Granice

Glavna nagrada za "Granice kiše" na filmskom festivalu u Parizu

Film "Granice kiše" Vlastimira Sudara i Nikole Mijovića proglašen je najboljim na međunarodnom filmskom festivalu "Evropa oko Evrope" u Parizu.

Film "Granice kiše" dobio drugu nagradu u Bergamu

Film "Granice kiše" Vlastimira Sudara i Nikole Mijovića osvojio je drugu nagradu za najbolji film u glavnom takmičarskom programu na 37. Međunarodnom filmskom festivalu u Bergamu.

Haradinaj Tačiju: Nećeš nas obmanuti korekcijom granica

PRIŠTINA - Kosovski premijer Ramuš Haradinaj poručio je danas predsjedniku Hašimu Tačiju da ne pokušava da obmanjuje Kosovo lakom korekcijom granica jer se, kako tvrdi, to neće dogoditi, prenosi RTK2.

Film "Granice kiše" na festivalu u Geteborgu

BANJALUKA - Dugometražni igrani film iz Republike Srpske "Granice kiše" biće prikazan na filmskom festivalu koji danas počinje u švedskom gradu Geteborgu, rekao je Srni Vlastimir Sudar, koji je sa Nikolom Mijovićem autor ovog filma.

Zvizdić pozvao Srbiju i Hrvatsku da se riješi pitanje granica sa BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić pozvao je danas Hrvatsku da ratifikuje, a Srbiju da potpiše Ugovor o granici sa BiH s ciljem stvaranja prosperitetne budućnosti, izgradnje povjerenja i trajnog mira.

Psi će uskoro otkrivati drogu, eksploziv i sumnjive osobe na granicama u Hrvatskoj

ZAGREB - Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske nabavlja pse koji će biti na granici, a radiće na otkrivanju eksploziva i droge.

Komšić poručio Brnabić: Granice BiH se ne mogu mijenjati

SARAJEVO - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagovao je danas na izjavu premijerke Republike Srbije Ane Brnabić, koja je, govoreći o ukidanju granice između Albanije i Kosova, kazala da su "očigledno granice na stolu i sada imamo da za neke (Kosovo i Albaniju) mogu da budu, a za Republiku Srpsku ne mogu".

Evropska komisija upozorila domaće institucije: Ojačajte granice i spriječite pranje novca

BRISEL, SARAJEVO, BANJALUKA - Bosna i Hercegovina ispunjava mjerila za viznu liberalizaciju, ali i dalje postoje problemi u implementaciji Akcionog plana za migracije i azil, kao i problem organizovanih kriminalnih grupa iz BiH koje djeluju u EU, navedeno je u najnovijem izvještaju o sprovođenju vizne liberalizacije, koji je uradila Evropska komisija.

Film "Granice kiše" otvara "Prvi kadar"

ISTOČNO SARAJEVO - Premijernim prikazivanjem igranog filma "Granice kiše", autora Nikole Mijovića i Vlastimira Sudara, u ponedjeljak, 12. novembra, svečano će u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo biti otvoren 12. Međunarodni filmski festival "Prvi kadar".

Brnabić poručila Tačiju: Prekinite priču u Preševu, Bujanovcu i Medveđi

PROKUPLJE - Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je danas predstavnicima privremenih vlasti u Prištini da prestanu da pričaju o Preševu, Bujanovcu i Medveđi i da se okanu centralne Srbije, i istakla da treba da se razgovara o tome da li možemo da dođemo do kompromisa koji bi obezbijedio dugoročnu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

Najčitanije