Hašani

Književna kolonija "Rijeka misli" u Ćopićevom rodnom kraju

U Hašanima, rodnom mjestu književnika Branka Ćopića biće održana Književna kolonija "Rijeka misli" koju po 12. put organizuje teatar Scena Novi Grad.

Digitalizacijom približiti Ćopićevo djelo mladima

KRUPA NA UNI - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS Srđan Rajčević rekao je da će resorno ministarstvo u saradnji sa ostalim ministarstvima u Vladi Srpske preduzeti sve radnje kako bi bili digitalizovani djelo i zaostavština književnika Branka Ćopića.

Dodik: Ćopić pokazao veličinu srpske duše, Hašane učinio nezaboravnim

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je u Hašanima, kod Krupe na Uni, da djelo poznatog pisca Branka Ćopića, koji je čovjek Krajine i srpskog naroda, treba dodatno približiti generacijama koje dolaze.

U toku izgradnja replike rodne kuće Branka Ćopića

KRUPA NA UNI - U rodnom selu velikog književnika Branka Ćopića - Hašani u opštini Krupa na Uni u toku su radovi na izgradnji replike njegove rodne kuće, potvrdio je načelnik opštine Mladen Kljajić.

U Hašanima obilježeno 35 godina od smrti Branka Ćopića

Poetskim časom i polaganjem vijenaca kod biste Branka Ćopića ispred Spomen-škole u njegovom rodnom mjestu Hašani danas je obilježeno 35 godina od smrti poznatog srpskog pisca.

Bećković u Hašanima: Rodna mjesta književnika veoma značajna

KRUPA NA UNI - Akademik Matija Bećković smatra da bi Hašani, rodno mjesto književnika Branka Ćopića, mogli biti jedno od najvažnijih mjesta u Republici Srpskoj.

Želja da Ćopićeva kuća bude ponos Hašana

HAŠANI - U Hašanima, rodnom mjestu književnika Branka Ćopića, u opštini Krupa na Uni nakon duže obustave radova nastavljena je izgradnja replike rodne kuće slavnog pisca, potvrdio je načelnik ove opštine Mladen Kljajić.

"Nezavisne" u rodnom selu Branka Ćopića: Hašani u sukobu obećanja i realnosti

Srce mu je veliko kao Grmeč, a duša prostrana kao Krajina, rečenica je kojom su nam u školi opisivali Branka Ćopića, a koliko podno planine Grmeč u Bosanskoj Krajini danas poštuju ovog pisca, otišli smo se uvjeriti na licu mjesta.

Najčitanije