Haški sud

Usvojen zahtjev Mladićeve odbrane za izuzeće trojice sudija

Međunarodni sud u Hagu usvojio je zahtjev odbrane Ratka Mladića za izuzeće trojice sudija iz apelacionog vijeća koje će razmatrati Mladićevu žalbu na prvostepenu presudu kojom je osuđen na doživotni zatvor zbog genocida i zločina protiv čovječnosti u BiH.

Mladićeva odbrana traži izuzeće trojice sudija

BEOGRAD - Odbrana generala Ratka Mladića zatražila je od Apelacionog vijeća Mehanizma za krivične sudove u Hagu, koje će odlučivati o žalbi na presudu generalu, da zbog pristrasnosti budu izuzeta iz postupka trojica sudija, potvrdio je Srni generalov sin Darko Mladić.

Odbrana Ratka Mladića uložila žalbu, traže novo suđenje

HAG - Odbrana generala Ratka Mladića podnijela je danas žalbu na presudu bivšem ratnom komandantu Vojske Republike Srpske što je u skladu sa rokom koji odbrana imala na raspolaganju sa obzirom da je presuda izrečena 22. novembra.

Šta su utvrdili ljekari iz Srbije kad su pregledali Mladića

BEOGRAD - Nalazi srpskih doktora koji su pregledali Ratka Mladića u Hagu u decembru, uopšte se ne poklapaju sa onim koje su napravili holandski doktori, pišu "Novosti".

Umro jedini pripadnik OVK osuđen u Hagu

PRIŠTINA - Jedini pripadnik takozvane OVK koga je Haški sud osudio za ratne zločine, Haradin Bala (60), preminuo je danas u svojoj kući nedaleko od Glogovca, prenosi Koha ditore.

Haški ljekar nije dozvolio da se Mladiću radi EKG

BEOGRAD - Ljekar u pritvoru Haškog tribunala Paulus Falke nije dozvolio da se generalu Ratku Mladiću uradi EKG za vrijeme posjete srpskih ljekara, koji juče i danas pregledaju generala, rekao je Srni generalov sin Darko Mladić.

Brnabić: Haški tribunal nije doprineo pomirenju

BEOGRAD-Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je u intervjuu za švajcarski list "Blik", kako prenosi današnji "Blic", da smatra da Haški tribunal nije doprinio pomirenju, niti da je bio uravnotežen i objektivan.

Šljivančanin o Praljku: Bio je korektan prema meni i mojoj porodici

BEOGRAD - Haški osuđenik Veselin Šljivančanin šokiran je vijestima iz Tribunala da je hrvatski optuženik Slobodan Praljak popio otrov kad mu je pročitana kazna.

Haški sud potvrdio smrt generala Slobodana Praljka

HAG - Haški tribunal zvanično je potvrdio da je nekadašnji komandant Glavnog štaba Hrvatskog vijeća odbrane (HVO) Slobodan Praljak preminuo u bolnici u Hagu, nakon što se danas otrovao u sudnici poslije potvrđivanja presude na 20 godina zatvora.

Vulin: Pokazatelj odnosa Bošnjaka i Hrvata tamo gdje nisu bili saveznici

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da presuda šestorici funkcionera Herceg-Bosne u Hagu pokazuje šta se dešavalo između Bošnjaka i Hrvata u BiH tamo gdje nisu bili saveznici.

Najčitanije