HOS

Na obilježavanju osnivanja Devete bojne HOS-a uzvici "Za dom spremni"

SPLIT, - U dvorani "Lora" u Splitu ratni veterani danas su uzvikivali "Za dom spremni" na obilježavanju 31 godine od osnivanja Devete bojne HOS-a.

Austrija zabranila grb HOS-a

BEČ - Na današnjoj sjednici austrijske vlade i službeno je donesena odluka o zabrani ustaškog obilježja u Austriji, a sve zbog decenijama starog okupljanja na Blajburgu, koje Austrija u ovakvom obliku želi zabraniti.

HOS: Zabranite petokraku, ne "za dom spremni"

ZAGREB - Udruženje devetog bataljona Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS) poručilo je poslanicima u Saboru da zabrane "zločinačku crvenu zvijezdu petokraku", a ne, kako navode, sveti pozdrav "Za dom spremni".

Prkačin: HOS kome ja pripadam nastao na tradiciji ustaša

ZAGREB - Ante Prkačin, poslanik Domovinskog pokreta u Hrvatskom saboru, rekao je da je HOS (Hrvatske oružane snage) nastao na tradiciji ustaša.

Pripadnici HOS-a došli u Knin uz povike "u boj, u boj"

KNIN - U Knin su na obilježavanje Dana pobjede i 25. godišnjice vojno-policijske akcije "Oluja" stigli i pripadnici HOS-a, koji na sebi imaju crne majice sa grbom u kojem je utisnut ustaški poklič "za dom spremni" i uz povike "u boj, u boj".

Plenković očekuje da protokol reguliše majice pripadnika HOS-a

ZAGREB - Premijer Andrej Plenković očekuje da zvaničnim protokolom sutrašnjeg obilježavanja godišnjice vojno-policijske akcije "Oluja", najvećeg egzodusa Srba nakon Drugog svjetskog rata, pripadnici HOS-a na toj ceremoniji budu obučeni u majce koje je za tu priliku pripremilo Ministarstvo branitelja ili, kako kaže, majice svojih jedinica.

U centru Zagreba maske s ustaškim pozdravom

ZAGREB - U centru Zagreba, na policama trgovine Cro Sport Vez u Jurišićevoj ulici, mogu se kupiti crne zaštitne maske sa grbom HOS-a, na kojem je i ustaški pozdrav "za dom spremni", piše zagrebački Jutarnji list.

Crne uniforme i "za dom spremni" pod okriljem sportskih igara

KOPRIVNICA - Pripadnici tzv. Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS) su pod okriljem sportskih igara u centru Koprivnice nekažnjeno uzvikivali ustaški pozdrav.

U hrvatskom Saboru slika sa pozdravom "Za dom spremni"

U Saboru je danas otvorena izložba "Da se ne zaboravi Vukovar!", povodom obilježavanja 18. novembra, Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, koja je, kako prenosi portal "Index", okupila poznata lica hrvatske desničarske scene.

Mudžahedini dolazili preko Županje i priključivali se HOS-u

BIJELJINA - Dolazak mudžahedina da ratuju u BiH organizovan je preko Hrvatske, a prevoz do Županje naplaćivan je 500 dolara po osobi, navodi se u informaciji o dolasku mudžahedina u Posavinu i njihovom pristupanju u jedinice HOS-a upućenoj hrvatskom Ministarstvu odbrane.

Index: Nakon predsjednice i sisački biskup pokazao da nema pojma o istoriji

Sisački biskup Vlado Košić oglasio se na svom Facebook profilu povodom skidanja ploče s ustaškim pozdravom iz Jasenovca, ocjenjujući da je Plenkovićeva odluka o izmještanju sporne spomen ploče sramotna i ustvrdio da bi premijer, ako bi to Srbi tražili, bio sreman da promijeni i hvatsku himnu.

Plenković 'na udaru' hrvatskog biskupa: Živjela srpska Hrvatska

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković ponovo se našao na udaru sisačkog biskupa Vlade Košića, poznatog po nizu desno-ekstremističkih javnih istupa, koji ga je nakon izmještanja spomen ploče sa ustaškim pokličom "za dom spremni"iz Jasenovca u obližnju Novsku, nazvao premijerom "šravciger vlasti".

Mediji: Ako Plenković ubrzo ne odluči, moguć je i pad vlade

ZAGREB - Glavna tema hrvatskih štampanih i elektronskih medija je obećanje premijera Andreja Plenkovića da će raditi na skorijem iznalaženju kompromisnog rješenja za spornu spomen ploču u Jasenovcu koje ne bi bilo na štetu HOS i koje ne bi vrijeđalo jasenovačke žrtve o čemu predstavici vlasti i opozicije imaju različita mišljenja, dok HOS-ovci ćute.

HOS-ovci sa kravatama i grbom sa ustaškim pokličom

ZAGREB - Bivši pripadnici HOS, čije Udruženje u svom grbu ima ustaški poklič "Za dom spremni" ne odustaju sa provokacijama, pa su se tako na konferenciji za novinare, na kojoj su tražili zaštitu premijera Andreja Plenkovića, pojavili sa kravatama na kojima je utisnut grb tog udruženja, prenio je portal Index.hr.

Pripadnici HOS-a uzvikivali "Za dom spremni"

SPLIT - Pripadnici Hrvatskih odbrambenih snaga /HOS/ uzvikivali su danas u Splitu ustaški pozdrav "Za dom spremni!" na obilježavanju 26 godina od osnivanja Devetog bataljona "Rafael vitez Boban".

Najčitanije