Haški tribunal

Do daljeg odgođena žalbena konferencija u slučaju protiv Mladića

HAG - Međunarodni mehanizam za krivične sudove (MMKS) odgodio je danas do daljeg žalbenu konferenciju u slučaju protiv generala Ratka Mladića iz zabrinutosti zbog njegovog zdravstvenog stanja i zabrana putovanja uvedenih zbog pandemije virusa korona.

Dio građe Haškog tribunala dopremljen u Gradsku vijećnicu u Sarajevu

SARAJEVO - U Informativni centar o Međunarodnom krivičnom sudu za bivšu Jugoslaviju u Sarajevu stigla je isporuka svih ovjerenih dvojezičnih presuda, koje je Haški tribunal izrekao za 24 godine rada.

Srbija ne može da uloži žalbu na odluku o ispitivanju svjedoka

BEOGRAD - Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove saopštio je da Srbija nema mogućnost da uloži žalbu na odluku da u Hagu budu ispitani svjedoci u slučaju protiv članova Srpske radikalne stranke (SRS) Vjerice Radete i Petra Jojića.

Šta je Flige zaista rekao o Karadžiću i Mladiću?

BEOGRAD - Dijelove intervjua Kristofa Fligea, njemačkog sudije Haškog tribunala, koji je nedavno podnio ostavku, prenijeli su brojni mediji.

Mladićev advokat: Hag uništio dokaze kako bi Srbe osudili za "Markale"

BEOGRAD - U Haškom tribunalu planski su oštećeni materijali koji idu u prilog srpskim optuženicima, a jedan od primjera je uništavanje dokaza, kako bi Srbe osudili za eksloziju na sarajevskoj pijaci "Markale", tvrdi advokat Branko Lukić, branilac generala Ratka Mladića.

Godinu dana od presude "šestorci" i samoubistva Praljka

Na današnji dan 2017. godine Žalbeno vijeće je potvrdilo skoro sve osuđujuće presude koje je Pretresno vijeće izreklo Jadranku Prliću, Bruni Stojiću, Slobodanu Praljku, Milivoju Petkoviću, Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću u odnosu na događaje koji su se odigrali od 1992. do 1994. godine u osam opština i pet zatočeničkih centara na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Završena istraga o smrti Praljka

HAG - Istraga o smrti Slobodana Praljka, osuđenog za ratne zločine, konačno je zatvorena.

Šešelj zatražio pravo da se žali na osuđujuću presudu

BEOGRAD - Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj poslao je zahtjev predsjedniku Mehanizma za međunarodne krivične sudove da mu se omogući ulaganje žalbe i utvrđivanje roka za najavu žalbe na osuđujuću presudu za progon Hrvata u Hrtkovcima, u Vojvodini.

Mladićeva odbrana šalje novi zahtjev za izuzeće sudija

BEOGRAD - Odbrana generala Ratka Mladića podnijeće novi zahtjev za izuzeće trojice članova Apelacionog vijeća sudskog Mehanizma u Hagu, ali će ga uputiti na novu adresu - predsjedniku Mehanizma, rekao je Mladićev sin Darko.

Haški sud oslobodio bivšeg potpredsjednika Konga

HAG - Žalbeno vijeće Međunarodnog krivičnog suda oslobodio je bivšeg potpredsjednika Konga Žan-Pjera Bembu.

Najčitanije