Greta Tunberg

Greta Tunberg nezadovoljna sporazumom šefova EU

STOKHOLM - Ekološka aktivistkinja Greta Tunberg izrazila je danas nezadovoljstvo sporazumom koji su postigli šefovi EU o planu oporavka, navodeći da su to sve samo lijepe riječi, ali da se klimatska kriza i dalje ne tretira kao kriza.

Tunberg dobila nagradu od milion evra pa je donirala

Švedska ekološka aktivistkinja Greta Tunberg (17) saopštila je danas da će nagradu od milion evra koju je dobila za humanost od portugalske fondacije Gulbenkian donirati grupama koje se bore protiv klimatskih promjena i odbranu prirode.

Tunberg poručila liderima EU: Klimatske promjene su hitan slučaj

Švedska aktivistkinja za borbu protiv klimatskih promjena Greta Tunberg danas je uputila apel liderima Evropske unije da po tom pitanju hitno preduzmu neophodne mere, i istakla da su ljudi u čijim rukama se nalazi vlast praktično odustali od mogućnosti da generacijama koje dolaze pruže pristojnu budućnost.

Tunberg: Pitanje klime jednako hitno kao pandemija

Pitanje klimatskih promjena jednako je hitno kao i pitanje pandemije korona virusa, izjavila je švedska aktivistkinja za borbu protiv klimatskih promjena Greta Tunberg.

Greta Tunberg: Šansa da se krene novim putem

STOKHOLM - Države imaju šansu da krenu novim putem dok se društva vraćaju u normalno stanje poslije restrikcija koje su uvedene radi sprečavanja širenja virusa korona, izjavila je danas aktivistkinja Greta Tunberg povodom Dana Zemlje.

Greta Tunberg: Veoma izvjesno zaražena sam virusom korona

NJUJORK - Švedska aktivistkinja Greta Tunberg (17) saopštila je da je više nego "vrlo izvjesno" da je zaražena virusom korona, zbog čega je dvije nedjelje u izolaciji, ali da se oporavlja.

Hrvatski ministar upoznao Gretu Tunberg

Hrvatski ministar okoline pozvao je klimatsku aktivistkinju Gretu Tunberg na sjednicu Savjeta za okolinu Evropske unije.

Greta: Neću da ćutim dok svijet gori

Švedska aktivistkinja Greta Tunberg pozvala je u Bristolu mlade Britance da se što više mobilišu u borbi protiv klimatskih promjena.

Pojavila se "anti-Greta": Ne dolazi smak svijeta zbog klimatskih promjena

Njemačka tinejdžerka Naomi Zibt gotovo je preko noći postala miljenica desnice u Njemačkoj, ali i šire, kao odgovor "skeptika" oko globalnog zagrijavanja na slavnu švedsku tinejdžerku i klimatsku aktivistkinju Gretu Tunberg. Stoga nije ni čudno da je dobila nadimak "anti-Greta".

Greta Tunberg novcem od nagrade osniva fondaciju

KOPENHAGEN - Švedska aktivistkinja Greta Tunberg upotrijebiće novac od nagrade Rajt Lajvlihud organizacije za osnivanje istoimene fondacije.

Najčitanije