Gume

Zablude o gumama u koje ne treba da vjerujete

Gume predstavljaju dio automobila koji nerijetko zanemarujmo na uštrb svega drugog, pa samim tim nismo sigurni kako da adekvatno brinemo o njima, naročito ako se uzme u obzir da se mogu čuti raznorazni savjeti i preporuke, koje nisu nužno i vjerodostojne.

Vandali izbušili gume na nekoliko automobila u Banjaluci

BANJALUKA - Nepoznati vandali izbušili su danas nekoliko guma na parkiranim automobila u centru Banjaluke.

Šta treba da znate o gumama kako bi smanjili potrošnju goriva?

Iako za gume, generalno gledano, važi pravilo "koliko para, toliko muzike" i tu se kroz ovaj segment održavanja automobila provlači ideja štednje.

Kako da provjerite gume na autu u tri jednostavna koraka?

Provjera guma automobila nekada je praktikovana pri svakom sipanju goriva na pumpi, dok se u današnje vrijeme ta praksa zapostavlja...

Na Gudjerovim izumima zaradili milione, on umro u dugovima

Čarls Nelson Gudjer (1800 – 1898), američki izumitelj, "otac vulkanizacije" rođen je prije 119 godina u američkom gradu Nju Haven.

Ovo su najveći neprijatelji svake automobilske gume

Postoje tri glavna neprijatelja automobilskih guma: fizički, spoljni i ljudski faktor, koji je ujedno i najčešći usljed neznanja ili nemara.

Uske gume su mnogo efikasnije na snijegu i ledu od širokih?

Današnji automobili se prodaju većim i širim felnama i gumama nego ikada ranije. To ne samo da vizuelno izgleda bolje, nego točkovi većeg prečnika, sa širim gumama dosta unapređuju stabilnost i upravljivost automobila i kamiona.

Prijedorčanin osumnjičen da je oštetio gume na deset automobila

PRIJEDOR – B.M. iz Prijedora uhapšen je u nedjelju zbog sumnje da je oštetio pneumatike na deset putničkih automobila u ovom gradu.

Zamjena guma poskupjela samo u Banjaluci

BANJALUKA, BIJELJINA - Cijene zamjene ljetnih guma zimskim u vulkanizerskim radnjama širom RS uglavnom su ostale iste, dok je ova usluga malo skuplja nego prethodnih godina jedino u Banjaluci.

Bolidi Formule 1 prelaze na 18-colne feluge

Još 2014. godine Šarl Pik je testirao Lotus F1 bolid s 18-colnim točjkovima ali ideja je uskoro zaboravljena, jer je tadašnje rukovodstvo najvećeg oktanskog cirkusa na svijetu zaključilo kako je prelazak na veće feluge nepotreban.

Najčitanije