Hašim Tači

Makron iznenada pozvao Vučića i Tačija na sastanak

PARIZ - Predsjednik Francuske Emanuel Makron danas je, nakon otvaranja Foruma mira, iznenda pozvao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Hašima Tačija na sastanak, nezvanično saznaje "Blic".

Vučić: Tači Makronu nije rekao šta stvarno misli

PARIZ - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da Hašim Tači predsjedniku Francuske Emanuelu Makronu nije rekao šta stvarno misli.

Zašto Tači nije otišao u Ohrid

Kosovski predsjednik Hašim Tači objavio je na Facebooku da je odbio da prisustvuje Ohridskom samitu navodeći da Kosovo ne želi svoju evroatlantsku perspektivu da zamijeni bilo kojom regionalnom inicijativom.

Vučić: Hašime, Federika najviše voli s tobom da se ljubi

Konstataciju predsjednika Aleksandra Vučića da su na večeri sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini lideri Zapadnog Balkana pokazali spremnost za jaču međusobnu saradnju, najavila je, čini se, i atmosfera pred početak večere u Briselu.

Tači: Spremni smo na nastavak dijaloga sa Beogradom

TIRANA - Priština je spremna da nastavi razgovore sa Beogradom o sveobuhvatnom sporazumu, uz posredovanje SAD i EU, izjavio je danas kosovski predsjednik Hašim Tači.

Kurti će tražiti smjenu Tačija: Ja ću voditi dijalog sa Srbijom

PRIŠTINA - Lider Pokreta Samoopredjeljenje Aljbin Kurti izjavio je da će tražiti smjenu Hašima Tačija ako bude imao dovoljno glasova u parlamentu.

Vučić: Ja sutra govorim u UN, a ti Hašime?

NJUJORK - Srbija je u Ujedinjenim nacijama, a takozvano Kosovo nije, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući predsjedniku kosovskih institucija Hašimu Tačiju i istakao da je važno da Albanci to razumiju kako bi razmislili kakvu budućnost žele.

Vučić "bocnuo" Tačija, on mu odgovorio

PRIŠTINA - Kosovski predsjednik Hašim Tači odgovorio je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je rekao da "Tači luta hodnicima" sjedišta UN.

Tači se u Njujorku sastao s državnim sekretarom Svete stolice

NJUJORK - Kosovski predsjednik Hašim Taši je, u okviru aktivnosti Generalne skupštine UN u Njujorku, održao sastanak s državnim sekretarom Svete stolice Pjetrom Parolinom.

Obrt u pregovorima: Tači ispada, za pregovarački sto sjedaju novi igrači

Kosovski izbori i njihov rezultat, kako sada stvari stoje na vlast će dovesti nove igrače. Stranka Hašima Tačija stoji lošije nego ikad, a ukoliko Zapad zaigra na druge opcije, pregovori oko sudbine KiM mogli bi da se drastično promjene.

Najčitanije