Grenland

Otopljavanje Grenlanda dovešće do velikih seoba stanovništva

Veliko otapanje leda na Grenlandu dovodi Zemlju u opasnost od velikih seoba i migracija do sredine vijeka, uzrokovanih klimatskim promjenama, upozoravaju ekolozi.

Požari poharali planetu, čak i na Arktiku

ŽENEVA - Požari ovog ljeta haraju planetom - gore Aljaska, najsjeverniji dijelovi Rusije i Amazonija, a meteorologe i naučnu javnost zaprepastila je pojava požara na Arktiku!

Amerikanci žele Grenland zbog rijetkih metala Zemljine kore

Vašington je nedavno sa Grenlandom potpisao memorandum o saradnji na vađenju tehnoloških metala, tragajući za alternativnim izvorima snadbijevanja nakon što je Kina naznačila da bi mogla ograničiti njihov izvoz u SAD, piše The Financial Times.

Tramp se našalio: Obećavam, ovo neću uraditi Grenlandu

VAŠINGTON - Ideja kupovine Grenlanda ponovo je u fokusu pažnje američkog predsjednika Donalda Trampa koji se, ovog puta, našalio na tu temu, objavivši fotografiju kako Grenland neće izgledati ako bude prodat SAD.

NASA: Led na Grenlandu može podići nivo mora za 7,5 metara

Pedeset godina nakon slijetanja na Mjesec američka svemirska agencija NASA sve više okreće svoj fokus.

Iz Bijele kuće potvrđuju: Tramp razmatra kupovinu Grenlanda

VAŠINGTON - Ekonomski savjetnik Bijele kuće Leri Kadlou potvrdio je danas da američki predsjednik Donald Tramp "želi da razmotri" kupovinu Grenlanda, iako su sa tog ostrva, koje je u sastavu Kraljevine Danske, poručili da nisu na prodaju.

Danski političari o ideji Trampa: Mora da je aprilska šala, poludio je

KOPENHAGEN - Danski političari s podsmjehom su danas reagovali na ideju da Kopenhagen proda Grenland Vašingtonu, nakon što je predsjednik SAD Donald Tramp o tome navodno razgovarao sa svojim savjetnicima.

Tramp zainteresovan za kupovinu Grenlanda

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp zainteresovan je za kupovinu Grenlanda od Kraljevine Danske, piše The Wall Street Journal.

Vreli talas iznad Grenlanda

Vreli talas koji je prije sedam dana oborio temperaturne rekorde u pet evropskih država sada se nalazi iznad Grenlanda.

Toplotni talas ugrožava Grenland

Vreli vazduh koji je zahvatio Evropu ove sedmiice kreće se prema Grenladnu i mogao bi da utiče na smanjenje druge po veličini ledene ploče u svjetu na rekordno nizak nivo zabilježen 2012. godine, saopšeno je danas iz UN.

Najčitanije