HAJKO MAS

Mas: Podrška Izraelu, ima pravo da se brani

TEL AVIV - Ministri spoljnih poslova Njemačke, Češke i Slovačke, Hajko Mas, Jakub Kulhanek i Ivan Korčok, poručili su danas tokom odvojene posjete Izraelu, da ta zemlja ima pravo da se brani od napada Hamasa.

Mas: Dijalog već postoji, ne mora da bude resetovan

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Njemačke Hajk Mas izjavio je danas da dijalog o Kosovu već postoji i da ne mora da bude resetovan, kao i da je sada pravi trenutak da se nastav i da se, kako je rekao, vlade obje zemlje posvete sprovođenju i potvrde sve što je do sada dogovoreno.

Berlin se nada saradnji sa SAD na sankcijama Rusiji i Kini

BERLIN - Njemačka se nada da će poboljšani odnosi sa SAD poslije dolaska Džoa Bajdena na mjesto predsjednika otvoriti mogućnost da se zajednički uvedu sankcije Kini i Rusiji zbog kršenja civilnih i ostalih prava, rekao je danas ministar spoljnih poslova Njemačke Hajko Mas.

Mas: Neće se sve promijeniti pod Bajdenom, mnogo će biti bolje

BERLIN - Njemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas izjavio je danas da se neće baš sve promijeniti pod izabranim američkim predsjednikom Džoom Bajdenom, ali da će mnogo toga biti bolje.

Njemačka: Prije ili kasnije "Sjeverni tok 2" će biti izgrađen

Šef diplomatije Njemačke Hajko Mas izjavio je da će prije ili kasnije gasovod "Sjeverni tok 2" biti u potpunosti izgrađen.

Zaharova uputila šest pitanja Berlinu o Navaljnom

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova postavila je nekoliko pitanja šefu njemačke diplomatije Hajku Masu povodom odugovlačenja da se informacije o stanju Alekseja Navaljnog predaju Moskvi.

Berlin će biti spreman da uvede sankcije Moskvi zbog Navaljnog

BERLIN - Njemačka će biti spremna da uvede diplomatske sankcije Rusiji ukoliko zaključi da su ruske državne agencije odgovorne za trovanje ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, izjavio je njemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas.

Mas ide u Srbiju

BRISEL - Ministar spoljnih poslova Njemačke Hajko Mas ocijenio je danas da je dobro što je došlo do nastavka dijaloga Beograda i Prištine i najavio svoju posjetu Srbiji i Kosovu.

Mas: Dovršićemo projekat ujedinjene Evrope

BERLIN - Ministar spoljnih poslova Njemačke Hajko Mas apelovao je na evropske zemlje da se ujedine u suočavanju sa globalnim izazovima, kao što su klimatske promjene i migracije.

DW: Kvar na avionu njemačke vlade, ministar morao preći u rezervni

BON - Njemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas morao je zbog kvara na avionu da se prebaci u rezervni avion za Njujork, što je još jedan u seriji problema sa flotom njemačke vlade koja je pod ingerencijom Bundesvera.

Najčitanije