Hašim Tači

Tači: Pobjeda kriminala, gubitnici i Srbija i Kosovo

PRIŠTINA - Predsjednik Kosova Hašim Tači ocijenio da je neuspjeh prijema Kosova u Interpol pobjeda organizovanog kriminala, a da su gubitnici Kosovo i Srbija.

Samoopredeljenje traži ostavke Tačija, Pacolija i Haradinaja

PRIŠTINA - Opozicioni pokret Samoopredeljenje traži ostavke Hašima Tačija, Ramuša Haradinaja i Bedžeta Pacolija, nakon debakla koji je Priština ranije danas doživjela u Dubaiju, kada je Generalna skupština Interpola po treći put odbila kosovski zahtjev za prijem u članstvo te organizacije

Tači: Preispitati odluku o nadležnosti srpskih opština

PRIŠTINA - Pravna kancelarija kosovskog predsjednika zatražila je od Ustavnog suda da rastumači odluku kosovske vlade da u srpskim opštinama povuče iz privatizacije objekte društvenih preduzeća, kojima upravlja kosovska agencija za privatizaciju.

Zaharova se oglasila o susretu Tačija i Putina

MOSKVA - Rusija prema rješenju kosovskog pitanja polazi od međunarodnog prava i od toga da rješenje treba da odgovara narodu Srbije.

Tači odlikovao komandanta Kfora

PRIŠTINA - Kosovski predsjednik Hašim Tači odlikovao je danas komandanta Kfora Salvatorea Kuočija Vojnom medaljom za službu na Kosovu, prenijela je "RTK 2".

Prva reakcija Kremlja: Šta je Putin rekao Tačiju

Ruski predsjednik Vladimir Putin je kratko razgovarao sa predsjednikom Kosova Hašimom Tačijem u Parizu. On je ukazao Tačiju da Priština treba da postigne konsenzus sa Beogradom i rekao mu da će Rusija podržati zajedničku odluku Beograda i Prištine, saopštio je portparol ruskog lidera Dmitrij Peskov.

Tačijev plan: Ukinuti ruski veto

PRIŠTINA - Predsjednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači izjavio je da radi na uzajamnom priznavanju Kosova i Srbije, ali i na tome da se, kako je rekao, Kosovo priključi Ujedinjenim nacijama, zamjenjujući Rezoluciju 1244.

Kušner "veza" Tačiju za mjesto iza Putina?

Velika je vjerovatnoća da je privilegovano mesto Hašimu Tačiju na bini kod Trijumfalne kapije, tokom obilježavanja stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata, izdejstvovao Bernar Kušner, pišu danas "Večernje novosti".

Vučić: Može Tači da juri Putina koliko hoće ali neće dobiti podršku

BEOGRAD - Nismo oduševljeni svakom fotografijom, ali svako ima svoju politiku i poziciju, kao što je ima i Srbija, poručio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom fotografije na kojoj se u Parizu rukuju ruski predsjednik Vladimir Putin i kosovsi predsjednik Hašim Tači.

Tači: Putinu sam rekao da nismo ni prijatelji ni neprijatelji

PRIŠTINA - Kosovski predsjednik Hašim Tači tvrdi da je ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu tokom susreta u Parizu rekao da nisu "ni prijatelji ni neprijatelji", a da je Putin navodno rekao da je "promjena ruskog stava prema Kosovu osjetljivo pitanje".

Najčitanije