HDZ

Izetbegović i Čović: SNSD nezaobilazan partner u formiranju vlasti

SARAJEVO - Dom naroda Federacije BiH mogao bi biti formiran polovinom naredne sedmice, dok bi koalicije na državnom nivou mogle biti definisane prvom polovinom narednog mjeseca, zaključak je sa sastanka delegacija SDA i HDZ-a BiH koji je održan danas. Delegacije su se takođe složile da je SNSD nezaobilazan partner u formiranju vlasti na državnom nivou.

Danas u Sarajevu sastanak SDA i HDZ-a

​SARAJEVO - Delegacije HDZ-a BiH i SDA, koje će predvoditi lideri ovih stranaka Dragan Čović i Bakir Izetbegović, razgovaraće danas u Sarajevu, saopšteno je iz SDA.

Čović: Dom naroda u FBiH, ako bude želje, naredne sedmice

MOSTAR - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović smatra da će Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, ako bude želje, biti uspostavljen naredne sedmice, kao i da je došlo vrijeme za formiranje Savjeta ministara, jer bi sve drugo bilo rizik.

Sastanak Čovića i Dodika danas u Mostaru

​MOSTAR - Milorad Dodik, redsjednik SNSD-a i predsjedavajući Predsjedništva BiH, sastaće se danas u Mostaru sa Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora.

Potpisan sporazum o saradnji HDZ BiH i HDZ 1990

MOSTAR - Predsjednici HDZ-a BiH Dragan Čović i HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović potpisali su danas u Mostar Sporazum o saradnji ove dvije stranke.

"Bez HDZ-a BiH i HNS-a nema formiranja vlasti"

MOSTAR - Predsjedništvo HDZ BiH je na sjednici u ponedjeljak u Mostaru ponovilo kako se bez te stranke i koalicijskih partnera iz Hrvatskog narodnog sabora (HNS), neće moći napraviti vlast na bilo kojom nivou u BiH, budući da se na proteklim izborima dobio puni legitimitet hrvatskog naroda.

HDZ BiH: Prisustvo svečanosti u Banjaluci postalo sredstvo obračuna sa Hrvatima

SARAJEVO - Prisustvo hrvatskih predstavnika vlasti svečanoj akademiji povodom Dana Republike Srpske postalo je sredstvo obračuna sa Hrvatima u BiH, posebno sa legitimnim hrvatskim predstavnikom i predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, saopšteno je danas iz ove stranke.

"Bh. bloku" odbijenica od SNSD-a i HDZ-a

SARAJEVO - SNSD i HDZ BiH kategorično su odbili prijedlog "bh. bloka" da se treba vratiti na "aprilski paket".

Komšić: Ne vjerujem da ćemo postići dogovor sa SDA i HDZ-om

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH i predsjednik Demokratske fronte (DF) Željko Komšić izjavio je danas da ne vjeruje da će Bh. blok koji čine SDP, DF i Naša stranka postići ikakav dogovor sa SDA i HDZ-om o formiranju vlasti.

Radmanović: Najjednostavnije da SNSD, HDZ i SDA formiraju vlast na nivou BiH

Najjednostavnije je da tri velike partije, koje su reprezentativni predstavnici svojih naroda, formiraju Savjet ministara. To bi bila jedna komotna većina, rekao je za N1 bivši član Predsjedništva BiH, Nebojša Radmanović.

Najčitanije