Hašim Tači

Tramp Tačiju čestitao godišnjicu i traži normalizaciju odnosa sa Beogradom

PRIŠTINA - Predsjednik SAD Donald Tramp čestitao je danas kosovskom predsjedniku Hašimu Tačiju 11. godišnjicu nezavisnosti i ocijenio da je "najvažnije" to da "Kosovo i Srbija treba da normalizuju odnose".

Tači: Dobar zamah za postizanje sporazuma sa Srbijom 2019.

PRIŠTINA - Kosovski predsjednik Hašim Tači smatra da postoji "dobar zamah" da se ove godine postigne sporazum o normalizaciji odnosa sa Srbijom.

Tači Haradinaju: Možeš da budeš prijatelj SAD-a kada poštuješ savjete

PRIŠTINA - "Možeš da budeš prijatelj kada poštuješ savjete", izjavio je kosovski predsjednik Hašim Tači, podsjećajući na stav premijera Ramuša Haradinaja da u isto vrijeme odbije da ukine taksu na robu iz Srbije i očuva prijateljstvo sa SAD koje traže ukidanje taksi.

Kosnet i Tači saglasni: Ukloniti sve prepreke za dijalog

PRIŠTINA - Ambasador SAD u Prištini, Filip Kosnet, i predsjednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, saglasili su se danas da je od vitalnog značaja uklanjanje svih prepreka za nastavak dijaloga sa Srbijom.

Tači: Povući takse, bezuslovno nastaviti dijalog

PRIŠTINA - Kosovski predsjednik Hašim Tači izjavio je danas da bezuslovno treba nastaviti dijalog između Beograda i Prištine.

Tačijevo "kreativno rješenje": Preševo, Medveđa i Bujanovac da pripadnu Kosovu

PRIŠTINA - Predsjednik Kosova Hašim Tači, govoreći o konačnom sporazumu sa Beogradom, rekao je da je potrebno "kreativno rješenje", koje bi garantovalo da će biti ispunjeni interesi obje strane, kao i SAD, NATO i EU.

Tači: Kosovski vojnici koristiće američku opremu

PRIŠTINA - Predsjednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači kaže da će oprema, koju će koristiti kosovski vojnici, biti američka.

Tači: Nećemo prihvatiti sporazum koji nije prihvatljiv za Vašington

VAŠINGTON - Predsjednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je danas da bi Priština trebalo da da dio teritorije kao cijenu za konačni sporazum sa Beogradom.

Iznenadni sastanak Haradinaja i Tačija

​Predsjednik i premijer privremenih kosovskih institucija Hašim Tači i Ramuš Haradinaj sastali su se danas uoči odlaska Tačija u SAD.

Mogerini Tačiju: Nema više vremena za gubljenje

BRISEL - Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federika Mogerini saopštila je sinoć da je u razgovoru s kosovskim predsjednikom Hašimom Tačijem ponovila da je neophodno ukidanje taksi na robu iz centralne Srbije kako bi što prije bio nastavljen dijalog Beograd-Priština.

Najčitanije