HDZ

HDZ u padu, SDP raste, Živi zid se prepolovio

ZAGREB - U redovnom mjesečnom istraživanju CRO Demoskop, koje je večeras objavio RTL, vidljive su ogromne promjene u trendovima koje su rezultat izbora za Evroparlament.

Špirić: Formiranje vlasti bez SNSD-a i HDZ-a bio bi nastavak "komšićizacije"

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić izjavio je da formiranje vlasti na nivou BiH bez SNSD-a i HDZ-a BiH ne bi imalo nikakvog smisla i da bi BiH uvelo u još veću krizu nego što je sada.

HDZ i SDP dobili po četiri mandata u Evropskom parlamentu

Državna izborna komisija Hrvatske objavila je jutros da su HDZ i SDP osvojili po četiri mandata u Evropskom parlamentu.

Kovačević: Novi pregovori SNSD-a, HDZ-a i SDA u toku ove sedmice

BANJALUKA - Novi pregovori lidera SNSD-a, HDZ-a i SDA u vezi s formiranjem izvršne vlasti na nivou Bosne i Hercegovine očekuju se do kraja ove sedmice, rekao je za Radio Republike Srpske portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Čović ponovo izabran za predsjednika HDZ-a BiH

MOSTAR - U Mostaru je održan izborni i izvještajni Sabor na kojem je oko 600 delegata HDZ-a BiH biralo predsjednika, zamjenika predsjednika, pet dopredsjednika i deset članova Predsjedništva stranke te ostala tijela neophodna za funkcionisanje stranke u narednom četvorogodišnjem razdoblju.

Predsjedništvo HDZ-a BiH jednoglasno podržalo Čovića za predsjednika stranke

MOSTAR - Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH, uz potporu županijskih organizacija te stranke, jednoglasno je podržalo Dragana Čovića za predsjednika HDZ-a BiH i u idućem mandatu.

Radmanović: SDA na svakom koraku pokušava da kaže 'mi smo glavni u BiH'

SARAJEVO - Nebojša Radmanović, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i potpredsjednik SNSD-a rekao je da su sastanku delegacija SNSD-a, HDZ-a i SDA načinjeni neki koraci - ali suštinski još ništa nije dogovoreno. On je pojasnio koji je to problem sa SDA trenutno nerješiv.

Dodik: HDZ i SNSD spremni sutra da formiraju vlast, čekamo Bošnjake

PRIJEDOR - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da SNSD i HDZ mogu već sutra da budu u Sarajevu i da završe formiranje Savjeta ministara BiH, ali da pokušajima da urade nešto unilateralno, Bošnjaci rizikuju da naprave ne samo krizu organa nego krizu cijele BiH.

Završen sastanak lidera u Sarajevu

SARAJEVO - Sastanak delegacija SNSD-,a HDZ-a i SDA, koje su predvodili lideri Milorad Dodik, Dragan Čović i Bakir Izetbegović održan je danas u Sarajevu.

HDZ rekao Izetbegoviću: Loša bošnjačka politika može napraviti treći entitet u BiH

​MOSTAR - Bakir Izetbegović, lider SDA, rekao je da je od HDZ-a dobio odgovor da Hrvati ne kane praviti nikakav treći entitet i da ih, kao što kažu, jedino neka loša bošnjačka politika može ponovo pokrenuti u tom smjeru.

Najčitanije