HNS

Ljubić: Formiranje vlasti paralelno sa izmjenom Izbornog zakona

MOSTAR - Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Božo Ljubić izjavio je danas u Mostaru da će proces formiranja vlasti u Federaciji BiH (FBiH) teći paralelno sa izmjenom izbornog zakonodavstva.

Karamatić poručio Mektiću da je Vlah za jednokratnu upotrebu

SARAJEVO - Član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS), Mario Karamatić, poručio je danas ministru bezbjednosti BiH Draganu Mektiću da je "džaba pocijepao boračku knjižicu Vojske Republike Srpske, jer je i dalje, kako je rekao, samo "Vlah za jednokratnu upotrebu političke saraj-čaršije".

Dodik: Mnogo problema ne bi bilo da Sarajevo ne zloupotrebljava izborni sistem

BANJALUKA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas Srni da SNSD u potpunosti razumije i podržava stav Hrvatskog narodnog sabora (HNS) o neophodnosti izmjena Izbornog zakona BiH, navodeći da mnogo problema u BiH ne bi postojalo da političko Sarajevo ne zloupotrebljava izborni sistem majorizacijom dva ili bar jednog naroda.

Čović: Ne bismo ušli u Savjet ministara BiH bez SNSD-a

DRVAR - Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović najavio je da će Hrvatski narodni sabor (HNS) u ponedjeljak uputiti dopis kojim će pokrenuti raspravu o Izbornom zakonu.

HNS BiH: Deklaracija SDA neprihvatljiva za Hrvate

MOSTAR - Hrvatski narodni sabor u BiH (HNS BiH) odbacuje ciljeve i smjer djelovanja koji su definisani u Programskoj deklaraciji SDA predstavljenoj na Kongresu stranke.

Komšić odgovorio HNS-u: Neka pročitaju mišljenje Evropske komisije o BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić odbacio je navode Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH da je on, navodno, na grub i potpuno direktan način napao same temelje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine i Dejtonskog mirovnog sporazuma.

HNS: Sankcionisati Komšića za napad na ustavni poredak BiH

MOSTAR - Hrvatski narodni sabor (HNS) upozorio je da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavama da odbacuje načelo konstitutivnosti naroda u BiH direktno napao samu osnovu ustavnog poretka BiH i Dejtonskog mirovnog sporazuma, te pozvao da njegovo takvo ponašanje bude sankcionisano.

HNS: Provesti dogovor lidera i formirati vlast na nivou BiH

MOSTAR - Hrvatski narodni sabor /HNS/ pozvao je danas da dogovor i sporazum lidera SNSD-a Milorada Dodika, HDZ-a Dragana Čovića i SDA Bakira Izetbegovića bude proveden da bi se konačno dobila funkcionalna vlast na nivou BiH.

HNS: Orkestrirani napadi političkog Sarajeva na Hrvate

MOSTAR - Hrvatski narodni sabor (HNS) saopštio je da agresivni koraci prema Hrvatima u BiH koje preduzima političko Sarajevo predstavljaju bježanje od odgovorne politike.

Čović: Ili zajednički rad HNS-a ili nema partnerstva

MOSTAR - Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Dragan Čović izjavio je danas u Mostaru da slijedi oštar zaokret hrvatske politike u BiH u odnosima sa koalicionim partnerima, jer ovakvo stanje ne odgovara nikome, a posebno ne Hrvatima.

Najčitanije