Hašim Tači

Vijeće Ustavnog suda u Prištini odbacilo Tačijevi amandmane

KOSOVSKA MITROVICA - Specijalizovano vijeće Ustavnog suda u Prištini odbacilo je amandmane koje je predložio bivši predsjednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači, koji se nalazi u pritvoru u Hagu pod optužbom za ratne zločine, uz obrazloženje da se mandat Specijalizovanih vijeća i Specijalizovanog tužilaštva nastavlja do obavještenja Savjeta Evropske unije o njegovom završetku.

Tačijev advokat: Gde su optužbe i dokazi o "žutoj kući"?

HAG - Branilac Hašima Tačija advokat David Hoper upitao je danas sud i tužilaštvo u Hagu gdje se nalaze optužbe i dokazi o "žutoj kući'' i krađi ljudskih organa, što je bio razlog zbog kojeg je ovaj sud osnovan.

Tači izveden na optuženičku klupu pred sudijom u Hagu

HAG - Jedan od osnivača i čelnih ljudi u takozvanojOVK, Hašim Tači upravo je izveden pred sudiju za prethodni postupak Specijalizovanih vijeća Kosova radi upoznavanja sa optužnicom i izjašnjavanja o krivici.

EU o Tačijevoj ostavci: Posmatramo dalji razvoj situacije

BRISEL - EU je primila k znanju informacije o potvrdi optužnice protiv predsjednika samoproglašenog Kosova Hašima Tačija i njegovoj ostavci.

Tači: Zahtijevao sam da dijalog ima samo jednu tačku, uzajamno priznanje

PRIŠTINA – Predsjednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači, koji trenutno boravi u SAD, izjavio je da je u Briselu i Vašingtonu zahtijevao da dijalog Beograda i Prištine ima samo jednu tačku dnevnog reda, pitanje uzajamnog priznavanja, prenosi danas prištinska Gazeta ekspres.

Tači iznenada otputovao u Vašington

PRIŠTINA - Predsjednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači otputovao je danas u Vašington, prenijeli su prištinski mediji.

Tači razriješio Čitaku dužnosti predstavnika KiM u SAD

PRIŠTINA - Predsjednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači potpisao je ukaz kojim se predstavnica Prištine u Vašingtonu Vljora Čitaku razrešava te dužnisti.

Tači odlikovao Grenela medaljom za zasluge

PRIŠTINA - Predsjednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači odlikovao je večeras specijalnog izaslanika američkog predsjednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela, predsjedničkom medaljom za zasluge.

Tači: Turska i Kosovo jačaju strateško partnerstvo

ISTANBUL - Predsjednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači izjavio je, poslije današnjeg razgovora sa predsednikom Turske Redžepom Taipom Erdoganom, koji ga je primio u palati Vahdet u Istanbulu, da Turska i Kosovo imaju prijateljske odnose i da će jačati strateško partnerstvo.

Vilijam Voker savjetuje Hašima Tačija za 7.000 evra mjesečno

KOSOVSKA MITROVICA - Bivšišef Misije OEBS na Kosovu Vilijam Voker odlučio je da postane savjetnik predsjednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija.

Najčitanije