Hašim Tači

Tači: Ponosan sam što sam bio vojnik OVK

KOSOVSKA MITROVICA - Kosovski predsjednik Hašim Tači izjavio je da je "ponosan što je bio vojnik tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) od njenog osnivanja i da mu je najveća čast u životu što je nosio njenu uniformu i bio njen politicki direktor".

Tramp čestitao Tačiju godišnjicu nezavisnosti

VAŠINGTON - Američki predsjednik, Donald Tramp, čestitao je predsjedniku Kosova Hašimu Tačiju, godišnjicu kosovske nezavisnosti, poželio mu uspjeh i poručio da fokus Prištine u narednom periodu treba da bude na normalizaciji odnosa sa Beogradom.

Tači sa Grenelom o dijalogu Beograda i Prištine

MINHEN - Predsjednik Kosova Hašim Tači sastao se danas u Minhenu sa specijalnim izaslanikom predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Grenelom.

Tači: Regionu potreban je istinski, otvoreni dijalog sa EU

PRIŠTINA - Predsjednik Kosova Hašim Tači učestvovaće na Minhenskoj konferenciji o bezbjednosti i fokusirati se na potrebu održavanja interesa i pružanje SAD, ali i EU i njenih država članica na Kosovu, kao i mira i stabilnosti na cijelom Zapadnom Balkanu.

Analitičari: Kurti sklanja Tačija sa političke scene

PRIŠTINA - Nakon što je lider Pokreta Samoopredjeljenje Aljbin Kurti preuzeo funkciiju premijera Kosova u fokusu javnosti je pitanje kako će funkcionisati odnos između njega i predsjednika Hašima Tačija, budući da su njihovi odnosi do sada bili veoma napeti.

Tači optužio Srbe i Srbiju za "balkanski holokaust"

​PRIŠTINA - Predsjednik Privremenih institucija u Prištini Hašim Tači danas je na svom Facebook profilu napisao da Srbija i dalje "negira zločine" koji su prouzrokovali "balkanski holokaust" u BiH i na Kosovu.

Tači: Uloga SAD neophodna za sporazum sa Srbijom

DAVOS - Predsjednik Kosova Hašim Tači istakao je, poslije sastanka sa Robertom O''Brajenom, savjetnikom za nacionalnu bezbjednost predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa, na marginama Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, da je uloga SAD neophodna za postizanje, kako je naveo, "konačnog mirovnog sporazuma sa Srbijom".

Tači pozvao Kurtija da preuzme njegovu odluku o mandataru

PRIŠTINA - Kosovski predsjednik Hašim Tači izjavio je da je potpisao odluku o davanju mandata za formiranje nove kosovske vlade lideru Pokreta Samoopredjeljenje Aljbinu Kurtiju, i pozvao ga da kada bude spreman, dođe i preuzme je.

Tači odbio poziv Rame da prisustvuje sastanku "mini Šengena"

PRIŠTINA - Predsjednik Kosova Hašim Tači odbio je poziv albanskog premijera Edija Rame da prisustvuje sastanku "mini Šengena" koji će biti održan u Tirani, a kojem bi trebalo da prisustvuju predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev.

Sve se zatreslo dok je Tači davao izjavu, zgrada počela da se urušava

Tokom posjete predsjednika Kosova Hašima Tačija opštini Tuman dogodio se novi zemljotres, a sve su zabilježile kamere dok je Tači davao izjavu.

Najčitanije