Hašim Tači

Tači provocira Srbe na dan bombardovanja Jugoslavije

PRIŠTINA - Kosovski predsjednik Hašim Tači izjavio je danas, povodom godišnjice NATO bombardovanja, da su građani Kosova vječno zahvalni Sjevernoatlantskom paktu zbog akcije 1999. godine koja je rezultirala odlaskom srpske administracije, vojske i policije.

Tači poslije sastanka sa savjetnicima: Ništa mi nije jasnije

PRIŠTINA - Savjetnici francuskog predsjednika i njemačke kancelarke, Emanuel Bone i Jan Heker, sastali su se danas u Prištini i sa predsjednikom privremenih prištinskih institucija, Hašimom Tačijem, koji je potom izjavio da je susret protekao uobičajeno i bez bilo čega konkretnog.

Tači: Priština ima vodeću ulogu u dijalogu sa Beogradom

PRIŠTINA - U dijalogu s Beogradom Priština ima vodeću ulogu, koja povećava optimizam građana i institucija, rekao je danas predsjednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači.

"Sporazum sa Srbijom je okončanje vjekovnog sukoba"

PRIŠTINA - Predsjednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači izjavio je da je cilj pregovora sa Srbijom "okončanje vjekovnog sukoba", ali da vlada veliki interes određenih ljudi da poremete postizanje tog mirovnog sporazuma.

Mediji: Tači htio da ukine Specijalni sud, Pompeo ga upozorio

PRIŠTINA - Američki državni sekretar Majk Pompeo je navodno upozorio predsjednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija na posljedice eventualnog ometanja rada Specijalnog suda za zločine tzv. OVK.

Tači: Stotine miliona dolara za Kosovo čim dođe do sporazuma

PRIŠTINA - Predsjednik Kosova Hašim Tači izjavio je da je od Međunarodne korporacije za finansiranje razvoja dobio uvjeravanje da je stotine miliona dolara spremno za ulaganja i ekonomski razvoj Kosova, čim bude postignut konačni sporazum sa Beogradom.

Detalji nacrta sporazuma predstavljenog Vučiću i Tačiju u Bijeloj kući

Predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsjedniku Kosova Hašimu Tačiju predstavljen je u Bijeloj kući nacrt konačnog sporazuma, a prema navodima medija, sporazum ima dve opcije, korekciju granice ili Zajednicu plus, uz posebne zahtjeve Srbije – opcija koja je, prema izvorima medija, omiljena američkim posrednicima, piše Bota Sot.

Mediji: Amerika gura Tačija, Kurti je "njemački čovjek"

BEOGRAD - Sukob između kosovskog premijera Aljbina Kurtija i predsjednika Hašima Tačija prijeti da odloži nastavak dijaloga o Kosovu, piše "Blic".

Tači: Sastanak sa Vučićem na poziv Grenela

VAŠINGTON - Predsjednik Kosova Hašim Tači potvrdio je na svom nalogu na Facebooka da se sastao u petak u Bijeloj kući sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kurti: Razmjene teritorija neće biti, Tači nema ovlaštenje

PRIŠTINA - Premijer privremenih prištinskih institucija, Aljbin Kurti, kaže da se protivi razmjeni teritorija i da aktuelni kosovski predsjednik, Hašim Tači, nema ovlaštenje za potpisivanje bilo kakvog sporazuma sa Beogradom.

Najčitanije