HE Bočac

Vode Srpske: Promjene u akumulaciji Bočac uzrokovane povećanim brojem algi

BANJALUKA - Rezultati analize uzoraka vode u rijeci Vrbas kod HE Bočac, koji su uzeti juče, a koju je danas izvršio "Institut za vode" d.o.o. iz Bijeljine, pokazali su da su potvrđeni prvobitni nalazi da se na toj lokaciji radi o otpuštanju pigmenta (algi), te da je sadržaj rastvorenih teških metala u granicama normiranih za kvalitet vode površinskih voda.

Pukla mreža Eko centra Bočac: Sav otpad završio kod hidroelektrane

BANJALUKA - Zaštitna mreža Eko centra Bočac je pukla, potvrđeno je ATV-u u "HE Bočac".

HE "Bočac 2" sutra počinje sa proizvodnjom struje

BANJALUKA - Hidroelektrana „Bočac 2“ posljednjih desetak dana bila je u probnom radu, a od sutra će u potpunosti biti na mreži i naplaćivati struju koju će proizvoditi, potvrdio je za Capital direktor „Hidroelektrana na Vrbasu“ Nedeljko Kesić.

Interventno djelovanje HE na Vrbasu: Uklanjaju 6.000 kubika otpada

BOČAC - U Eko-centru Bočac do kraja mjeseca trebalo bi da počne uklanjanje plutajućeg otpada zaustavljenog na eko-mreži na rijeci Vrbas, a čišćenje eko-mreže preuzele su Hidroelektrane (HE) na Vrbasu.

HE "Bočac 2" od septembra u potpunoj mreži za rad

MRKONJIĆ GRAD - Ugradnjom drugog kapsulnog agregata koji je postavljen danas u maloj HE (MHE) "Bočac 2" stvoreni su uslovi da HE u probni rad bude puštena do kraja avgusta ove godine, a od septembra u potpunoj mreži za rad.

Najčitanije