HDZ

Čović: Iza antihrvatskog djelovanja stoje i obavještajne strukture

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović smatra da iza antihrvatske kampanje uoči oktobarskih izbora stoje ne samo pojedine konkurentske političke partije, već i nevladine organizacije, pa čak i određene obavještajne strukture.

Novo istraživanje javnog mnjenja Hrvata u BiH: Raste podrška Čoviću i HDZ-u

MOSTAR - Dragan Čović, aktuleni član Predsjedništva BiH, ima povjerenje 68,2 odsto birača hrvatske nacionalnosti u trci za hrvatskog člana ove institucije, pokazuju to rezultati istraživanja Centra za politološka izstraživanja Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

HDZ BiH i HDZ 1990 zaratili zbog predizbornog slogana

Koalicija Hrvatsko zajedništvo predvođena HDZ-om 1990 optužila je HDZ BiH, i ostale stranke okupljene oko nje, da su im ukrali slogan.

Čović: Nećemo dozvoliti da nam drugi biraju prestavnike

Predsjednik HDZ-a BiH i član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović posjetio je danas Čapljinu, te održao radni sastanak s Opštinskom organizacijom HDZ BiH Čapljina.

Dvije trećine Hrvata u BiH ponovo bi dalo podršku Čoviću

MOSTAR - Više od dvije trećine Hrvata u Bosni i Hercegovini, odnosno 67,4 odsto, ponovo bi pružilo podršku aktuelnom članu Predsjedništva Draganu Čoviću, pokazuje najnovije istraživanje Centra za politološka istraživanja Filozofskog fakulteta Univerziteta u Mostaru.

Telegram: "Lički Tuđman" ponovo član HDZ-a

ZAGREB - Vladajuća Hrvatska demokratska zajednica ovih dana je postala bogatija, kada joj se vratio Josip Mraović, gospićki privrednik, poznatiji i kao “lički Tuđman”, koji je svojevremeno bio optužen za silovanje američke košarkašice iz lokalnog košarkaškog kluba.

HDZ BiH o reakcijama na početak izgradnje pelješkog mosta: Bošnjaci žele ostvariti ratne ciljeve

SARAJEVO - Povodom početka izgradnje pelješkog mosta, juče su javno reagovali predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić, koji je čak uputio i protestnu notu Hrvatskoj, iz HDZ-a BiH su se oglasili saopštenjem koje prenosimo u cijelosti:

Čović: Hrvati moraju biti jedinstveni do izbora, a poslije pogotovo

KUPRES - Dragan Čović, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH, poručio je danas iz Kupresa da Hrvati u BiH moraju biti jedinstveni do izbora koji slijede, a poslije pogotovo.

Čavara: Vjerujemo u pobjedu

SARAJEVO – Potpredsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara predao je Centralnoj izbornoj komisiji BiH kandidate i liste kandidata HDZ-a BiH i koalicije stranaka Hrvatskog narodnog sabora za predstojeće opšte izbore u BiH.

Istraživanje: HDZ BiH i Čović uvjerljivo pobjeđuju

MOSTAR - Da se danas održavaju izbori u BiH, uvjerljivo bi za hrvatskog člana Predsjedništva pobijedio Dragan Čović kandidat HDZ BiH. To je pokazalo istraživanje Centra za politološka istraživanja Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru

Najčitanije