HNS

HNS BiH: Deklaracija SDA neprihvatljiva za Hrvate

MOSTAR - Hrvatski narodni sabor u BiH (HNS BiH) odbacuje ciljeve i smjer djelovanja koji su definisani u Programskoj deklaraciji SDA predstavljenoj na Kongresu stranke.

Komšić odgovorio HNS-u: Neka pročitaju mišljenje Evropske komisije o BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić odbacio je navode Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH da je on, navodno, na grub i potpuno direktan način napao same temelje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine i Dejtonskog mirovnog sporazuma.

HNS: Sankcionisati Komšića za napad na ustavni poredak BiH

MOSTAR - Hrvatski narodni sabor (HNS) upozorio je da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavama da odbacuje načelo konstitutivnosti naroda u BiH direktno napao samu osnovu ustavnog poretka BiH i Dejtonskog mirovnog sporazuma, te pozvao da njegovo takvo ponašanje bude sankcionisano.

HNS: Provesti dogovor lidera i formirati vlast na nivou BiH

MOSTAR - Hrvatski narodni sabor /HNS/ pozvao je danas da dogovor i sporazum lidera SNSD-a Milorada Dodika, HDZ-a Dragana Čovića i SDA Bakira Izetbegovića bude proveden da bi se konačno dobila funkcionalna vlast na nivou BiH.

HNS: Orkestrirani napadi političkog Sarajeva na Hrvate

MOSTAR - Hrvatski narodni sabor (HNS) saopštio je da agresivni koraci prema Hrvatima u BiH koje preduzima političko Sarajevo predstavljaju bježanje od odgovorne politike.

Čović: Ili zajednički rad HNS-a ili nema partnerstva

MOSTAR - Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Dragan Čović izjavio je danas u Mostaru da slijedi oštar zaokret hrvatske politike u BiH u odnosima sa koalicionim partnerima, jer ovakvo stanje ne odgovara nikome, a posebno ne Hrvatima.

Čović: SDA kontroliše obavještajni i paraobavještajni sistem u BiH

MOSTAR - Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Dragan Čović izjavio je danas u Mostaru da SDA kontroliše obavještajni i paraobavještajni sektor u BiH.

Ukinuta presuda HNS-u, slučaj "svastika" pada u zastaru

Visoki prekršajni sud Hrvatske ukinuo je presudu kojom su HNS i direktor HNS-a Damir Vrbanović kažnjeni zbog svastike iscrtane na poljudskom terenu uoči utakmice Hrvatske i Italije u kvalifikacijama za Euro 2016.

Čović: Tražićemo zatvaranje granica BiH

​Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH će zbog migrantske krize tražiti zatvaranja granica, kako bi se spriječio nekontrolisani ulazak u zemlju, izjavio je danas predsjednik tog Sabora i HDZ BiH Dragan Čović, koji je izrazio i veliku zabrinutost po pitanju slučaja 'salafije'.

Šta kažu mogući partneri DF-a: HDZ ćuti, SDA pozdravlja

SARAJEVO - Stranke okupljene oko HDZ BiH, odnosno oko Hrvatskog narodnog sabora (HNS) još šute o odluci Demokratske fronte (DF) da uđe u pregovore o formiranju vlasti na federalnom i nivou BiH, dok iz SDA pozdravljaju tu odluku.

Najčitanije