Guma

Michelin gume od recikliranih plastičnih boca

Proizvođač guma Michelin namjerava da u budućnosti koristi velike količine recikliranih PET boca za proizvodnju guma.

Kako da produžite vijek trajanja pneumatika?

Automobilske gume predstavljaju jedini dodir vozila s putem i tako značajno utiču na bezbjednost u saobraćaju, vozne karakteristike i udobnost tokom vožnje.

Kada je vrijeme za balansiranje guma

Prilikom montiranja guma, dio procedure je i njihovo balansiranje. Kada dolazi do problema sa balansom guma tokom vožnje i njihovog korišćenja?

Koliko je bitan datum proizvodnje gume

Čak ni bolji poznavaoci automobila ne znaju šta određena oznaka na gumi znači, a naročito ne one manje istaknute poput DOT oznaka. To je serija od niza slova i brojeva koji su upisani na boku gume, a najčešće se ispred njih nalazi oznaka DOT.

Šta se desi kada lamborginiju pukne guma pri brzini od 210 km/h

Norveška kompanija "Zajrus" nije baš bila zadovoljna sa postojećih 640 konjskih snaga lamborgini urakana, pa ga je unapredila u turbo verziju sa 1.200 konjskih snaga.

Virus korona smanjio gužve za zamjenu guma

BANJALUKA - Od 15. aprila prestaje da važi obavezno posjedovanje zimske opreme na vozilima, pa time u auto-servisima očekuju i više posla, međutim zbog novonastale situacije s pandemijom virusa korona ne očekuju se gužve u aprilu ove godine kao prethodnih, jer su se pojedini vozači odlučili da zamjena pneumatika ipak sačeka prolazak opasnog virusa.

Zašto je važno održavati rezervnu gumu?

Nikada se ne zna kada ćete biti prinuđeni da upotrijebite rezervnu gumu na vašem automobilu. Budući da kod većine vozila najčešće stoji skrivena u prtljažniku, njeno stanje je vozaču najčešće nepoznato.

Zablude o gumama u koje ne treba da vjerujete

Gume predstavljaju dio automobila koji nerijetko zanemarujmo na uštrb svega drugog, pa samim tim nismo sigurni kako da adekvatno brinemo o njima, naročito ako se uzme u obzir da se mogu čuti raznorazni savjeti i preporuke, koje nisu nužno i vjerodostojne.

Vidio da se nema gdje parkirati pa izbušio svima gume i odvezao se

ZAGREB - Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela oštećenje tuđe stvari.

Eksplodirala guma, šest osoba povrijeđeno

UGLJEVIK - Šest osoba je povrijeđeno, od kojih su dvije upućene u bijeljinsku bolnicu, nakon što je jutros u RiTE Ugljevik u radionici eksplodirala guma na kamionu damper, potvrđeno je za "Nezavisne" iz Policijske uprave Bijeljina.

Najčitanije