HARIS VRANIĆ

Vranić: U "Zetri" juče vakcinisan rekordan broj građana KS

SARAJEVO – Ekipe u "Zetri" juče su vakcinisale rekordan broj građana Kantona Sarajevo, njih 3.303, kazao je danas na konferenciji za medije Haris Vranić, ministar zdravstva KS.

Izetbegović: Sastanak s Vranićem uvijek čudesan, voljela bih da se snima

SARAJEVO - Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a, rekla je na današnjoj pres konferenciji da bi voljela da se sastanak sa predstavnicima Vlade KS snimao pa da javnost vidi o čemu se pričalo.

Vranić pozvao predstavnike KCUS-a na hitni sastanak

SARAJEVO - Ministar zdravstva KS Haris Vranić pozvao je na hitni sastanak sutra generalnu direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović, šeficu klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS-a Amelu Katicu Mulalić, šefa Službe za održavanje medicinskih uređaja Jasmina Vražalicu i predstavnike stručnog kolegija klinike za anesteziju i reanimaciju, a na temu uslova rada i načina tretmana i liječenja osiguranika Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Reakcije na tvrdnje ministra KS: Novinari svuda prioritet osim Vraniću

SARAJEVO - Novinarska zajednica u Sarajevu ogorčena je na Harisa Vranića, ministra zdravstva Kantona Sarajevo, inače priznatog ljekara, koji je rekao da novinari neće biti uvršteni u grupu prioriteta za vakcinisanje protiv virusa korona.

Vranić: Nemam uticaj na to ko će biti prioritet u vakcinisanju

Ministar zdravstva Kanton Sarajevo Haris Vranić poručio je kako mu je žao što je njegova izjava da novinari nisu na listi prioriteta za vakcinisanje izazvala burne reakcije i, kako kaže, nesporazum.

Ministar zdravstva KS: Epidemiološke mjere daju rezultate

SARAJEVO - Skupština Kantona Sarajevo danas na hitnoj sjednici razmatra informaciju o epidemiološkoj situaciji u Kantonu Sarajevo izazvanoj epidemijom virusa korona, a rezultati epidemioloških mjera koji su uvedeni protiv virusa korone daju dobre rezultate.

Ministar zdravstva KS izdaje naredbu o mobilizaciji cijelog kadra

SARAJEVO - Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić najavio je da će danas radi borbe s virusom korona izdati naredbu o mobilizaciji zdravstvenog kadra, što uključuje i privatni sektor.

Najčitanije