Hag

Ratko Mladić prebačen u bolnicu

HAG - General Ratko Mladić prebačen je iz zatvorske jedinice u haškom pritvoru u bolnicu, gdje će mu zbog pogoršane zdravstvene situacije biti urađeni specijalistički pregledi, rekao je Srni generalov sin Darko Mladić.

Bivši komandant OVK u julu na saslušanju u Hagu

PRIŠTINA - Bivši komandant terorističke OVK Šukri Buja, koji se dovodi u vezu sa masakrom nad srpskim žeteocima u selu Staro Gracko i drugim zločinima, rekao je da je dobio poziv Specijalnog tužilaštva za zločine OVK-a u Hagu za saslušanje 17. jula.

Ten Hag ostaje trener Ajaksa do ljeta 2022.

Trener fudbalera Ajaksa Erik ten Hag produžio je ugovor do 2022. godine poslije sjajne sezone, "duple krune" u Holandiji i plasmana u polufinale Lige šampiona, objavio je danas slavni klub iz Amsterdama.

Karadžićeva odbrana traži naknadu za dodatne radne sate

SARAJEVO - Piter Robinson, branilac Radovana Karadžića, zatražio je od predsjednika Mehanizma za međunarodne krivične sudove (MMKS) da naredi Uredu registrara da odgovori na raniji zahtjev da se advokatima isplati naknada za dodatne sate koje su radili tokom 2019. godine, nakon što je odloženo izricanje presude.

Produženo prisluškivanje Karadžićevih razgovora do 5. juna

HAG - Sekretarijat Mehanizma za krivične sudove u Hagu odlučio je danas da produži prisluškivanje telefonskih razgovora Radovana Karadžića do 5. juna, kao i da se preslušaju svi razgovori počev od 26. aprila.

Lukić: Drugostepena presuda Mladiću moguća na proljeće 2020. godine

BEOGRAD - Pravni zastupnik generala Ratka Mladića, advokat Branko Lukić ocijenio je danas da bi izlaganje usmene žalbe na prvostepenu presudu komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske pred vijećem Mehanizma za međunarodne krivične sudove moglo da počne na jesen, dok izricanje drugostepene presude očekuje početkom proljeća naredne godine.

Tribunal u Hagu naložio istragu protiv Radovana Karadžića

HAG - Međunarodni krivični sud u Haagu (MICT) naredio je da se svi telefonski razgovori prvog predsjednika RS Radovana Karadžića moraju slušati te da se kopije razgovora predaju rukovodstvu ove institucije, saopšteno je iz Tribunala.

Ajaks Ten Hagu nudi novi ugovor

Holandski velikan Ajaks ponudiće novi, petogodišnji ugovor treneru Eriku Ten Hagu poslije velikog uspjeha i plasmana u polufinale Lige šampiona.

Karadžić traži preispitivanje odluke o odbijanju prava na žalbu

HAG - Bivši predsjednik Republike Srpske (RS) Radovan Karadžić, koji je u Hagu osuđen na doživotni zatvor, zatražio je preispitivanje odluke kojom je odbijena njegova žalba na dužinu kazne.

Meron: Prlić će izdržavati kaznu u Velikoj Britaniji

HAG - Nekadašnji premijer Herceg-Bosne Jadranko Prlić, koji je u Hagu osuđen na 25 godina zatvora, biće prebačen na izdržavanje kazne u Veliku Britaniju, saopšteno je večeras iz Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične tribunale.

Najčitanije