Granice

BiH spora na putu do slobode kretanja

BANJALUKA - Regionalni sporazum o slobodi kretanja i boravka građana, koji omogućava prelazak granice sa ličnom kartom, lideri BiH, Crne Gore, Albanije, Sjeverne Makedonije, Srbije i Kosova trebalo bi da potpišu 6. oktobra u Sloveniji, međutim pitanje je da li će BiH uspjeti završiti neophodne procedure i stvoriti mogućnost za potpis tog sporazuma koji bi od 1. januara naredne godine trebalo da stupi na snagu.

Njemačka: Uvođenje kontrole prema Češkoj i Tirolu privremeno

BERLIN - Njemačka je saopštila danas da je njena odluka o uvođenju granične kontrole sa Češkom i Austrijom privremena mjera donijeta u krajnjem slučaju.

Kontrole na granicama Njemačke su privremene

BERLIN - Pojačane kontrole na granicama Njemačke vrše se radi usporavanja širenja virusa korona i predstavljaju privremeno i krajnje rješenje, rekao je danas portparol Vlade Štefen Zajbert.

EU i dalje zatvorena za građane BiH

BRISEL - Ambasadori zemalja članica EU odlučili su da ne mijenjaju postojeću listu od 11 zemlja kojima je dozvoljen ulazak u EU, potvrđeno je Tanjugu u Briselu.

Grčka granica ostaje zatvorena još dvije sedmice

ATINA - Grčka vlada produžila je mjeru zabrane ulaska u tu zemlju za građane određenih zemalja, između kojih je i Srbija.

Njemačka želi da ukine obavezno testiranje za povratnike, karantin ostaje

BERLIN - Njemačka želi da ukine obavezno testiranje na koronavirus za one koji se vraćaju s puta, a koje je uvedeno početkom mjeseca s ciljem da se zaustavi širenje epidemije, saopštilo je ministarstvo zdravlja, navodeći kao jedan od razloga i taj da su kapaciteti laboratorija ograničeni.

Kurc traži strože kontrole na austrijskim granicama

BEČ - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc izjasnio se za strože kontrole povratnika sa odmora na austrijskim granicama.

Njemačka olakšava graničnu kontrolu: Nevjenčani parovi ponovo zajedno

BERLIN - Njemačka će od ponedjeljka olakšati graničnu kontrolu kako bi omogućila nevjenčanim parovima da se ponovo sastanu nakon više mjeseci razdvojenosti zbog pandmeije korona virusa.

Rusi će moći u Crnu Goru tek kada otvore granicu za Crnogorce

Crna Gora otvoriće granicu za državljane Rusije i Azerbejdžana, odlučilo je večeras Koordinaciono tijelo Vlade Crne Gore za zarazne bolesti.

EU ostaje zatvorena za BiH do kraja avgusta?

BRISEL - Ambasadori zemlja članica EU odlučili su da ne vrate Srbiju na listu zemlja kojima je na osnovu "bolje ili slične epidemiloške situacije" dozvoljeno putovanje u EU, saznaje Tanjug u Briselu.

Najčitanije