Granice

Film "Granice kiše" na festivalu u Geteborgu

BANJALUKA - Dugometražni igrani film iz Republike Srpske "Granice kiše" biće prikazan na filmskom festivalu koji danas počinje u švedskom gradu Geteborgu, rekao je Srni Vlastimir Sudar, koji je sa Nikolom Mijovićem autor ovog filma.

Zvizdić pozvao Srbiju i Hrvatsku da se riješi pitanje granica sa BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić pozvao je danas Hrvatsku da ratifikuje, a Srbiju da potpiše Ugovor o granici sa BiH s ciljem stvaranja prosperitetne budućnosti, izgradnje povjerenja i trajnog mira.

Psi će uskoro otkrivati drogu, eksploziv i sumnjive osobe na granicama u Hrvatskoj

ZAGREB - Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske nabavlja pse koji će biti na granici, a radiće na otkrivanju eksploziva i droge.

Komšić poručio Brnabić: Granice BiH se ne mogu mijenjati

SARAJEVO - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagovao je danas na izjavu premijerke Republike Srbije Ane Brnabić, koja je, govoreći o ukidanju granice između Albanije i Kosova, kazala da su "očigledno granice na stolu i sada imamo da za neke (Kosovo i Albaniju) mogu da budu, a za Republiku Srpsku ne mogu".

Evropska komisija upozorila domaće institucije: Ojačajte granice i spriječite pranje novca

BRISEL, SARAJEVO, BANJALUKA - Bosna i Hercegovina ispunjava mjerila za viznu liberalizaciju, ali i dalje postoje problemi u implementaciji Akcionog plana za migracije i azil, kao i problem organizovanih kriminalnih grupa iz BiH koje djeluju u EU, navedeno je u najnovijem izvještaju o sprovođenju vizne liberalizacije, koji je uradila Evropska komisija.

Film "Granice kiše" otvara "Prvi kadar"

ISTOČNO SARAJEVO - Premijernim prikazivanjem igranog filma "Granice kiše", autora Nikole Mijovića i Vlastimira Sudara, u ponedjeljak, 12. novembra, svečano će u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo biti otvoren 12. Međunarodni filmski festival "Prvi kadar".

Brnabić poručila Tačiju: Prekinite priču u Preševu, Bujanovcu i Medveđi

PROKUPLJE - Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je danas predstavnicima privremenih vlasti u Prištini da prestanu da pričaju o Preševu, Bujanovcu i Medveđi i da se okanu centralne Srbije, i istakla da treba da se razgovara o tome da li možemo da dođemo do kompromisa koji bi obezbijedio dugoročnu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

DW: Promjena granica na Balkanu više nije tabu tema

Evropska unija i dalje je veoma zainteresovana za rješenje spora između Srbije i Kosova, ali ne želi da nameće svoja rješenja. Pritom ni promjena granica više nije nezamisliva - pod izvjesnim uslovima.

Kurc neće javno o granicama, čeka konkretan plan

BEČ - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc poručuje da ne želi da komentariše predloge rješenja za Kosovo vezano za korekciju granica i razgraničenje sve dok ne budu bili ponuđeni konkretni planovi za tako nešto.

Granice Srbije prešlo 45 miliona ljudi

BEOGRAD - Granicu Srbije tokom ljeta je prešlo 45 miliona ljudi, što je tri miliona više nego prošle godine, a najveći pritisak je prema Mađarskoj i Hrvatskoj, rekao je direktor policije Srbije Vladimir Rebić.

Najčitanije