HDZ

HDZ BiH neće podržati imenovanje Cikotića za ministra bezbjednosti

MOSTAR - Lokalni izbori u BiH moraju biti održani u skladu sa svim predviđenim zakonskim procedurama i rokovima koje jasno definiše Izborni zakon, uz održavanje izbora u Mostaru u istom terminu kao i u drugim jedinicama lokalne samouprave, zaključeno je na današnjoj sjednici Predsjedništva HDZ BiH.

Konstituisan Hrvatski sabor

ZAGREB - Novi saziv hrvatskog parlamenta konstituisan je danas, a za predsjednika je ponovo izabran Gordan Jandroković (HDZ).

Čolak: Delegati iz HDZ-a dolaze na sjednicu Doma naroda, osim Čovića

SARAJEVO - Bariša Čolak (HDZ), hrvatski delegat u Domu naroda BiH, rekao je danas "Nezavisnim" da svi delegati iz reda te stranke, izuzev, Dragana Čovića (predsjednik HDZ), dobro i da nema razloga da ne dođu na sutrašnju sjednicu ovog doma.

"Hrvatska partner u izgradnji evropske budućnosti BiH"

Predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović sastao se danas u Zagrebu s predsjednikom HDZ-a i premijerom Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

EK žali zbog korišćenja Fon der Lajen u kampanji HDZ-a

BRISEL - Potrparol Evropske komisije Erik Mamer izrazio je žaljenje nakon što je hrvatska stranka HDZ uoči nedjeljnih izbora objavila video spot u kome se pojavljuje predsjednica EK Ursula fon der Lajen, navodeći da je njena izjava iskorišćena na pogrešan način.

Milanović već razgovarao sa liderima HDZ-a i SDP-a

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, odmah poslije objavljivanja izlaznih anketa sa parlamentarnih izbora, razgovarao je sa liderima HDZ i SDP, Andrejem Plenkovićem i Davorom Bernardićem, piše zagrebački Jutarnji list.

Štab HDZ-a: Ovo smo i očekivali

ZAGREB - Građani Hrvatske birali su u nedjelju novi saziv Sabora. Birališta su zatvorena u 19 sati. Po izlaznim anketama po zatvaranju birališta, na parlamentarnim izborima najviše glasova osvojio je HDZ koji ima 61 mandat, a Restart koalicija predvođena SDP-om dobiva 44 mandata.

Još nije zakazan sastanak Dodik - Čović - Izetbegović, imenovanja čekaju lidere

SARAJEVO - Sastanak lidera SNSD-a, SDA i HDZ BiH Milorada Dodika, Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića neće se desiti ove sedmice.

Dragan Čović: Pripremamo se i za izbore u Mostaru

MOSTAR - Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine održalo je danas sjednicu u Mostaru, a između ostalog govora je bilo o izborima u Republici Hrvatskoj, pripremama za lokalne izbore 2020. godine, a obavljene su i pripreme za svečanost obilježavanja 30 godina HDZ-a BiH. Komentarišući predstojeće izbore u Hrvatskoj, predsjednik stranke Dragan Čović konstatovao je da je želja HDZ-a BiH dobiti sva tri zastupnika u Saboru iz 11. izborne jedince.

Nikšić: Nas ne obavezuje dogovor HDZ-a BiH i SDA

SARAJEVO - Lider SDP-a Nermin Nikšić izjavio je da stranku na čijem je čelu ne obavezuje dogovor koji postignu SDA i HDZ BiH ukoliko u SDP-u ocijene da taj dogovor nije u interesu građana Mostara i građana BiH.

Najčitanije