HM

Najnovija H&M kolekcija haljina u fokus stavlja reciklirane i materijale iz održivih izvora

Svoju posvećenost održivijoj modnoj budućnosti H&M potvrđuje i najnovijom kolekcijom izrađenom od recikliranih i materijala iz održivih izvora, a koja će biti dostupna od 18. juna u H&M trgovini u Banjaluci. Ovom kolekcijom haljina, kompanija je napravila dodatni korak ka cilju da do 2030. godine, za izradu odjeće, koristi isključivo reciklirane i materijale iz održivih izvora, kao i da te odjevne komade učini dostupne svima.

"Nezavisne" u njemačkom carstvu za tekstilni otpad: Recikliraju i prašinu

​Modna industrija je nakon naftne najzagađenija industrija na svijetu, a brzo mijenjanje trendova mode čini je toliko štetnom za okolinu da je postala jedna od najzaostalijih industrija na svijetu.

H&M od jeseni 2020. u Tuzli

H&M Hennes & Mauritz AB (H&M), jedna od vodećih svjetskih modnih kompanija, otvoriće novu prodavnicu u Tuzli.

H&M Holiday kolekcija za žene odiše glamurom

Minimalizam može biti savršen stil za vašu svakodnevnicu, ali za vrijeme praznika možda ćete poželjeti isprobati dekadentnu dozu glamura koja je sadržana u H&M-ovoj Holiday kolekciji ženske odjeće 2019.

H&M testira uslugu iznajmljivanja odjeće

STOKHOLM - Švedska modna kompanija H&M počela je s testiranjem usluge iznajmljivanja odjeće jer se modna industrija nalazi na udaru sve žešćih kritika zbog otpada i zagađenja koje pravi u procesu proizvodnje.

Kolekcija GIAMBATTISTA VALLI x H&M od sutra u prodaji

Ljubitelji mode će od 7. novembra u prodavnici H&M u Banjaluci imati priliku da kupe komade iz željno iščekivane limitirane, ženske kolekcije Giambattista Valli x H&M.

U Rimu održana glamurozna revija poznatog dizajnera za H&M

​Valli djevojke, Valli mladići i gosti prisustvovali su prošle večeri na Giambattista Valli x H&M modnoj reviji u Rimu, a limitiranu žensku kolekciju možete potražiti i u H&M prodavnici u Banjaluci od 7. novembra.

H&M i Pringle of Scotland kreirali kolekciju pletenine

Na veliko zadovoljstvo kupaca H&M-ov dizajnerski tim u saradnji s Pringle of Scotland kreativnim studiom kreirali su kolekciju tradicionalne pletenine u koju su utkali dozu sportskog, a koja će od 3. oktobra biti dostupna u prodavnicama širom svijeta.

Klasična odjeća koju trebate imati u ormaru

​Modni komadi izrađeni od recikliranih ili materijala koji imaju manje štetnog utjecaja na okolinu odlikuju H&M-ovu kolekciju za jesen 2019. i naglašavaju odlučnost ove kompanije da do 2030. godine, za izradu odjeće, u potpunosti koristi materijale iz održivih izvora.

Glavna kolekcija ugledaće svjetlo dana u jesen 2019.

Sljedeći dizajner s kojim će H&M sarađivati je Giambattista Valli, umjetnik ljepote i sofisticiranosti s adresom u Parizu.

Najčitanije