HDZ

Čović: Zahvaljujući HDZ-u i HNS-u Hrvati u BiH imaju podršku Hrvatske, ali i EU

MOSTAR – Odličnim rezultatom smo poslali poruku da Zajedništvo nema alternative, poručio je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a na večeri zahvalnosti koja je održana sinoć u Mostaru.

Čović: Nećemo ispunjavati ničije želje, rasterećeno ćemo tražiti partnere

VITEZ - Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović u Vitezu je danas održao sastanak sa Kantonalnim odborom HDZ-a BiH Srednja Bosna, a u sklopu posjete svim odborima, saopšteno je iz HDZ-a BiH.

SDA, HDZ-u i SNSD-u nedostaje samo jedan poslanik za većinu u Parlamentu BiH

SARAJEVO - Stranci demokratske akcije (SDA), Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ) BiH i Savezu nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) nedostaje samo jedan poslanik za većinu u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Dodik i Čović nakon sastanka: Pratićemo se na svim nivoima vlasti

ISTOČNO SARAJEVO - Naša saradnja će se produžiti i dogovorili smo se da se pratimo na svim nivoima vlasti, rekao je Milorad Dodik predsjednik SNSD-a i novoizabrani srpski član Predsjedništava BiH nakon sastanka delegacija SNSD-a i HDZ-a u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

Počeo sastanak delegacija SNSD-a i HDZ-a

ISTOČNO SARAJEVO - Sastanak delegacija SNSD-a i HDZ-a počeo je u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

Sutra sastanak delegacija SNSD-a i HDZ-a u Istočnom Sarajevu

BANJALUKA - Delegacije SNSD-a i HDZ-a sastaće se sutra u Administartivnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

HDZ osvojio većinu u pet kantona: Premijer Herceg zadobio najveće povjerenje

SARAJEVO - Nakon prebojanih svih glasova i većine nepotvrđenih glasova, kao i glasova putem pošte, može se zaključiti kako je koalicija HDZ BiH i stranka HNS-a BiH uvjerljivo pobijedila i osvojila najviše mandata u pet kantona. Posebno se to može reći za Hercegovačko-neretvanski i Zapadnohercegovački kanton.

Čović za "Nezavisne": SDA otvoreno radila za Komšića

U svim kantonima u kojima Srbi nisu konstitutivni narod HDZ je na izborima obezbijedio većinu koja će omogućiti da pitanje konstitutivnosti bude riješeno, rekao je Dragan Čović, dosadašnji član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ BiH.

Hrvati neće na sjednice Savjeta ministara

BANJALUKA - Sjednica Savjeta ministara BiH ponovo je otkazana zbog nedolaska hrvatskih ministara iz HDZ-a BiH, a kako nezvanično saznajemo, nova će biti sazvana tek onda kada bude sigurno da će joj prisustvovati većina neophodna za rad i donošenje odluka.

Plenković podržao Čovića i HDZ BiH

MOSTAR - Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković večeras je u Mostaru prenio poruku prijateljstva i političke podrške kandidatu za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Draganu Čoviću i HDZ-u BiH, poželivši da na opštim izborima ostvare sjajan rezultat.

Najčitanije