HDZ

Plenović: Desnica se udaljila od HDZ, a ne HDZ od desnice

ZAGREB - Premijer i predsjednik vladajuće HDZ Andrej Plenković kaže da je ta stranka demokratska i da u njoj svako može dati svoj doprinos, a na konstataciju da joj desničari zamjeraju da se udaljila od njih, tvrdi da je upravo suprotno i da je riječ o zamjeni teza.

Sastanak HDZ-a i SDA: Saglasnost o izmjeni strukture Vlade FBiH

SARAJEVO - Delegacije HDZ-a BiH i SDA, predvođene predsjednicima Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem, održale su danas sastanak u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

"Strateški interes Zagreba - evropski put BiH"

​MOSTAR - Hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman izjavio je danas da je Hrvatska aktivni zagovarač evroatlantskog puta BiH i da će tokom predsjedavanja Savjetom EU nastojati da otvori perspektivu pridruživanja zemljama zapadnog Balkana.

SDP popravio rejting, HDZ-u pada podrška birača

ZAGREB - Hrvatska politički završava godinu u sjeni predsjedničkih izbora. Upravo su oni mnogim strankama pomogli da poprave rejting, a nekima da ga sruše.

HDZ zadovoljan, očekuje da Grabar-Kitarović uđe u drugi krug

ZAGREB - U sjedištu HDZ zadovoljni su rezultatom prvih izlaznih anketa po kojima je na današnjim predsedničkim izborima u Hrvatskoj Kolinda Grabar-Kitarović na drugom mestu nakon Zorana Milanovića.

SDA i HDZ bez dogovora

SARAJEVO - SDA i HDZ opet nisu postigle dogovor u vezi sa formiranjem Vlade FBiH, tako da je njeno formiranje i dalje na čekanju.

Počeo sastanak SDA i HDZ-a BiH

SARAJEVO – U Sarajevu je u toku sastanak SDA i HDZ-a BiH, a delegacije ove dvije stranke trebalo bi da razgovaraju o formiranju Vlade Federacije BiH (FBiH) i izmjeni Izbornog zakona BiH.

SDA i HDZ o formiranju vlasti u FBiH

SARAJEVO - Delegacije SDA i HDZ BiH danas će razgovarati o formiranju Vlade Federacije BiH. Sastanak bi trebalo da predvode predsjednici stranaka SDA i HDZ-a BiH Bakir Izetbegović i i Dragan Čović.

HDZ: Hitno formirati Savjet ministara

MOSTAR - HDZ BiH pozvao je na hitno formiranje Savjeta ministara kako bi BiH, nastavkom evropskog puta, što prije dobila status zemlje kandidata.

Sastanak SDA i HDZ-a BiH u četvrtak

SARAJEVO - U Sarajevu će se sutra u zgradi Parlamentarne skupštine BiH sastati delegacije SDA i HDZ-a BiH.

Najčitanije