Haški sud

Ceremonija zatvaranja Tribunala u Hagu 21. decembra

HAG - Ceremonija zatvaranja Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju, poznatijeg kao Haški tribunal, održaće se 21. decembra, a 10 dana kasnije će i zvanično biti zatvoren i prestaće da postoji, rečeno je Tanjugu u Tribunalu.

Mladić: Odbrana mog oca će se žaliti i UN-u, a ne samo tribunalu

BEOGRAD - Odbrana generala Ratka Mladića žaliće se ne samo Haškom tribunalu, već i UN zbog odluke Haga da zabrane ljekarske posjete generalu, rekao je Srni njegov sin Darko Mladić.

Mladićeva odbrana traži od suda zabranu opstrukcije

HAG - Branioci Ratka Mladića zatražili su od Haškog tribunala da hitno izda nalog kojim će zabraniti medicinskom osoblju i Sekretarijatu tog tribunala da vrše dalje opstrukcije u vezi sa javnim podnescima obrane, navodi se u podnesku Mladićevih advokata koji je Tribunal danas objavio.

Mladićev branilac: General sve lošije jer ga liječe pogrešno

Pritvorski ljekar Paulus Falke tražio je u utorak od generala Ratka Mladića da potpiše odobrenje da se njegovi snimci glave daju radiologu iz Holandije na analizu.

Mladićeva odbrana podnijela žalbu protiv glavnog haškog ljekara

BEOGRAD - Odbrana nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića podnijela je žalbu protiv šefa pritvorskog tima ljekara u Haškom tribunalu doktora Paulusa Falkea zbog nepoštovanja suda.

Mladićeva odbrana traži odlaganje izricanja presude

HAG - Obrana generala Ratka Mladića zatražila je danas od Haškog tribunala da odloži izricanje presude, koje je zakazano za 22. novembar, dok se ne objavi sva medicinska dokumentacija o njegovom zdravstvenom stanju i utvrdi da li je Mladić procesno sposoban da učestvuje u postupku.

Ađijus potvrdio: Zatvaranje Haškog suda 31. decembra

NJUJORK - Predsjednik Haškog tribunala Karmel Ađijus potvrdio je da će ova institucija formalno prestati da radi 31. decembra, saopšteno je iz sjedišta ovog suda.

Bramerc: Slučajevi Mladića i Karadžića od najveće važnosti

AMSTERDAM - Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je danas da su slučajevi Ratka Mladića i Radovana Karadžića od najveće važnosti.

Tribunal ne želi da komentariše izjavu Grabar-Kitarović

ZAGREB - Iz Haškog tribunala nisu željeli da komentarišu izjavu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da će ta međunarodna pravosudna institucija "izgubiti svaki kredibilitet" ukoliko se potvrdi prvostepena presuda za udruženi zločinački poduhvat u postupku protiv Jadranka Prlića i drugih.

Srbija traži od UN-a da haški osuđenici budu premješteni u srbijanske zatvore

BEOGRAD - Srbija je od Ujedinjenih narociaj (UN) zatražila da njezini državljani koji su osuđeni pred Haškim tribunalom za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji (ICTY), služe kaznu u nekom od zatvora na teritoriju Srbije, a kao glavni razlog navedeni su nehumani uslovi u pojedinim evropskim zatvorima.

Reklame

Najčitanije