Guča

Donje Dragačevo želi da se otcijepi

U Donjem Dragačevu su potpaljene separatističke vatre – ovaj, manji ali bogatiji dio opštine Lučani, želi da se otcijepi od većeg i siromašnijeg Gornjeg Dragačeva, čije je sjedište u Guči, i formira svoju lokalnu samoupravu.

Elvis Bajramović prva truba Guče

GUČA - Nagradu Prva truba 59. Dragačevskog sabora trubača u Guči dobio je Elvis Bajramović iz Bojnika.

Počinje sabor trubača u Guči

BEOGRAD - U Guči danas počinje 59. Dragačevski sabor trubača koji će trajati do 11. avgusta pod sloganom "Najzvučnija letnja destinacija".

Zaharova: Zahvaljujući Guči upoznala sam stvarnu Srbiju

BEOGRAD - Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izrazila je danas zadovoljstvo što je zahvaljući posjeti Srbiji i odlasku na, kako je rekla, nevjerovatnu feštu u Guču, koji je organizovao ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, imala priliku da upozna pravu Srbiju.

Stefan Mladenović, prva truba 58. Sabora u Guči

GUČA - Na takmičenju najboljih trubačkih orkestara u Guči titulu najboljeg trubača osvojio je Stefan Mladenović iz Vranja.

Ruski mediji: Zaharova nije odoljela zvucima trube

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prilikom posjete Srbiji nije mogla da odoli zvucima trube u Guči te je pokazala umeće plijesa.

Zaharova stigla u Guču

GUČA - Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova boravi danas u posjeti Srbiji, a poslije današnjeg sastanka sa Ivicom Dačićem u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, Zaharova je došla u posjetu Guči.

Sabor trubača vraćen tradiciji, trubi i trubačima

GUČA - Stihovima srpskog pjesnika Branka Radičevića - "Sviraj trubo, svirala zadugo - za veselja i ni za šta drugo" - danas je u ovoj srpskoj varošici ispred Spomenika trubaču počeo 58. Dragačevski sabor trubača u Guči.

Počinje 58. Dragačevski sabor trubača

U Guči danas počinje 58. Dragačevski sabor trubača, koji će do 12. avgusta, okupiti brojne trubačke orkestre i ljubitelje trube, i turiste iz cijelog svijeta.

Zaharova: Dolazim u Guču

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova potvrdila je danas da dolazi u Srbiju i da će posjeti Dragačevski sabor trubača u Guči.

Najčitanije