Granica

Kovač: Ugovor o državnoj granici otvaranje Pandorine kutije

SARAJEVO - Ugovor o državnoj granici je otvaranje Pandorine kutije. Postoji ugovor o državnoj granici koji su dva državnika potpisali, konkretno Tuđman i Izetbegović koji se primjenjuje od dana potpisivanja i to funkcionira.

Otvoren granični prelaz Kaštel-Dragonja, policija zadržala Hrvata

LJUBLJANA - Nakon tročasovne blokade slovenačko-hrvatski granični prelaz Kaštel-Dragonja iz bezbjednosnih razloga, otvoren je za saobraćaj, a jednog državljanina Hrvatske zadržala je policija.

Državljanin BiH i Srbije preko granice pokušao prenijeti 15.450 evra

SARAJEVO - Službenici Granične policije BiH za vikend su spriječili pokušaj nezakonitog prenosa 15.450 evra na MGP Rača pri izlasku iz BiH.

Višečasovna zadržavanja na GP Brod i Gradiška

SARAJEVO - Pojačan je promet vozila na graničnim prelazima Brod i Gradiška, saopšteno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

"Na granici Srbije i BiH nema nikakve kontrole"

SARAJEVO - Državni poslanik Saša Magazinović (SDP) danas je na svom Facebook profilu objavio video-snimak prelaska državne granice između BiH i Srbije kod mjesta Rudo, preko mosta na rijeci Lim, navodeći da se prevezao vozilom preko granice i nazad bez ikakve kontrole.

Na ulazu u BiH iz Hrvatske čekanja i do dva sata

BRČKO - Kolone vozila čekaju na izlazu iz Hrvatske prema BiH, a najduže zadržavanje je na graničnom prelazu Gunja-Brčko gdje se čeka dva časa, saopštio je Hrvatski auto-klub (HAK).

Gužve sve veće, kolona na autoputu Bregana-Lipovac 26 kilometara

ZAGREB - Kolona vozila na auto-putu Bregana-Lipovac, između petlji Lučko i naplatnih stanica Zagreb istok duga je oko 26 kilometara, saopštio je Hrvatski auto-klub (HAK).

Izetbegović: Granica između BiH i Srbije je utvrđena i neupitna

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da je državna granica između Srbije i BiH već utvrđena i neupitna, a riječ je, po njemu, o administrativnoj liniji razgraničenja između BiH i SR Jugoslavije, koju je Badinterova komisija 1991. godine označila kao međunarodnu.

Novi način registracije putnika mogao bi da "zagužva" granice

Novi način registracije putnika iz trećih država koji prelaze granice Evropske unije mogao bi izazvati nove gužve na graničnim prelazima. Od takvog scenarija strahuju i Hrvatska i Slovenija koje su na moguće probleme upozorile institucije EU.

Dodik 'prekrojio' mapu Balkana

BANJALUKA - Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, u intervjuu za DW izjavio je da referendum o nezavisnosti tog entiteta trenutno nije institucionalna tema. On međutim tvrdi da BiH neće opstati ni u kakvom obliku.

Reklame

Najčitanije