Hašim Tači

Dodik: Tači pokušao da prikaže Republiku Srpsku kao neku babarogu

NIŠ - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Nišu da Republika Srpska nema teritorijalne pretenzije prema Kosovu, koje je sastavni dio Srbije.

Tači: Granični prelaz nepravedno dijeli Kosovo i Albaniju

PRIŠTINA - Predsjednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, iskoristio je povratak u Prištinu, iz Tirane, sa regionalnog samita Brdo Brioni, da ponovo promoviše ideju uklanjanja granice između Albanije i tzv. Kosova, iako je riječ o međunarodno priznatoj granici između Albanije i Srbije.

Dodik vs Tači: Nemoj da spominješ RS, ako će ti biti lakše

TIRANA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je kosovskom predsjedniku Hašimu Tačiju da prestane da spominje Republiku Srpsku.

Vučić Tačiju: Urazumi se, ti zavisiš od nas

BEOGRAD - Ti Hašime zavisiš od nas. Neće to tako da ide, molim te da mi razgovaramo, a ne da ti govoriš šta hoćeš, a šta nećeš, rekao je danas na zajedničkom sastanku, u okviru Samita Brdo-Brioni u Tirani, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju.

Tači: Priznanje Kosova je uslov Srbiji za evropski put

TIRANA - Predsjednik Kosova Hašim Tači, izjavio je večeras u Tirani da srpski predsjednik Aleksandar Vučić zna da je priznanje kosovske nezavisnosti uslov za priključenje Srbije članstvu u EU.

Dačić o Tačiju i Rami: Vrhunac bezobrazluka

BEOGRAD - Današnji sastanak albanskog premijera Edija Rame i Hašima Tačija u Tirani pred početak Samita Brdo-Brioni na kojem su razgovarali o nacionalnom ujedinjenju Albanaca, ukidanju granica Albanije i Kosova, kao i o pripajanju tri opštine sa juga Srbije Kosovu - vrhunac je bezobrazluka albanskih političara, poručio je večeras šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Tači: S Ramom o nacionalnom ujedinjenju i pripajanju Preševske doline

TIRANA – Predsednik Kosova Hašim Tači, razgovarao je danas uoči samita Brdo Brioni u Tirani sa albanskim premijerom Edi Ramom o, kako je naveo, nacionalnom ujedinjenju Albanaca i potpunom otvaranju granice između Albanije i Kosova, te pripajanju tri opštine juga centralne Srbije kosovskoj teritoriji.

Tači: Ni model Južnog Tirola, ni ZSO sa izvršnim ovlašćenjima

PRIŠTINA - Predsjednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači izjavio je da ni u kakvim okolnostima neće dozvoliti da se za rješenje Kosova upotrijebi model Južnog Tirola, dvojnog suvereniteta, Republike Srpske ili Zajednice srpskih opština sa izvršnim ovlašćenjima.

Tači: Samit u Berlinu pokazao koliko je EU slaba

PRIŠTINA - Predsjednik privremenih prištinskih istitucija, Hašim Tači, izjavio je da je skup u Berlinu još jednom pokazao koliko je EU slaba i podijeljena po pitanju dijaloga Beograda I Prištine i da zato uloga SAD u tom procesu treba da bude odlučujuća i istorijska.

Tači: Srpski proizvodi ulaze na Kosovo ilegalno

​PRIŠTINA - Kosovski predsjednik Hasim Tači izjavio je da je uvođenje taksi od 100 odsto na robu iz centralne Srbije ispravna i legitimna odluka kosovskih institucija, ali je dodao da i pored toga srpski proizvodi ulaze na Kosovo ilegalno.

Najčitanije