Gume

Zašto je zaustavni put sa zimskim gumama mnogo kraći?

Opšte je poznata činjenica da su u uslovima niskih temperatura, a naročito poledice ili snijega na putu, zimski pneumatici daleko bolji i bezbjedniji nego ljetnji. No, da li znate i zašto je to tako?

Zašto su automobilske gume crne boje?

Tehnologija je nemjerljivo napredovala otkad je "stvoren" automobil i u proizvodnju su uvedene mnoge promjene.

Od danas obavezna zimska oprema

SARAJEVO - Od danas do 15. aprila obavezno je korištenje zimske opreme za vozila u BiH.

Pravilno skladištenje ljetnih guma

Kada ste zamijenili gume na svom automobilu, pitanje je što s ljetnim gumama koje su nam ostale. Možete ih uskladištiti kod kuće, ali napomena je da ako su skladištene u neprikladnim uslovima, gume mogu promijeniti svojstva, što rezultira bržim trošenjem.

Od četvrtka obavezna zimska oprema

Od sredine radne sedmice na putevima u Bosni i Hercegovini, obavezna je zimska oprema za sva vozila koja se saobraćaju kolovozom.

Kako provjeriti nivo istrošenosti gume?

Gazeći sloj jedini je dio gume koji osigurava prijanjanje na tlo pa je visina profila gazećeg sloja ključna za bezbjednu vožnju.

Evo kako ne smijete prevoziti gume u gepeku

Njemačka osiguravajuća kompanija Allianz realizovala je jedan zanimljiv crash test. Njegova svrha je, da upozori na rizike sve vlasnike automobila, koji upravo ovih dana odlaze u servis kako bi svoj automobil opremili zimskim gumama.

Na koliko bara duvati gume?

U pravilu se brojke kreću oko 1,9 do 2,1 za zadnje gume odnosno 2,1 do 2,3 bara za prednje gume.

Tinejdžer osumnjičen za bušenje guma na 53 vozila

PRIJEDOR - Sedamnaestogodišnjak iz Prijedora osumnjičen je da je izbušio gume na 53 vozila u tom gradu, saznaju "Nezavisne".

Izbušili gume na automobilima u centru Prijedora

PRIJEDOR - Nepoznato lice je tokom noći na više lokacija u Prijedoru oštetilo pneumatike na većem broju parkiranih automobila, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Prijedor.

Najčitanije