HDZ

HDZ BiH: Vratiti se razgovorima i pronaći kompromis bez uslovljavanja

SARAJEVO - Poštujući izborni rezultat Opštih izbora 2018. godine, te iskazanu volju svih stanovnika Bosne i Hercegovine, Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) poziva na hitnu implementaciju izbornih rezultata bez odlaganja, saopšteno je danas iz ove stranke.

HDZ: Hitno uspostaviti vlast bez daljeg uslovljavanja

MOSTAR - HDZ BiH pozvao je na hitno uspostavljanje vlasti bez daljeg uslovljavanja, kao i na ubrzanje evropskog puta BiH.

Nova anketa: HDZ tone, SDP raste

ZAGREB - Odlazak dvojice ministara zbog afera, ali i rekonstrukcija vlade obilježili su jul u Hrvatskoj. Afere u vladi i dalje štete HDZ-u, a po svemu sudeći, koriste SDP-u.

Čović i Izetbegović razgovarali o formiranju vlasti u FBiH

SARAJEVO - Lideri HDZ-a BiH Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović danas su u Sarajevu dogovorili da se ubrza proces formiranja vlasti u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, te da stranački timovi krenu sa izradom strategije za formiranje Vlade Federacije BiH (FBiH).

HDZ: U novoj Vladi TK nema Hrvata

TUZLA - Opštinski odbor Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tuzla smatra da je imenovanjem Vlade Tuzlanskog kantona nastavljeno kršenje konstitutivnosti naroda, jer u novom sazivu nema nijednog ministra iz reda hrvatskog naroda.

Plenković smijenio tri ministra i imenovao njihove nasljednike

​ZAGREB - Andrej Plenković, premijer Hrvatske i predsjednik HDZ-a, smijenio je troje ministara i to Gabrijelu Žalac, Tomislava Tolušića i Nadu Murganić, objavljeno je nakon sastanka u HDZ-u.

Evroposlanica HDZ-a: Dodik je glas razuma koji štiti interese BiH

ZAGREB - Hrvatska evroposlanica iz HDZ Željana Zovko rekla je danas, povodom odnosa BiH u vezi gradnje Pelješkog mosta, da je Milorad Dodik "glas razuma" u ovom trenutku koji štiti interese BiH.

SDP ispred HDZ-a, prvi put poslije 2016.

ZAGREB - Prvi put od 2016., otkako se sprovodi istraživanje CroElecto, aktuelna najuticajnija opoziciona SDP, Davora Bernardića, ima veću podršku od vladajućeg HDZ, Andreja Plenkovića.

U centrali HDZ-a BiH sastanak stranke sa predstavnicima "Aluminija"

​MOSTAR - U centrali HDZ-a BiH u Mostaru u toku je sastanak delegacije ove stranke sa rukovodstvom i predstavnicima sindikata preduzeća "Aluminij" u kojem je pokrenuta procedura gašenja proizvodnje.

Protest radnika Aluminija ispred zgrade HDZ-a u Mostaru

MOSTAR - Nekoliko stotina radnika mostarskog Aluminija, koji je noćas prestao sa radom, okupilo se danas nešto prije 13 sati ispred zgrade HDZ-a BiH u Mostaru tražeći odgovore za nastalu situaciju.

Najčitanije