Gubitak

NBA liga izgubila 694.000.000 dolara zbog otkazanih utakmica

NBA liga izgubila je 694.000.000 dolara.

Fudbalski klubovi zbog korone izgubili 14 milijardi dolara

Globalna pandemija virusa korona koštala je fudbalske klubove u svijetu oko 14 milijardi dolara ili oko trećinu njihove ukupne vrijednosti, objavio je Međunarodna federacije fudbalskih asoscijacija (FIFA).

Rols-Rojs u gubitku 7,2 milijarde dolara u prvih šest mjeseci

Britanski proizvođač motora za avione Rols-Rojs zabilježio je rekordni gubitak od 5,4 milijarde funti (7,2 milijarde dolara) u prvoj u polovini 2020, usljed negativnih uticaja pandemije virusa korona na poslovanje.

"Lufthanza" u gubitku 1,5 milijardi evra

Najveći njemački avio-prevoznik "Lufthanza" saopštio je danas da je u drugom kvartalu zabilježio gubitak od 1,5 milijardi evra pošto ovaj industrijski segment i dalje trpi posljedice pandemije virusa korona.

Đokić: Visok nivo gubitaka u distributivnim preduzećima

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je da pojedina distributivna preduzeća u okviru "Elektroprivrede Republike Srpske" imaju visok nivo gubitaka u prvih pola godine, ali da su razlozi za gubitke u poslovanju različiti.

BMW iskazao gubitak od 666 miliona evra u drugom kvartalu

MINHEN - Njemačka autokompanija BMW iskazala je za drugo tromjesečje 2020. negativan finansijski rezultat od 666 miliona evra (786 miliona dolara) prije kamata i poreza, što je ogroman pad u odnosu na operativni profit od 2,2 milijarde evra ostvaren u istom periodu godinu ranije.

Prihodi "Diznija" drastično opali zbog pandemije

Kompanija "Volt Dizni" saopštila je u utorak da je njen neto prihod drastično opao od marta do juna, kada je većina tematskih parkova bila zatvorena, a premijere filmova odložene.

Cukerberg izgubio sedam milijardi dolara zbog bojkota oglasa

Mark Cukerberg, osnivač Facebooka, izgubio je sedam milijardi dolara zbog bojkota društvenih oglasa na toj društvenoj mreži.

Korona koštala najbogatije Austrijance milijarde evra

Kriza zbog virusa korona teško je pogodila i najbogatije Austrijance, koji su izgubili milijarde evra.

Centar "Pompidu" zbog korone gubi 20 miliona evra

Centar "Žorž Pompidu" u Parizu, dom najveće evropske kolekcije savremene umjetnosti, zbog pandemije virusa korona izgubiće 20 miliona evra, ali trenutno se priprema za ponovno bezbjedno otvaranje.

Najčitanije