HRVATSKA

Selaković: Hrvatska nama drži lekcije o genocidu, neprihvatljivo

NOVI SAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da Hrvatska, koja je bila dio nacističkog svijeta i učestvovala u genocidu nad srpskim narodom u Drugom svjetskom ratu, ne bi trebala da govori o istom.

Hrvatska jedinica se pridružila KFOR-u na KiM

BEOGRAD - Misija KFOR-a na Kosovu i Metohiji saopštila je da su se hrvatski vojnici pridružili regionalnoj komandi ove misije na zapadu, čime su postali deveta država u jedinici.

Jakovina: I Hrvati bi trebalo da znaju ćirilicu

ZAGREB - Dio manjinskih prava u Hrvatskoj je garantovan Ustavom, izjavio je danas istoričar Tvrtko Jakovina i istakao da se ta prava ne mogu mijenjati voljom jednog gradonačelnika, ali da bi mješovite hrvatko-srpske škole, što je predložio prvi čovjek Vukovara Ivan Penava, trebalo ostvariti, kao i da bi Hrvati trebalo da znaju ćirilicu, ne samo Srbi.

Dalić optimista: Motivirani smo i spremni

Zlatko Dalić selektor hrvatske fudbalske reprezentacije svjestan je činjenice da se večerašnja utakmica protiv Češke u drugom kolu Evropskog prvenstva nameće kao ključna kad je u pitanju plasman u drugi krug takmičenja.

Koje odredište će građani BiH odabrati ovog ljeta za odmor

BANJALUKA, MAKARSKA - Iako ovogodišnja ljetna sezona još nije zvanično počela, zaposleni u turističkim agencijama u BiH ističu da već vlada veliko interesovanje građana za ljetovanje na Hrvatskom primorju, a među lokacijama na Jadranskom moru prednjači Makarska rivijera.

Vrsaljko: Protiv Češke će biti fajterska utakmica

Naša sljedeća utakmica će biti fajterska, jer će biti bitan rezultat, smatra Šime Vrsaljko fudbalski reprezentativac Hrvatske.

U Hrvatskoj preminulo devet osoba, zaraženo 125

ZAGREB - Hrvatska je danas registrovala 125 novih slučajeva zaraze virusom korona i devet preminulih, objavio je Nacionalni štab civilne zaštite.

Nekad drugi po naseljenosti, sad prodaju kuće za jednu kunu

Legrad, mjesto na sjeveru Hrvatske, teško pogođen depopulacijom ruralnih područja, prodaje napuštene kuće za jednu kunu u pokušaju da privuče nove stanovnike, ali postavlja i određene uslove.

Hrvatska popustila mjere, kafići do ponoći

ZAGREB - Zbog povoljne epidemiološke situacije u Hrvatskoj će od sutra, odnosno ponoći kafići, pekare i javna okupljanja moći da rade do 24 sata.

Uhapšene sudije koje je Mamić optužio za korupciju

OSIJEK - U Osijeku je počela akcija hašenja sudija povezanih sa slučajem Zdravka Mamića, bivšeg prvog čovjeka FK Dinamo, koji ih je teško optužio za korupciju.

Najčitanije