Grmeč

Djeca Srba povratnika dobila školski pribor

SANSKI MOST- Članovi Zavičajnog udruženja Sanjana „Grmeč“, koje svoje sjedište ima u Banjaluci, osigurali su i ove godine školski pribor za učenike osnovnih i srednjih škola iz porodica povratnika srpske nacionalnosti koji žive na području Općine Sanski Most.

Udruženje Sanjana "Grmeč": Čistili i uređivali povratnička sela

SANSKI MOST - Članovi Zavičajnog udruženja Sanjana "Grmeč", sa sjedištem u Banjaluci, proveli su tokom proteklog vikenda radnu akciju čišćenja i uređenja na području podgrmečkog sela Stanići, koje je udaljeno petnaestak kilometara od Sanskog Mosta.

Udruženje Grmeč: Božićni paketi za srpske povratnike

SANSKI MOST - Članovi Zavičajnog udruženja Sanjana "Grmeč", koje svoje sjedište ima u Banjaluci, osigurali su i ove godine preko stotinu humanitarnih paketa za povratnike srpske nacionalnosti koji žive na području općine Sanski Most.

Opštinsko vijeće Drvara: Izmjestiti otpad u roku od 24 časa

DRVAR - Opštinsko vijeće Drvara zatražilo je da nadležni inspekcijski organi u roku od 24 časa nalože odgovornim fizičkim i pravnim licima i drugim organima izmještanje tekstilnog otpada iz Italije istovarenog u nekadašnju fabriku "Grmeč", radi zaštite i bezbjednosti građana, rekla je nakon sjednice načelnik opštine Dušica Runić.

Normalizovan saobraćaj prema Bosanskom Petrovcu

DRVAR - Na dionici Drvar - Bosanski Petrovac na izlazu iz Drvara normalizovan je saobraćaj, nakon završenog protesta građana, saopšteno je Auto-moto saveza Republike Srpske.

KUD-u "Grmeč" donacija od 4.000 KM

BOSANSKI PETROVAC - Delegacija iz Vojvodine posjetila je Bosanski Petrovac te razgovarala s opštinskim načelnikom Dejanom Prošićem, ali i lokalnom KUD-u "Grmeč" uručila donaciju u vrijednosti od 4.000 KM.

Na Grmeču snijeg pada kao da je januar

​Stanovnike Bosanske Krajine, tačnije mjesta Korčanica nedaleko od Bosanskog Petrovca iznenadio je i snijeg.

Šakali okupirali grmečke šume, lovci planiraju hajke

SANSKI MOST - Lovočuvar u Lovačkom društvu "Sana" Muhamed Seferović, skupa s lovcima Arnesom i Elvisom Kenjarom, uspio je ustrijeliti čaglja ili šakala, i to se dogodilo na širem lokalitetu sela Kljevci, nadomak Sanskog Mosta. Seferović kaže kako je primijetio tri šakala koji su se kretali prema vrelu Dabra, nakon čega je u pomoć pozvao dva lovca kako bi pokušali odstrijeliti ove predatore koji su sve češći u grmečkim šumama.

Djeca srpskih povratnika dobila paketiće

SANSKI MOST - Članovi Zavičajnog udruženja Sanjana "Grmeč" i ove godine su, povodom obilježavanja velikog srpskog praznika Svetog Save, za djecu srpskih povratnika u Sanskom Mostu obezbijedili paketiće sa igračkama i slatkišima.

Sve više bliskih susreta s medvjedima

SANSKI MOST - Prisustvo velikog broja medvjeda na obroncima planine Grmeč prijavljeno je ovih dana od strane brojnih stanovnika podgrmečkih sela, planinara, izletnika i lovaca koji uređuju lovačke čeke i obavljaju druge aktivnosti u lovištima za vrijeme lovostaja.

Najčitanije