Hag

Preminuo sudija Apelacionog vijeća, moguće odlaganje presude Mladiću

Izricanje pravosnažne presude Ratku Mladiću, koje je sudski Mehanizam u Hagu planirao za maj, trebalo bi da bude odgođeno zato što je jedan sudija Apelacionog vijeća preminuo, navodi Beta.

Hag odbio reviziju presude Milanu Lukiću

Žalbeno vijeće Mehanizma na čelu s predsjednikom Karmelom Ađijusom odbilo je ovaj vanredni pravni lijek Lukića i potvdilo prethodnu pravosnažnu presudu, za koju kaznu izdržava u zatvoru u Estoniji.

Presude Mladiću, Simatoviću i Stanišiću u maju 2021.

HAG - Predsjednik Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Hagu, sudija Karmel Ađijus, izvijestio je Savjet bezbjednosti da se drugostepena presuda generalu Ratku Mladiću očekuje u maju sljedeće godine.

Hag zahtijeva bez odlaganja hapšenje Radete i Jojića

BEOGRAD - Mehanizam u Hagu poslao je zahtjev Srbiji da bez odlaganja budu uhapšeni i tom sudu izručeni funkcioneri SRS Vjerica Radeta i Petar Jojić, kako bi im bilo suđeno zbog nepoštovanja suda, prenose Novosti.

Napad nožem u radnji u Hagu

HAG - Dvije osobe su povrijeđene danas u napadu nožem u jednoj prodavnici u centru Haga.

Tačijev advokat: Gde su optužbe i dokazi o "žutoj kući"?

HAG - Branilac Hašima Tačija advokat David Hoper upitao je danas sud i tužilaštvo u Hagu gdje se nalaze optužbe i dokazi o "žutoj kući'' i krađi ljudskih organa, što je bio razlog zbog kojeg je ovaj sud osnovan.

Tači izveden na optuženičku klupu pred sudijom u Hagu

HAG - Jedan od osnivača i čelnih ljudi u takozvanojOVK, Hašim Tači upravo je izveden pred sudiju za prethodni postupak Specijalizovanih vijeća Kosova radi upoznavanja sa optužnicom i izjašnjavanja o krivici.

Presuda u slučaju "Stanišić i Simatović" do juna 2021.

HAG - Sudsko vijeće Međunarodnog mehanizma za krivične sudove /MMKS/ u Hagu završilo je danas saslušanja svjedoka u sudskom postupku protiv bivšeg šefa Službe državne bezbjednosti Srbije Jovice Stanišića i njegovog pomoćnika Franka Simatovića, a konačna presuda očekuje se u prvoj polovini naredne godine, saopšteno je iz MMKS.

Zaharova: U Hagu po svaku cijenu žele potvrdu prvostepene presude Mladiću

BEOGRAD - Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ocijenila je danas da je nedopustivo postupanje Mehanizma za međunarodne krivične sudove u Hagu prema pravima i zdravlju generala Ratka Mladića.

Ponovo odbijen zahtjev branilaca za hospitalizaciju Mladića

Žalbeno vijeće Mehanizma za krivične sudove u Hagu ponovo je danas odbilo zahtjev za hospitalizaciju nekadašnjeg komadanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, koji su podnijeli njegovi advokati.

Najčitanije