Hag

Tačijev advokat: Gde su optužbe i dokazi o "žutoj kući"?

HAG - Branilac Hašima Tačija advokat David Hoper upitao je danas sud i tužilaštvo u Hagu gdje se nalaze optužbe i dokazi o "žutoj kući'' i krađi ljudskih organa, što je bio razlog zbog kojeg je ovaj sud osnovan.

Tači izveden na optuženičku klupu pred sudijom u Hagu

HAG - Jedan od osnivača i čelnih ljudi u takozvanojOVK, Hašim Tači upravo je izveden pred sudiju za prethodni postupak Specijalizovanih vijeća Kosova radi upoznavanja sa optužnicom i izjašnjavanja o krivici.

Presuda u slučaju "Stanišić i Simatović" do juna 2021.

HAG - Sudsko vijeće Međunarodnog mehanizma za krivične sudove /MMKS/ u Hagu završilo je danas saslušanja svjedoka u sudskom postupku protiv bivšeg šefa Službe državne bezbjednosti Srbije Jovice Stanišića i njegovog pomoćnika Franka Simatovića, a konačna presuda očekuje se u prvoj polovini naredne godine, saopšteno je iz MMKS.

Zaharova: U Hagu po svaku cijenu žele potvrdu prvostepene presude Mladiću

BEOGRAD - Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ocijenila je danas da je nedopustivo postupanje Mehanizma za međunarodne krivične sudove u Hagu prema pravima i zdravlju generala Ratka Mladića.

Ponovo odbijen zahtjev branilaca za hospitalizaciju Mladića

Žalbeno vijeće Mehanizma za krivične sudove u Hagu ponovo je danas odbilo zahtjev za hospitalizaciju nekadašnjeg komadanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, koji su podnijeli njegovi advokati.

Još jedan pripadnik OVK dobio poziv iz Haga

PRIŠTINA - Nekadašnji pripadnik OVK Ramiz Kukaj iz Peći dobio je poziv iz Specijalnog tužilaštva Suda u Hagu, pred kojim će se suditi pripadnicima ove terorističke organizacije za zločine od početka 1998. do kraja 2000. godine počinjene nad Srbima, nelabancima i političkim neistomišljenicima na Kosovu i Metohiji.

Tužilaštvo traži potvrdu izrečene kazne Ratku Mladiću

HAG - Tužilaštvo je danas pozvalo sudsko vijeće Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove da potvrdi izrečenu kaznu nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću.

Odbrana traži oslobađanje generala Mladića

HAG - Prvog dana rasprave o žalbama na prvostepenu presudu nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske (VRS) Ratku Mladiću, kojom je osuđen na doživotni zatvor, njegovi advokati zatražili su od petočlanog žalbenog vijeća da presudi preinači u oslobađajuću.

Tehničke poteškoće na raspravi u Hagu, Mladić čita knjigu u sudnici

BEOGRAD - Rasprava u Haškom mehanizmu o žalbama na prvostepenu presudu generalu Ratku Mladiću, koja je danas počela, odvija se uz prekide zbog tehničkih poteškoća, usljed kojih predsjedavajuća sudija Priska Nijambe u nekoliko navrata nije mogla da čuje šta se govori u sudnici, pa je na kraju odredila i jednočasovnu pauzu.

I Zijadin Hodža dobio poziv iz Haga

PRIŠTINA - Bivši pripadnik terorističke OVK Goranac Zijadin Hodža, rodom iz Dragaša, dobio je poziv iz Specijalizovanog tužilaštva suda u Hagu pred kojim će biti suđeno bivšim pripadnicima OVK za zločine počinjene nad Srbima,nealbancima i političkim neistomišljenicima od početka 1998. do kraja 2000. godine.

Najčitanije