Gume

Izbušili gume na automobilima u centru Prijedora

PRIJEDOR - Nepoznato lice je tokom noći na više lokacija u Prijedoru oštetilo pneumatike na većem broju parkiranih automobila, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Prijedor.

Izbjegnite gužve, montirajte zimske gume na vrijeme

BANJALUKA - Zimska oprema na automobilima obavezna je od 15. novembra, kada uglavnom nastupe velike gužve u vulkanizerskim radnjama, a da bi to izbjegli, građani su već počeli mijenjati gume na svojim četvorotočkašima.

Šta uraditi kad na putovanju pukne guma?

Najčešće pucanje gume se dogodi za vožnje, a kad se to dogodi bitno je ostati smiren i hladne glave.

Šta možete saznati preko EU naljepnice na gumama?

EU oznaka gume daje važne informacije o sigurnosti svake gume i njenom uticaju na okolinu.

Kinezi u fabriku guma ulažu 870,4 miliona evra

ZRENJANIN - U Zrenjaninu će uskoro početi izgradnja fabrike automobilskih guma kineske kompanije "Šandong linglong" u koju će biti uloženo 870,4 miliona evra.

Kinezi žele u Zrenjaninu fabriku guma od milijardu $

DŽAOJUAN - Kineska kompanija za proizvodnju automobilskih guma "Šandong Linglong" objavila je da planira investicioni projekat u Srbiji vrijedan 994,4 miliona dolara (870,4 miliona evra), prenosi "Jahu njuz".

Apel da se ne pale gume povodom Petrovdana

BANJALUKA - Gradska uprava u Banjaluci apeluje da građani povodom sutrašnjeg praznika - Petrovdana ne pale gume, jer time ugrožavaju životnu sredinu, a nekontrolisano paljenje na otvorenom može da izazove požare.

Gužve u servisima zbog guma

BANJALUKA, BIJELJINA - U servisima za zamjenu guma već od 1. aprila uveliko je počela demontaža zimskih i montiranje ljetnih guma na četvorotočkaše, iako je zimska oprema obavezna do 15. aprila.

Sve o rotaciji guma: Kada i kako je raditi?

Gume na prednjoj strani vozila obično se troše brže od onih na zadnjoj strani, ali, ako često mijenjate položaje guma, pobrinućete se da se ravnomjernije troše i postići maksimalan vijek trajanja gaznog sloja.

ADAC objavio test ljetnih guma za 2018. godinu

Njemački automobilski klub ADAC objavio je test ljetnih guma za 2018. godinu i to u dvije dimenzije koje su najpopularnije kod vlasnika automobila gradske i kompaktne klase – 175/65 R14 i 205/55 R16.

Najčitanije