HDZ BiH

Čović: Praksa preglasavanja Hrvata mora biti zaustavljena

SARAJEVO - Predsjednik HDZ-a BiH Čović rekao je danas u razgovoru sa delegacijom Evropske narodne partije u Evropskom parlamentu da praksa preglasavanja hrvatskog konstitutivnog naroda u BiH mora zauvijek biti zaustavljena.

Čolak: Odluka o daljim koracima u rukama predsjedništva HDZ-a i HNS-a

Hrvatski delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak očekuje da će poslije sjednica predsjedništava-a HDZ BiH i Hrvatskog narodnog sabora (HNS), kao i Sabora HNS-a, biti puno jasnija slika o nastupu HDZ-a, uključujući i eventualni bojkot ovogodišnjih izbora ako ne bude dogovora o izbornoj reformi.

Izetbegović: Prijedlozi HDZ-a su koraci unazad

SARAJEVO - Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je večeras da su prijedlozi HDZ-a koraci unazad, te da će izbori biti održani po postojećem principu ukoliko ne bude dogovora.

Plenković: Važno da se konstitutivni narodi u BiH bolje osjećaju

STRAZBUR - Hrvatski premijer Andrej Plenković prenio je danas predsjedniku Evropskog savjeta Šarlu Mišelu da bi bilo jako važno da se na najvišem nivou raspravlja o stanju u BiH i da se svi konstitutivni narodi bolje osjećaju.

HDZ predložio rezoluciju o zaštiti Ustava BiH

SARAJEVO - Klub poslanika HDZ-a u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH zatražio je da u dnevni red današnje sjednice parlamenta bude uvršten prijedlog rezolucije o zaštiti Ustava BiH, Ustava FBiH, međunarodnih sporazuma i pripadajućih aneksa i sprovođenje presuda Ustavnog suda BiH i Evropskog suda za ljudska prava.

Čović: U maju inetizivniji pregovori HDZ-a i SDA o izmjenama Izbornog zakona

MOSTAR - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je kako očekuje da će sredinom maja doći do intenziviranja pregovora delegacija HDZ BiH i SDA i predstavnika međunarodnih institucija o izmjenama Izbornog zakona BiH.

SDA, HDZ i SNSD optimistični: Već šest od 14 prioriteta EK završeno

MOSTAR, BANJALUKA – Delegacije HDZ-a BiH, SDA i SNSD-a iskazale su spremnost da se riješi 14 ključnih prioriteta koje je EU postavila pred BiH, a koje mora ispuniti za dobijanje kandidatskog statusa.

Sastanak HDZ-a i SDA: Neophodno stvoriti pozitivnu atmosferu

MOSTAR - Radne grupe HDZ-a BiH i SDA saglasile su se danas u Mostaru da je neophodno stvoriti pozitivnu atmosferu i pretpostavke za rješenja problema koji su prioritet u Federaciji BiH (FBiH).

HDZ: Opstruisanje izbora gradonačelnika šamar Mostarcima

MOSTAR - Gradski odbor HDZ-a BiH smatra da je opstruisanje izbora gradonačelnika šamar Mostarcima i da mora biti završen u ponedjeljak, 15. feruara, a potom održana i vanredna sjednica Vijeća, kako bi bila usvojena odluka o privremenom finansiranju svih službi.

Kordić i Guzin ostaju u trci za gradonačelnika Mostara

MOSTAR - Mario Kordić, kandidat HDZ BiH za gradonačelnika, i Zlatko Guzin, kandidat Kolacije za Mostar, dobili su najviše glasova i ostaju u utrci za gradonačelnika Mostara.

GO HDZ BiH: CIK konačno da objavi ukradene rezultate izbora

MOSTAR - Gradski odbor HDZ-a BiH u Mostaru osudio je jutros u saopštenju "politički kompromitovanu Centralnu izbornu komisiju (CIK) BiH i pozvao je da konačno objave ukradene rezultate lokalnih izbora za grad Mostar".

Rezultat ostaje isti, SDA i HDZ ključni za formiranje vlasti

MOSTAR - Gradska izborna komisija Mostara, nakon odluke Centralne izborne komisije BiH, počela je ponovno prebrojavanje glasova koje, kako tvrde, neće uticati na rezultate izbora, jer su uočene samo manje nepravilnosti i nepoklapanja.

HDZ povećao prednost u Mostaru

MOSTAR - HDZ BiH povećao je prednost na oko 2.700 glasova ispred probošnjačke Koalicije za Mostar nakon prebrojanih 81,33 odsto listića s nedjeljnih izbora u tom gradu, a čelnik HNS BiH pisao je evropskim zvaničnicima tražeći pomoć u otklanjanju, kako tvrdi, izbornih krađa.

HDZ BiH Mostar: Preko noći ukradene hiljade hrvatskih glasova

MOSTAR - Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar oglasio se saopštenjem u kojem najoštrije osuđuje malverzacije izbornim rezultatima u Gradu Mostaru, precizirajući da se radi o poznatoj i neskrivenoj krađi hiljada glasova u dominantno hrvatskim izbornim područjima Grada Mostara.

Plenković podržao HDZ BiH i Marija Kordića, nosioca liste za Mostar

MOSTAR - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas se obratio javnosti i dao punu podršku HDZ-u BiH i doktoru Mariju Kordiću, nosiocu liste te stranke za Gradsku izbornu jedinicu Mostar.

Najčitanije