Hašim Tači

Obrt u pregovorima: Tači ispada, za pregovarački sto sjedaju novi igrači

Kosovski izbori i njihov rezultat, kako sada stvari stoje na vlast će dovesti nove igrače. Stranka Hašima Tačija stoji lošije nego ikad, a ukoliko Zapad zaigra na druge opcije, pregovori oko sudbine KiM mogli bi da se drastično promjene.

Tači: Uskoro ću raspisati izbore

PRIŠTINA - Predsjednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, izjavio je danas da će uskoro donijeti odluku o raspisivanju vanrednih izbora.

Kćerka Tačijevog brata proziva Haradinaja da je dezerter

PRIŠTINA - Evgenija Tači, poslanik Demokratske stranke Kosova inače kćerka brata predsjednika Hašima Tačija na na Facebook profilu kritikovala je političke protivnike i rekla da PDK nije spreman ni za šta, a kako prenosi Gazeta Express ona u tom postu "gađa" Haradinaja i naziva ga kukavicom i dezerterom.

Mediji: Čeka se Tačijeva odluka, izbori ili tehnička vlada

PRIŠTINA - Ni deset dana od neopozive ostavke sada već bivšeg premijera Ramuša Haradinaja još se ne zna da li će Kosovo ići na vanredne parlamentarne izbore ili će, ipak, biti formirna tehnička vlada.

Mediji u Prištini: Tači namjerno odlaže raspisivanje izbora

PRIŠTINA - Politički analitičari ocijenili su da predsjednik Kosova Hašim Tači namjerno odlaže raspisivanje novih izbora i da nije učinio nikakve korake da se konsultuje sa političkim strankama nakon ostavke Ramuša Haradinaja.

U Hag pozvan još jedan pripadnik OVK, Tači i Veselji već ispitani

Bivši zamjenik komandanta 128 brigade Operativne zone Paštrik, Avdi Ibrahimi dobio je poziv za saslušanje Specijalno tužilaštva u Hagu, javila je Gazeta Express. Poslanik pokreta "Samoopredjeljenje" Đeljalj Svećla tvrdi da su istražioci Specijalnog suda u Hagu već ispitali Veseljija i Tačija.

Tači i Veselji pred Specijalnim sudom u Hagu?

PRIŠTINA - Prištinski mediji pišu danas, pozivajući se na međunarodne izvore, da će Specijalni sud za zločine tzv. OVK uskoro pozvati na saslušanje i predsjednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija i predsjednika parlamenta Kadrija Veseljija.

Tači žali zbog Haradinaja, u Hag ide i savjetnik Zirapina

PRIŠTINA - Predsjednik privremenih vlasti u Prištini Hašim Tači izrazio je danas žaljenje zbog ostavke premijera Ramuša Haradinaja, koji je zbog poziva tužilaštva specijalnog suda za ratne zločine OVK odlučio da napusti funkciju.

Tači: Zaev mi se izvinio, bio je žrtva prevare

PRIŠTINA - Makedonski premijer Zoran Zaev izvinio se predsjedniku privremenih prištinskih institucija, Hašimu Tačiju, zbog svega što je izgovorio u razgovoru sa ruskim komičarima, od kojih mu se jedan predstavio kao bivši predsjednik Ukrajine Petar Porošenko.

Dodik: Tači nedolaskom na SEECP skreće pažnju na sebe

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, komentarisao je danas nedolazak predsjednika samoproglašenog Kosova, Hašima Tačija, na samit SEECP, istakavši nema osjećaj prema tome da li dolazi ili ne, te da će, kako je rekao, možda biti lakše kad ne prisustvuje.

Najčitanije