Hašim Tači

Tači: Zaev mi se izvinio, bio je žrtva prevare

PRIŠTINA - Makedonski premijer Zoran Zaev izvinio se predsjedniku privremenih prištinskih institucija, Hašimu Tačiju, zbog svega što je izgovorio u razgovoru sa ruskim komičarima, od kojih mu se jedan predstavio kao bivši predsjednik Ukrajine Petar Porošenko.

Dodik: Tači nedolaskom na SEECP skreće pažnju na sebe

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, komentarisao je danas nedolazak predsjednika samoproglašenog Kosova, Hašima Tačija, na samit SEECP, istakavši nema osjećaj prema tome da li dolazi ili ne, te da će, kako je rekao, možda biti lakše kad ne prisustvuje.

Dodik: Niko neće zaplakati jer se Tačiju nešto ne sviđa

BANJALUKA - Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je Kosovo pozvano u formatu koji je predviđen za takve sastanke, te da ga ne zanimaju "osjećaji" Hašima Tačija.

Tači: Neću prisustvovati samitu u BiH, Dodik me ponizio

PRIŠTINA - Predsjednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači neće prisustvovati Samitu o procesu saradnje u jugoistočnoj Evropi (EECP)u BiH, jer je, kako je naveo, poziv predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika ponižavajući zato što Kosovo nije tretirano kao druge države-učesnice.

Crnogorska vlast sa Tačijem pravila Zakon o slobodi vjeroispovijesti?

PODGORICA - Zakon o slobodi vjeroispovijesti koji je pripremila crnogorska vlast pravljen je u saradnji sa predsjednikom samoproglašenog Kosova Hašijem Tačijem i trebalo bi da bude uvod u otimanje manastira i hramova na Kosovu i Metohiji, izjavio je njegovo preosveštenstvo episkop budimljansko-nikšićki Joanikije.

Tači odbio poziv, ne dolazi u BiH

SARAJEVO - Predsjednik Kosova Hašim Tači nije prihvatio poziv Predsjedništva BiH da naredne sedmice posjeti BiH povodom samita Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP).

Tači ostaje glavni pregovarač u dijalogu sa Beogradom

PRIŠTINA - Kosovski predsjednik Hašim Tači će zadržati istu ulogu u dijalogu sa Beogradom, bez obzira na presudu Ustavnog suda, saopšteno je iz njegove kancelarije, a prenosi prištinska "Koha".

Tači skupštini: Rezolucija o pripajanju "preševske doline"

PRIŠTINA - Predsjednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, podnio je danas kosovskom parlamentu predlog rezolucije o, kako se navodi, legitimnim zahtjevima Albanaca iz Preševa, Bujanovca i Medveđe, o pripajanju ove tri opštine Kosovu.

Tači: Ujedinjenje Doline s Kosovom san svakog Albanca

PRIŠTINA - Ujedinjenje tri opštine juga centralne Srbije, Preševa, Bujanovca i Medveđe sa tzv. Kosovom je san svakog Albanca koji živi na toj teritoriji, tvrdi predsjednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, koji, kako kaže, radi na ostvarenju tog sna.

Dodik: Tači nije pozvan kao predsjednik

BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da Hašim Tači nije pozvan kao predsjednik samoproglašenog Kosova na Samit procesa saradnje jugoistočne Evrope (SEECP).

Najčitanije