HNS

Za HNS odluka CIK-a o izborima u Mostaru neprihvatljiva

MOSTAR - Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH odbacio je kao neprihvatljivu i diskriminišuću odluku Centralne izborne komisije BiH (CIK) o izdvojenom održavanju lokalnih izbora u Mostaru 20. decembra.

Dalić selektor reprezentacije Hrvatske do kraja SP 2022.

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) potvrdio je danas dogovor predsjednika Davora Šukera i Zlatka Dalića, selektora "A" reprezentacije Hrvatske o produženju saradnje do kraja Svjetskog prvenstva koje će biti održano krajem 2022. godine u Kataru.

HNS neće podržati rješenja koja nisu u nadležnosti CIK-a

MOSTAR - Hrvatski narodni sabor (HNS) saopštio je danas da neće podržati rješenja koja nisu u nadležnosti Centralne izborne komisije (CIK) i protivna su zakonskim temeljima i Ustavu BiH, te pozvao CIK na zakonski utemeljeno djelovanje.

Podrška HNS-a Bevandi: Bošnjaci da prihvate zakonsko djelovanje

MOSTAR - Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH oštro osuđuje nastup SDA i predsjednika Vlade Federacije BiH (FBiH) Fadila Novalića i daje punu podršku ministru finansija i trezora u Savjetu ministara Vjekoslavu Bevandi na insistiranju poštivanja zakonitosti i nedopuštanja vaninstitucionalnog djelovanja pojedincima, pa ni strankama.

HNS: BiH mora da se opredijeli za odlazak stranih sudija

MOSTAR - Politički predstavnici hrvatskog naroda, okupljeni u Hrvatskom narodnom saboru (HNS) BiH, poručili su da BiH mora ostati posvećena evropskim vrijednostima i snažno opredijeljena za dalje evrointegracije, ali i za odlazak stranih sudija.

Ljubić: Formiranje vlasti paralelno sa izmjenom Izbornog zakona

MOSTAR - Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Božo Ljubić izjavio je danas u Mostaru da će proces formiranja vlasti u Federaciji BiH (FBiH) teći paralelno sa izmjenom izbornog zakonodavstva.

Karamatić poručio Mektiću da je Vlah za jednokratnu upotrebu

SARAJEVO - Član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS), Mario Karamatić, poručio je danas ministru bezbjednosti BiH Draganu Mektiću da je "džaba pocijepao boračku knjižicu Vojske Republike Srpske, jer je i dalje, kako je rekao, samo "Vlah za jednokratnu upotrebu političke saraj-čaršije".

Dodik: Mnogo problema ne bi bilo da Sarajevo ne zloupotrebljava izborni sistem

BANJALUKA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas Srni da SNSD u potpunosti razumije i podržava stav Hrvatskog narodnog sabora (HNS) o neophodnosti izmjena Izbornog zakona BiH, navodeći da mnogo problema u BiH ne bi postojalo da političko Sarajevo ne zloupotrebljava izborni sistem majorizacijom dva ili bar jednog naroda.

Čović: Ne bismo ušli u Savjet ministara BiH bez SNSD-a

DRVAR - Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović najavio je da će Hrvatski narodni sabor (HNS) u ponedjeljak uputiti dopis kojim će pokrenuti raspravu o Izbornom zakonu.

HNS BiH: Deklaracija SDA neprihvatljiva za Hrvate

MOSTAR - Hrvatski narodni sabor u BiH (HNS BiH) odbacuje ciljeve i smjer djelovanja koji su definisani u Programskoj deklaraciji SDA predstavljenoj na Kongresu stranke.

Najčitanije