HTC

HTC ne odustaje od tržišta telefona

Tajvanska kompanija HTC već izvjesno vrijeme ne predstavlja ozbiljnog igrača na tržištu telefona.

HTC oživljava liniju Wildfire telefona

Tajvanska kompanija HTC namjerava oživjeti svoj brand Wildfire koji je bio aktualan od 2010. do 2011. godine, navodno je planirano deset novih pametnih telefona pod tim imenom.

Sertifikovan novi HTC telefon iz srednjeg segmenta

Još uvijek neobjavljeni HTC telefon iz srednjeg segmenta, sa oznakom 2Q7A100, pojavio se prošlog mjeseca na Geekbenchu.

HTC nagovještava mogući dizajn Exodus telefona

HTC je ranije ove godine potvrdio da planira objavu novog telefona, pod nazivom Exodus. Telefon će se razlikovati od uređaja koje je tajvanska kompanija do sada objavila, ali i od telefona koji su trenutno dostupni na tržištu.

Veliki pad prihoda HTC-a u septembru

LONDON - Tajvanski proizvođač pametnih telefona HTC ima velikih finansijskih poteškoća, pokazuju novi finansijski rezultati za mjesec septembru ove godine. Kompanija je proteklog mjeseca ostvarila prihode od 40,46 miliona američkih dolara što je za 80,71 posto lošiji rezultat od onog ostvarenog u septembru prošle godine, piše Bug.hr.

HTC nagoviještava novi telefon iz U serije

HTC je na Twitteru objavio da planira da predstavi još jedan telefon iz U serije. Tvit ne obiluje informacijama o uređaju i samo kaže: "Ljepota i snaga se udružuju 30. avgusta 2018. godine", a tu je i fotografija na kojoj stoji "Something new for U".

HTC U12 Life će biti objavljen uz Android 8.1 Oreo

Prema svemu sudeći, naredni telefon kompanije HTC, Android One-pokretani U12 Life, će stići uz Android 8.1 Oreo verziju operativnog sistema a ne uz Android 9.0 Pie.

HTC pred propadanjem, otpušta četvrtinu radnika

Donedavno jedan od najvećih proizvođača pametnih telefona s operativnim sistemom Android HTC pred propadanjem je i najavljuje otpuštanje četvrtine radnike.

Da li su ovo boje novog HTC U12 Plus smartfona?

Ostalo je manje od dvije nedjelje do predstavljanja novog HTC U12 Plus smartfona 23. maja, a na Twitteru je nedavno objavljeno u kojim će bojama izaći iščekivani model.

Počelo odbrojavanje do predstavljanja novog HTC-ovog flegšipa

HTC je objavio "tizer" fotografiju koja najavljuje novi premijum model telefona te tajvanske kompanije, na kome su prikazani neke od sastavnih komponenti uređaja, kao i datum njegovog predstavljanja.

Najčitanije