Granice

Film "Granice kiše" otvara "Prvi kadar"

ISTOČNO SARAJEVO - Premijernim prikazivanjem igranog filma "Granice kiše", autora Nikole Mijovića i Vlastimira Sudara, u ponedjeljak, 12. novembra, svečano će u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo biti otvoren 12. Međunarodni filmski festival "Prvi kadar".

Brnabić poručila Tačiju: Prekinite priču u Preševu, Bujanovcu i Medveđi

PROKUPLJE - Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je danas predstavnicima privremenih vlasti u Prištini da prestanu da pričaju o Preševu, Bujanovcu i Medveđi i da se okanu centralne Srbije, i istakla da treba da se razgovara o tome da li možemo da dođemo do kompromisa koji bi obezbijedio dugoročnu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

DW: Promjena granica na Balkanu više nije tabu tema

Evropska unija i dalje je veoma zainteresovana za rješenje spora između Srbije i Kosova, ali ne želi da nameće svoja rješenja. Pritom ni promjena granica više nije nezamisliva - pod izvjesnim uslovima.

Kurc neće javno o granicama, čeka konkretan plan

BEČ - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc poručuje da ne želi da komentariše predloge rješenja za Kosovo vezano za korekciju granica i razgraničenje sve dok ne budu bili ponuđeni konkretni planovi za tako nešto.

Granice Srbije prešlo 45 miliona ljudi

BEOGRAD - Granicu Srbije tokom ljeta je prešlo 45 miliona ljudi, što je tri miliona više nego prošle godine, a najveći pritisak je prema Mađarskoj i Hrvatskoj, rekao je direktor policije Srbije Vladimir Rebić.

Film "Granice kiše" u programu festivala u Montrealu

BEOGRAD - Poslije pretpremijere u Sarajevu, film "Granice kiše" autora Nikole Mijovića i Vlastimira Sudara u zvaničnoj konkurenciji na 42. izdanju Montreal World Film Festivala, najavili su danas organizatori.

Karl Bilt: Promjena granica na Balkanu otvara priču o budućnosti BiH

Bivši Visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu i bivši premijer Švedske Carl Bildt izjavio je da se protivi promjeni postojećih granica na Kosovu ocjenjujući da bi to moglo da ugrozi bezbjednost na Balkanu.

Lukač: MUP Srpske se uključio u zaštitu granice

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da su pripadnici ovog ministarstva uključeni u zaštitu granice i da će biti angažovan još dodatni broj ljudi da bi bili spriječeni nelegalni ulasci migranata u Srpsku i BiH.

Ivanić: Zbog izbornog zakona cijela BiH bi mogla postati Mostar

BEOGRAD - Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, koji je danas razgovarao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, rekao je da bi se zbog problema u vezi sa Izbornim zakonom moglo desiti da cijela BiH postane Mostar.

Svi granični sporovi na Balkanu

Poučena iskustvom neriješenog graničnog pitanja između Hrvatske i Slovenije, Evropska unija upozorila je da više neće uvoziti takve probleme i da ih balkanske zemlje koje joj žele pristupiti moraju prije toga riješiti.

Najčitanije