Hašim Tači

Arifaj: Tači ide u SAD, prate ga Haradinaj i Pacoli

PRIŠTINA - Savjetnik Hašima Tačija Ardian Arifaj izjavio je da će sa kosovskim predsjednikom iduće sedmice u Njujork putovati, "slijedeći lošu tradiciju", velika delegacija Prištine, u kojoj će biti i premijer Ramuš Haradinaj i ministar inostranih poslova Bedžet Pacoli.

Tači: Kompromis podrazumijeva korekciju granice

Predsjednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da je sporazum u dijalogu o normalizaciji odnosa sa Srbijom moguće postići jedino uz kompromis za šta je kako je ocijenio, potrebno izvršiti korekciju granice.

Prištinski portal: Tači iduće nedelje sa Trampom

PRIŠTINA - Kosovski predsjednik Hašim Tači sastaće se početkom sljedeće nedjelje sa predsjednikom SAD Donaldom Trampom, piše Indeksonline.

Tači: Nema egzodusa, pripajamo Preševo, Medveđu i Bujanovac

Kosovski predsjednik Hašim Tači uputio je danas javnu poruku "skepticima mirovnog sporazuma između Kosova i Srbije" koji, po njegovom mišljenju, "predviđa formalno priznavanje Kosova od strane Srbije i pripajanje Preševa, Medveđe i Bujanovca", opština na jugu centralne Srbije, prenosi RTK na srpskom jeziku.

Tači se sprema za UN, lobira za Unesco i Interpol

PRIŠTINA - Koha ditore objavila je danas da bi se dijalog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Hašima Tačija mogao nastaviti u Njujorku, a Tači je, na pitanje o tome, rekao da u okviru Generalne skupštine UN u ovom trenutku radi na uspostavljanju kontakata i, posebno, na članstvu Prištine u Interpolu i Unesku, te da traži angažovanje i drugh zemalja.

Tači: Teško do sporazuma sa Beogradom

SKOPLJE - Kosovski predsjednik Hašim Tači sastao se danas u Skoplju sa premijerom Makedonije Zoranom Zaevim, sa kojim je, kako je rekao, razgovarao i o dijalogu Beograda i Prištine, te ponovio da taj proces neće biti lako postignut, ali da je on optimista.

Tači odlikovao medaljom odlazećeg ambasadora SAD

PRIŠTINA - Kosovski predsjednik Hašim Tači odlikovao je medaljom odlazećeg američkog ambasadora Grega Delavija u Prištini, za kojeg je naveo da je bio "nezaustavljiv tokom tri godine".

Sastanak u Tirani: Rama pozvao Tačija i Haradinaja na hitne konsultacije

TIRANA - Kosovski predsjednik Hašim Tači i premijer Ramuš Haradinaj su na poziv albanskog premijera Edija Rame kasno večeras krenuli za Tiranu, prenosi Gazeta Ekspres.

Tači: Lideri "Preševske doline" odlučni da pristupe Kosovu

PRIŠTINA - Kosovski predsjednik Hašim Tači objavio je da su "lideri Preševske doline odlučni da pristupe Kosovu", nakon sastanka koji je sa njima imao u Prištini.

Dačić: Tači sigurno neće posetiti Preševo

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Hašim Tači sigurno neće posjetiti Preševo i da je to bila lažna vijest.

Najčitanije