Granica

Australija zatvara granice prvi put nakon 100 godina

SIDNEJ - Granica između dvije najnaseljenije australijske države Viktorije i Novog Južnog Velsa od danas će biti zatvorena kako bi se spriječilo širenje virusa COVID-19, izjavio je premijer Viktorije Danijel Endrus.

Slovenija od subote zaoštrava granični režim

LJUBLJANA - Slovenački ministar unutrašnjih poslova Aleš Hojs potvrdio je u petak da Slovenija od ponoći Hrvatsku spušta sa "zelene" na "žutu listu" epidemiološki manje sigurnih država, čime se zaoštrava kontrola prilikom ulaska u Sloveniju.

Crna Gora otvara granice za državljane EU

Iako je crnogorsko Nacionalno koordinaciono tijelo za sprečavanje širenja virusa korona saopštilo da će pratiti odluke Evropske unije, Crna Gora i dalje ne popušta kada su u pitanju BiH i Srbija.

Nova pravila, evo ko iz BiH može u Hrvatsku bez samoizolacije

Štab civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio Odluku o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prelaza Republike Hrvatske.

Uhapšena dvojica bh. državljana na graničnim prelazima

Na graničnom prelazu Karakaj juče je uhapšen R.G. (1965), državljanina BiH, a prilikom ulaska u BiH na prelazu Gradiška, 27. juna, uhapšen je Š.D. (1960), saopšteno je iz Granične policije BiH.

Članice EU do utorka u podne mogu da se izjasne o otvaranju granica

BRISEL - Zemlje članice EU mogu do sutra u podne da se pisanom procedurom izjasne o listi zemlja za koje bi od 1. jula trebalo da prestane da važi restrikcija putovanja u Šengen, saznaje Tanjug u Briselu.

Čović: Hvala Plenkoviću na brzoj reakciji i racionalnoj odluci

MOSTAR - Najava ministra MUP-a i šefa Nacionalnog stožera civilne zaštite Hrvatske Davora Božinovića o otvaranju granice s Bosnom i Hercegovinom, odnosno ukidanju mjere samoizolacije za državljane BiH koji ulaze u Hrvatski otklonili su sve teorije kako BiH ostaje tampon zona bez mogućnosti protoka ljudi prema Hrvatskoj, saopšteno je iz HDZ-a BiH.

U kesi sa hranom nađeno 75.000 neprijavljenih evra

Carinici su juče na granici na Horgošu u saradnji sa policijom otkrili gotovo 75.000 neprijavljenih evra, od čega je do okončanja postupka pred sudom zadržano skoro 45.000 evra, saopšteno je iz Uprave carina Srbije.

Đakona ne puštaju u Crnu Goru, pričestio se na graničnom prelazu

TREBINJE - Đakon Konstantin Dojić i njegov maloljetni sin, koje vlasti Crne Gore ne puštaju u tu zemlju, pričestili su se jutros na graničnom prelazu Ilino Brdo.

Tinejdžerka iz Bara ilegalno ušla u Crnu Goru iz Srbije

PODGORICA - Osamnaestogodišnja djevojka iz Bara osumnjičena je da je ilegalno ušla iz Srbije u Crnu Goru da bi izbjegla neku od mjera uvedenih zbog sprečavanja širenja virusa korona, te je protiv nje podnesena krivična prijava.

Najčitanije