Groznica Zapadnog Nila

Koje sve tropske bolesti prenose komarci?

Poslije tri godine, u Srbiji je ponovo registrovan virus Zapadnog Nila, zbog čega su gradske vlasti apelovale na ljude da izbegjavaju boravak napolju za vrijeme najveće aktivnosti ovih insekata, odnosno od 19 do 24 časa.

Preminula oboljela od groznice zapadnog nila

BEOGRAD - Žena /84/ iz Beograda koja je bila hronični bolesnik i oboljela od groznice zapadnog Nila preminula je, što je prva ovogodišnja žrtva koja se može dovesti u vezu sa tim virusom u Srbiji.

Još dvije osobe umrle od groznice zapadnog Nila u Srbiji

BEOGRAD - U Srbiji su protekle sedmice od posljedica groznice zapadnog Nila umrle dvije osobe, pa je broj smrtnih slučajeva od početka godine povećan na 36, saopšteno je danas iz Instituta za javno zdravlje Srbije "Doktor Milan Jovanović Batut".

Prva žrtva groznice Zapadnog Nila u Zagrebu

ZAGREB - Stariji muškarac prva je žrtva posljedica groznice Zapadnog Nila u Zagrebu.

U Hrvatskoj pet osoba u komi zbog Groznice zapadnog Nila

ZAGREB - Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), od jula mjeseca ove godine, kada je došlo do izbijanja epidemije Groznice zapadnog Nila, pa do septembra u Republici Hrvatskoj je ukupno 39 oboljelih osoba, od čega je njih pet trenutno u teškom stanju.

U Srbiji od groznice Zapadnog Nila umrlo 15 osoba

BEOGRAD - U Srbiji je do 21. avgusta registrovano 159 slučajeva obolijevanja od groznice Zapadnog Nila, sa 15 smrtnih ishoda koja se mogu dovesti u vezu sa groznicom, navodi se u posljednjem izvještaju Insituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" u Beogradu.

U Srbiji pet osoba umrlo od groznice zapadnog Nila

BEOGRAD - U Srbiji je do danas od groznice zapadnog Nila preminulo pet osoba, a registrovano 70 slučajeva oboljenja, saopštio je Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Od groznice zapadnog Nila jedna osoba preminula u Srbiji

BEOGRAD - U Srbiji je evidentirano 29 oboljelih od groznice zapadnog Nila, a jedna osoba je preminula zbog komplikacija koje se mogu dovesti u vezu sa tom groznicom, saopšteno je danas iz Instituta za javno zdravlje Srbije "Milan Jovanović Batut".

Najčitanije