Hag

Odbijen Karadžićev zahtjev za preispitivanje žalbe

HAG - Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove odbio je zahtjev prvog predsjednika Srpske Radovana Karadžića za preispitivanje odluke o odbijanju njegove žalbe na visinu određene kazne.

Još nema odluke gdje će Radovan Karadžić izdržavati kaznu

SARAJEVO - Mehanizam za međunarodne krivične sudove (MMKS) još uvijek nije odlučio u kojoj državi će Radovan Karadžić izdržavati doživotnu kaznu zatvora, dok njegova odbrana kaže da su tražili da budu uključeni u taj proces, ali su odbijeni.

Radovan Karadžić se žali što nema video pozive

HAG - Prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić, koji u pritvorskoj jedinici u Hagu čeka razmješaj u zatvor u kojem će služiti doživotnu kaznu, žalio se predsjedniku haškog Mehanizma za krivične sudove jer mu nisu omogućeni video pozivi iz pritvora radi komunikacije sa porodicom.

Haradinaj sada može kući, a tužilaštvo nastavlja istragu

BEOGRAD - Nakon formalnog saslušanja pred Specilaizovanim tužilaštvom u Hagu gde se branio ćutanjem, Ramuš Haradinaj može odmah da se vrati kući i na slobodi čeka odluku tužilaštva da li će biti optužen ili ne.

Završeno saslušanje Krasnićija

PRIŠTINA - U Tužilaštvu Specijalnog suda u Hagu za ratne zločine koje su počinili pripadnici terorističke OVK nad srpskim i nealbanskim stanovništvom danas je završeno saslušanje bivšeg portparola OVK Jakupa Krasnićija.

Vučić: Kada će koktel koji organizuju u Hagu?

SMEDEREVO - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio danas da neće biti zadovoljena pravda u Hagu po pitanju Ramuša Haradijana i poručio da ne treba da sanjamo da će nam neko donijeti pravdu.

U Hag pozvan još jedan pripadnik OVK, Tači i Veselji već ispitani

Bivši zamjenik komandanta 128 brigade Operativne zone Paštrik, Avdi Ibrahimi dobio je poziv za saslušanje Specijalno tužilaštva u Hagu, javila je Gazeta Express. Poslanik pokreta "Samoopredjeljenje" Đeljalj Svećla tvrdi da su istražioci Specijalnog suda u Hagu već ispitali Veseljija i Tačija.

Haradinaj u Hagu zbog trgovine organima?

​BEOGRAD - Bivši komandant OVK i kosovski premijer Ramuš Haradinaj po drugi put je u Hagu, zločin zbog kojeg je osumnjičen drži se u tajnosti, a međunarodni izvori spekulišu da je na red došla njegova odgovornost za trgovinu organima u slučaju "žuta kuća", piše Blic.

Poziv iz Haga za još jednog činovnika OVK

PRIŠTINA - Bivši zamjenik komandanta 128. brigade operativne zone Paštrik terorističke OVK Avdi Ibrahimi dobio je poziv za saslušanje u Specijalnom tužilaštvu u Hagu.

Tači i Veselji pred Specijalnim sudom u Hagu?

PRIŠTINA - Prištinski mediji pišu danas, pozivajući se na međunarodne izvore, da će Specijalni sud za zločine tzv. OVK uskoro pozvati na saslušanje i predsjednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija i predsjednika parlamenta Kadrija Veseljija.

Najčitanije