Hag

Zaharova: U Hagu po svaku cijenu žele potvrdu prvostepene presude Mladiću

BEOGRAD - Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ocijenila je danas da je nedopustivo postupanje Mehanizma za međunarodne krivične sudove u Hagu prema pravima i zdravlju generala Ratka Mladića.

Ponovo odbijen zahtjev branilaca za hospitalizaciju Mladića

Žalbeno vijeće Mehanizma za krivične sudove u Hagu ponovo je danas odbilo zahtjev za hospitalizaciju nekadašnjeg komadanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, koji su podnijeli njegovi advokati.

Još jedan pripadnik OVK dobio poziv iz Haga

PRIŠTINA - Nekadašnji pripadnik OVK Ramiz Kukaj iz Peći dobio je poziv iz Specijalnog tužilaštva Suda u Hagu, pred kojim će se suditi pripadnicima ove terorističke organizacije za zločine od početka 1998. do kraja 2000. godine počinjene nad Srbima, nelabancima i političkim neistomišljenicima na Kosovu i Metohiji.

Tužilaštvo traži potvrdu izrečene kazne Ratku Mladiću

HAG - Tužilaštvo je danas pozvalo sudsko vijeće Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove da potvrdi izrečenu kaznu nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću.

Odbrana traži oslobađanje generala Mladića

HAG - Prvog dana rasprave o žalbama na prvostepenu presudu nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske (VRS) Ratku Mladiću, kojom je osuđen na doživotni zatvor, njegovi advokati zatražili su od petočlanog žalbenog vijeća da presudi preinači u oslobađajuću.

Tehničke poteškoće na raspravi u Hagu, Mladić čita knjigu u sudnici

BEOGRAD - Rasprava u Haškom mehanizmu o žalbama na prvostepenu presudu generalu Ratku Mladiću, koja je danas počela, odvija se uz prekide zbog tehničkih poteškoća, usljed kojih predsjedavajuća sudija Priska Nijambe u nekoliko navrata nije mogla da čuje šta se govori u sudnici, pa je na kraju odredila i jednočasovnu pauzu.

I Zijadin Hodža dobio poziv iz Haga

PRIŠTINA - Bivši pripadnik terorističke OVK Goranac Zijadin Hodža, rodom iz Dragaša, dobio je poziv iz Specijalizovanog tužilaštva suda u Hagu pred kojim će biti suđeno bivšim pripadnicima OVK za zločine počinjene nad Srbima,nealbancima i političkim neistomišljenicima od početka 1998. do kraja 2000. godine.

Dva Mladićeva advokata neće prisustvovati žalbenoj sjednici

Odbrana nekadašnjeg Vrhovnog komadanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića obavijestila je danas žalbeno vijeće Mehanizma za krivične sudove u Hagu da njegov glavni branilac Brako Lukić, kao ni pravni savjetnik Boris Zorko neće prisustvovati žalbenoj sjednici, koja treba bude održana u utorak i sredu.

Opšti haos policije i građana u Hagu na protestu zbog korone

HAG - Policija u Holandiji uhapsila je više desetina osoba nakon što je došlo do okršaja njihovih pripadnika i građana koji su se okupili kako bi protestovali zbog mjera uvedenih zbog virusa korona.

Rasprava o žalbama na Mladićevu presudu 25. i 26. avgusta

HAG - Rasprava o žalbama na prvostepenu presudu generalu Ratku Mladiću biće održana 25. i 26. avgusta pred Međunarodnim rezidualnim mehanizmom za krivične sudove, saopšteno je danas iz ove institucije.

Najčitanije