Hag

Fitim Seljimi dobio poziv specijalnog tužilaštva u Hagu

PRIŠTINA - Bivši zamjenik gradonačelnika Lipljana i član Demokratske partije Kosova Fitim Seljimi dobio je poziv za ispitivanje od specijalnog tužilaštva u Hagu.

Poziv iz Haga stigao i bivšem načelniku generalštaba OVK

PRIŠTINA - Bivši član Generalštaba Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Redžep Seljimi dobio je poziv za saslušanje o zločinima OVK pred Specijalnim tužilaštvom u Hagu.

Kadri Veselji putuje na saslušanje u Hag

Lider PDK i bivši predsjedavajući kosovske skupštine, Kadri Veselji, saopštio je da je primio poziv na saslušanje od strane Specijalnog suda, na današnjoj konferenciji za štampu.

Odbijen Karadžićev zahtjev za izuzeće sudija

HAG - Vijeće Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove odbilo je danas da razmatra zahtjev odbrane prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića o izuzeću sudija.

Zeri: Poziv u Hag za 110 članova OVK, uskoro moguća prva hapšenja

PRIŠTINA - Do sada je 110 članove Oslobodilačke vojske Kosova, među su i pripadnici njene komandne strukture, dobilo poziv da se pojavi pred Tužilaštvom Specijalnog suda za ratne zločine na KiM, sa sjedištem u Hagu, piše prištinski list Zeri.

Džefri Najs prodavao povjerljive informacije Albancima?

BEOGRAD - Kancelarija za pravnu pomoć optuženim i osumnjičenim teroristima OVK u Prištini pod istragom je Specijalnog tužilaštva za zločine OVK zbog advokata Džefrija Najsa, nekadašnjeg glavnog tužioca Haškog tribunala.

Tačijev ujak pozvan u Hag

PRIŠTINA - Bivši komandant terorističke OVK Azem Sulja dobio je poziv za saslušanje u Specijalnom tužilaštvu Suda u Hagu pred kojim će biti suđeno pripadnicima OVK za zločine počinjene nad Srbima i nealbancima od početka 1998. do kraja 2000. godine.

U Hagu rasprava o zdravstvenom stanju Ratka Mladića

​HAG - Pred Međunarodnim mehanizmom za krivične sudove (MMKS) održana je statusna konferencija na suđenju Ratku Mladiću, bivšem komandantu Vojske Republike Srpske (VRS), na kojoj se raspravljalo o zdravstvenom stanju optuženog ali je taj dio konferencije bio zatvoren za javnost.

Odbijen Karadžićev zahtjev za preispitivanje žalbe

HAG - Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove odbio je zahtjev prvog predsjednika Srpske Radovana Karadžića za preispitivanje odluke o odbijanju njegove žalbe na visinu određene kazne.

Još nema odluke gdje će Radovan Karadžić izdržavati kaznu

SARAJEVO - Mehanizam za međunarodne krivične sudove (MMKS) još uvijek nije odlučio u kojoj državi će Radovan Karadžić izdržavati doživotnu kaznu zatvora, dok njegova odbrana kaže da su tražili da budu uključeni u taj proces, ali su odbijeni.

Najčitanije