma nema uklanjanja granice KiM i Albanije

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je danas da "Albanija i Kosovo ne mogu da odluče da uklone granicu jer bi se tome protivili Beograd, Vašington i Brisel, tumačeći to kao Veliku Albaniju”, prenosi TV Kljan Kosova.

Cikotić: Preduzete aktivnosti smanjile broj ulazaka migranata

ZVORNIK - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Selmo Cikotić izjavio je danas u Zvorniku da su aktivnosti koje su u posljednje tri sedmice preduzete dale efekat na smanjenju broja ulazaka migranata u BiH.

Još 1.250 graničara pokrilo bi rupe na granici

SARAJEVO - Granična policija BiH nema ni ljudske ni materijalno-tehničke kapacitete da pokrije sve lokacije mogućeg nezakonitog prelaska granice i u ovom trenutku prema procjeni za pokrivanje svih lokacija nedostaje 1.250 policajaca.

Seničić: Još nije zvanična odluka da Grčka produžava zabranu

BEOGRAD - Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić izjavio je da još nije zvanično objavljena odluka da Grčka produžava zabranu ulaska srpskim državljanima i posle 15. septembra, ali da ga takva odluka ne bi začudila.

Tegeltija: Biće definisano sa kakvim testom se može ući u BiH

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je da će odluka o otvaranju granica za sve strane državljane biti donesena na narednoj sjednici Savjeta ministara i da će biti vrlo precizno definisano sa kakvim testovima se može ući u BiH.

Najčitanije