HDZ

Penava najavio kandidaturu za šefa HDZ

ZAGREB - Gradonačelnik Vukovara iz vladajuće HDZ, Ivan Penava, najavio je da da će kandidovati na unutarstranačkim izborima za predsjednika te stranke.

U Rijeci miču predsednicu Odbora za manjine zbog izjave o Srbima i vrbama

​Odbor za izbor, imenovanja i razrješenja Gradskog vijeća Rijeke sa sjednice je u proceduru Vijeća uputio zahtjev za razrješenjem gradske predsjednice Odbora vijeća za nacionalne manjine i vijećnice HDZ-a Ivone Milinović, saopšteno je.

Riječka odbornica iz HDZ izvinjava se zbog izjava o Srbima

RIJEKA - Ivona Milinović, gradska odbornica iz redova HDZ-a u Rijeci, izvinila se zbog izjava o Srbima tokom gostovanja u podcastu "Projekt Velebit" desničara Marka Jurića i osudila, kako je rekla, šovinističko ponašanje navijačke grupe "Torcida".

SDA i HDZ čekaju SNSD za razgovore

SARAJEVO - Hoće li u narednim danima doći do sastanka čelnika stranaka koje imaju većinu u Parlamentarnoj skupštini BiH, još je neizvjesno, ali nakon sastanka koji su u četvrtak imale visoke delegacije SDA i HDZ BiH predvođene liderima Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem, postoji nada da bi do toga moglo doći uskoro, što bi dovelo do deblokade formiranja vlasti na nivou BiH, ali i FBiH.

Izetbegović i Čović: Ništa ne može biti ostvareno bez trećeg partnera

SARAJEVO – Međunarodni zvaničnici u BiH razgovaraju sa savjetnicima članova Predsjedništva kako bi se prevazišla kriza zbog neformiranja izvršne vlasti u BiH i kako bi konačno sjeli i dogovorili se oko imenovanja predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

U Sarajevu započeo sastanak HDZ-a i SDA

SARAJEVO - Delegacije HDZ-a BiH i SDA predvođene liderima Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem upravo su započeli sastansk u Parlmantarnoj skupštini u Sarajevu.

Dogovor o formiranju vlasti narušen ucjenama bošnjačkih predstavnika

SARAJEVO - HDZ BiH ocijenio je da je Sporazum o načelima za uspostavljanje vlasti u BiH narušen ucjenama bošnjačkih predstavnika na nivou Predsjedništva BiH i pozvao ovu stranku da se suzdrži od izazivanja daljih netrepeljivosti, te da prihvati evropske vrijednosti i poštuje konstitutivne narode.

Čović: Bez Hrvata nema formiranja nijednog nivoa vlasti

MOSTAR - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović poručio je da se bez Hrvata ne može formirati nijedan nivo vlasti u BiH.

Sporazum lidera propao, ponovo o vlasti nakon kongresa SDA

SARAJEVO - Rok za formiranje vlasti na nivou BiH neće biti ispoštovan do danas, kako su prije mjesec dana dogovorili i u sporazum se obavezali lideri SDA, SNSD-a i HDZ BiH Bakir Izetbegović, Milorad Dodik i Dragan Čović.

HDZ-ov funkcioner lajkovao ustaški poklič

ZAGREB - Donedavni poslanik vladajućeg HDZ u hrvatskom parlamentu i načelnik Opštine Rugvica, Mato Čičak, izrazio je simpatije prema ustaškom pozdravu "za dom spremni" tako što je lajkovao na društvenoj mreži Facebook status izvjesnog Ivana Sviboveca, koji je 19. avgusta postavio post sa tim pokličem, piše hrvatski portal Index.

Najčitanije