HDZ 1990

Potpisan sporazum o saradnji HDZ BiH i HDZ 1990

MOSTAR - Predsjednici HDZ-a BiH Dragan Čović i HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović potpisali su danas u Mostar Sporazum o saradnji ove dvije stranke.

HDZ BiH i HDZ 1990 zaratili zbog predizbornog slogana

Koalicija Hrvatsko zajedništvo predvođena HDZ-om 1990 optužila je HDZ BiH, i ostale stranke okupljene oko nje, da su im ukrali slogan.

Diana Zelenika kandidat HDZ-a 1990 za člana Predsjedništva BiH?

SARAJEVO - Poslanik HDZ-a 1990 u Parlamentu BiH Diana Zelenika ima velike šanse da bude kandidatkinja za funkciju člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda s obzirom na neupitnu podršku predsjednika stranke Ilije Cvitanovića.

Još uvijek bez dogovora o izborima u Mostaru

MOSTAR - Devet stranaka u Mostaru na današnjem sastanku nije postiglo nikakav iskorak u vezi sa postizanjem dogovora za održavanje izbora u ovom gradu jer se nisu željele izjasniti o konačnom modelu izmjena Izbornog zakona BiH.

HDZ 1990 podržaće Zakon o akcizama uz jedan zaključak

SARAJEVO – Diana Zelenika, poslanik HDZ-a 1990 u Predstavničkom domu skupštine BiH, kazala je uoči današnje rasprave i izjašnjavanja o setu Zakona o akcizama da je osnovni preduvjet te stranke, ali i njen uvjet koji je istaknula tokom razgovora sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem, bila transparentnost u trošenju prikupljenih sredstava.

Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ 1990: Hrvatskom narodu je dosta Čovića i HDZ BiH

Ilija Cvitanović, lider HDZ 1990, okupio je poli-tičke faktore s hrvatskim predznakom, one koji nisu naklonjeni HDZ BiH, kako bi s njima napravili politički blok koji će biti alternativa politici HDZ BiH.

Najčitanije