Grlo

Sedam prirodnih načina kako umiriti grlo preko noći

Grlobolja je česta pojava u hladnim danima. Njezini najčešći uzroci su prehlada, pretjerano naprezanje glasnica ili suhi zrak kojem smo zimi izloženi zbog grijanja. Umjesto umjetnih preparata i lijekova, donosimo vam nekoliko prirodnih metoda kojima možete na zdrav i jednostavan način otkloniti tu neugodnu bol.

Prirodni antibiotik: Pomaže kod kašlja i upala

Čaj od kadulje koristi se za ublažavanje i liječenje groznice i prehlade, upale grla, glavobolje i probavnih smetnji. Ispiranje usne šupljine kaduljom smanjuje rizik od bolesti desni.

Želatin protiv bolova u grlu od đumbira i limuna

Đumbir, limun i med pomažu u jačanju imuniteta, ali i kod zimskih bolesti praćenih grloboljom. Uz ovaj recept taj pripravak će vam uvijek biti dostupan u frižideru.

Domaći sirup za bolno grlo i kašalj

Tegobe izazvane bolovima u grlu i kašljem možete ublažiti domaćim sirupom koji se jednostavno priprema i veoma je efikasan.

Prirodni načini za liječenje bolova u grlu

​Kada dođu hladni dani mnogo toga se promijeni u našoj svakodnevici ali i zdravlju. Osim što nam koža postaje suva, a kosa izgubi sjaj, javlja se i niz zdravstvenih problema od kojih neki mogu biti na prvi pogled ne tako teški, ali mogu izazvati neprijatnost i pokvariti dan.

Napravite spasonosni sirup za borbu protiv grlobolje

Upala grla je nešto s čime se susrećemo u svako doba godine, ali najviše tokom hladnih mjeseci.

Gnojna angina: Uzroci, simptomi, liječenje

Gnojna angina je bolest koja najčešće pogađa malu djecu, ali zna se javiti i kod odraslih ljudi. Glavne karakteristike ove bolesti su poteškoće s gutanjem i bol u grlu, a javlja se zbog pada imuniteta.

Najčitanije