Gume

Srpska glumica o sceni iz nove serije: Više me privlače ćevapi

Nakon što su njene kolege sa seta otkrile da je na snimanju "Kaljavih guma" najsmešnije bilo kada je snimala scenu u kojoj "duva", glumica Gorica Popović kaže da je to uradila kako je "znala i umela pa će tek videti da li će se publici dopasti".

Upotreba zimskih guma ljeti opasna

Iako je odavno došlo vrijeme za zamjenu zimskih guma ljetnim, još uvijek je mnogo vozila na cesti sa zimskim gumama.

Zablude o gumama u koje ne treba da vjerujete

Gume predstavljaju dio automobila koji nerijetko zanemarujmo na uštrb svega drugog, pa samim tim nismo sigurni kako da adekvatno brinemo o njima, naročito ako se uzme u obzir da se mogu čuti raznorazni savjeti i preporuke, koje nisu nužno i vjerodostojne.

Vandali izbušili gume na nekoliko automobila u Banjaluci

BANJALUKA - Nepoznati vandali izbušili su danas nekoliko guma na parkiranim automobila u centru Banjaluke.

Šta treba da znate o gumama kako bi smanjili potrošnju goriva?

Iako za gume, generalno gledano, važi pravilo "koliko para, toliko muzike" i tu se kroz ovaj segment održavanja automobila provlači ideja štednje.

Kako da provjerite gume na autu u tri jednostavna koraka?

Provjera guma automobila nekada je praktikovana pri svakom sipanju goriva na pumpi, dok se u današnje vrijeme ta praksa zapostavlja...

Na Gudjerovim izumima zaradili milione, on umro u dugovima

Čarls Nelson Gudjer (1800 – 1898), američki izumitelj, "otac vulkanizacije" rođen je prije 119 godina u američkom gradu Nju Haven.

Ovo su najveći neprijatelji svake automobilske gume

Postoje tri glavna neprijatelja automobilskih guma: fizički, spoljni i ljudski faktor, koji je ujedno i najčešći usljed neznanja ili nemara.

Uske gume su mnogo efikasnije na snijegu i ledu od širokih?

Današnji automobili se prodaju većim i širim felnama i gumama nego ikada ranije. To ne samo da vizuelno izgleda bolje, nego točkovi većeg prečnika, sa širim gumama dosta unapređuju stabilnost i upravljivost automobila i kamiona.

Prijedorčanin osumnjičen da je oštetio gume na deset automobila

PRIJEDOR – B.M. iz Prijedora uhapšen je u nedjelju zbog sumnje da je oštetio pneumatike na deset putničkih automobila u ovom gradu.

Najčitanije