HDZ

HDZ: Nećemo dozvoliti prebacivanje migranata na područje HNK

MOSTAR - Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović prisustvovao je danas sjednici Kantonalnog odbora ove stranke u Mostaru.

Čović: HDZ se zalaže za decentralizovanu BiH

ZAGREB - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je u Zagrebu da se ova politička partija zalaže za decentralizovu BiH.

Čović: Opet je nekome stalo da se prepucava

MOSTAR – Opet je nekome stalo da se prepucava. Rekao je to Dragan Čović, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora i Hrvatske demokratske zajednice odgovarajući na novinarska pitanja, od kojih je jedno bilo u vezi za nadmudrivanja je li Program reformi BiH Godišnji nacionalni program ili nije.

Čović: Zašutio sam posljednjih dana i odmah se desio dogovor

ČAPLJINA - Bilo je previše optimizma, evo zašutio sam posljednjih dana i odmah se desio dogovor. Nadam se da ćemo za deset ili petnaest dana završiti sve procedure i imati Vijeće ministara rekao je i predsjednik HDZ-a i HNS-a Dragan Čović govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH.

HDZ i Kitarovićeva u minimalnom vođstvu

ZAGREB - HDZ i Kolinda Grabar Kitarović i dalje su najpopularniji u Hrvatskoj, ali je razlika između njih i SDP-a, odnosno Zorana Milanovića kao predsjedničkog kandidata, minimalna.

Čović: Formiranje vlasti pozitivan iskorak za BiH

MOSTAR - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović pozdravio je odluku Predsjedništva Bosne i Hercegovine da za mandatara Savjeta ministara BiH imenuje Zorana Tegeltiju iz SNSD-a.

Čović: Za sedam do osam dana sastanak trojice lidera

MOSTAR - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je večeras u Mostaru da očekuje da će u idućoj sedmici biti formirane parlamentarne komisije u Predstavničkom domu Parlamentrane skupštine BiH kako bi se mogao imenovati i novi saziv Savjeta ministara.

HDZ BiH: Intenziviranjem međustranačkih razgovora do kompromisa

MOSTAR - Predsjedništvo HDZ-a BiH danas je na sjednici u Mostaru konstatovalo da je inteziviranje međustranačkih razgovora dobar put za konačan kompromis u vezi sa formiranjem vlasti na svim nivoima u BiH.

Počeo sastanak SNSD-a i HDZ-a u Mostaru

MOSTAR - U Mostaru je počeo sastanak delegacija SNSD-a i HDZ-a BiH, na čelu sa predsjednicima stranaka Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem, na kojem bi trebalo da razgovaraju o mogućnostima formiranja vlasti na nivou BiH.

Zbog govora mržnje isključeno osam članova zagrebačkog HDZ-a?

ZAGREB - Sud časti Gradskog odbora zagrebačkog HDZ-a sinoć je na sjednici odlučio da, zbog širenja govora mržnje na društvenim mrežama, isključi osam članova, saznaje Hina neslužbeno iz te stranke.

Najčitanije